Technical

Waarom uw laptop gedoemd is om te sterven.

By 8 Oktober 2012 No Comments

Blue Screen Of Death We hoeven u niet uit te leggen dat computers fragiel zijn, echter het is wel bizar dat toestellen óók bij erg voorzichtig gebruik vaak net buiten de garantieperiode ernstige problemen kunnen vertonen.

Vreemde strepen op het scherm, uitval na 5 minuten, ongewoon traag, … We hebben het allemaal wel eens meegemaakt. Maar hoe komt dit nu eigenlijk?

De mythes

Vaak hoor je dan:  “Dit is ingebouwd door de fabrikanten en verkopers om consumenten te dwingen nieuwe toestellen te kopen!” of: “Ik heb gewoon slechte kwaliteit gekocht, nooit meer merk X of Y!

Maak u geen illusies; Beide stellingen zijn in principe meteen te ontkrachten doordat het bij alle fabrikanten voorkomt. Bovendien willen verkoper noch fabrikant met een slechte reputatie geconfronteerd worden. Goede of slechte kwaliteit is ook discutabel gezien sommige componenten van zowat alle merken uit dezelfde fabrieken wereldwijd komen. Testfases kunnen ook verschillen, maar defecten komen meestal binnen de garantieperiode naar boven.

Sommige mensen doen dan ook 8 jaar met een relatief goedkoop “B”-merk toestel terwijl anderen net buiten garantie hun professioneel werkstation richting Recupel dienen te sturen. Vreemd, gezien alle componenten tegenwoordig uit quasi onvergankelijk, oerdegelijk onbeweeglijk materiaal bestaan en dus langer dan 2 jaar zouden moeten meegaan.

De Oorzaak?

OververhittingWanneer een laptop het definitief begeeft zonder goedkope herstel- of vervangmogelijkheid ligt dat meestal aan systematische oververhitting.

Iedereen weet dat stofophoping ervoor zorgt dat warme lucht niet eenvoudig kan ontsnappen of het blazertje ofwel de fankan blokkeren. Op zich is dat niet zo’n probleem, doordat de processor of grafische chip zich in noodgevallen toch zal “underclocken” om warmteontwikkeling in te dijken. (Je laptop wordt dan iets trager). Als de hitte echt de spuigaten uitloopt zal de laptop zichzelf uitschakelen. Hem eens oppervlakkig openen en grondig reinigen kan hier al wonderen doen.

Maar wat als de laptop een week later alweer heet aanvoelt of zelfs begint uit te vallen? Dan is er iets grondig mis en is het einde nabij.

Verkalkte_koelpasta Nu komen we bij de échte oorzaak.Verstening van de koelpasta”. Dit vitale onderdeel, een soort klei –en nu wordt het een beetje technisch- wordt gesmeerd op de processor en de grafische chip om de geleiding met het heatsinkoptimaal te maken. Het heatsink is een hoog geleidende metalen constructie die de warmte zo efficiënt mogelijk van deze chips moet wegleiden. De blazertjes in de laptop blazen door de vinnen van de heatsink om het dan weer af te koelen.

Na enkele maanden intensief gebruik kan zal de koelpasta verstenen. Dit zorgt ervoor dat de hitte gebrekkig of helemaal niet meer geleid wordt van de chips naar het heatsink. Dat zorgt zelfs bij normaal gebruik voor extreme oververhitting. Al bewaart u uw laptop in een stofvrij NASA-lab, dit kan u niet vermijden. Vergelijk het met het vernieuwen van de olie en koelvloeistof in uw wagen.

Uw laptop weer als nieuw

We zouden iedereen die zijn laptop/investering dierbaar is kunnen aanraden om direct na het verlopen van de garantie de koelpasta te (laten) vernieuwen. Opgelet, dit is niet eenvoudig en vereist vaak het uiteen halen van de ganse laptop! De specialisten van de Webstore.be ServiceDesk doen dit op dagelijkse basis met de juiste tools. Na enkele dagen heb je je laptop terug en hij zal weer als nieuw aanvoelen, en vooral, hopelijk weer enkele jaren mee kunnen gaan.

Problemen identificeren.

Eerst dient u signalen van oververhitting te identificeren:

  • GPU_Artefacts De blazer blaast constant aan maximale snelheid óf deze blaast niet, ook niet als het toestel warm aanvoelt.
  • Uw toestel wordt gloeiend heet op bepaalde plaatsen, ook bij eenvoudige taken.
  • De blazer blaast en maakt lawaai, maar u voelt geen of weinig warme lucht uit het toestel komen. Stof blokkeert in dit geval de airflow.
  • Er verschijnen na enkele minuten intensief gebruik vreemde kleuren en elementen op het scherm die er niet zouden mogen zijn. Dit zijn ‘artefacten’: uw grafische chip toont overhittingsverschijnselen of is misschien zelfs al defect!
  • Het toestel valt enkele minuten na het opstarten uit of het valt uit op willekeurige momenten tijdens zware applicaties of games. Dit lijkt op een defect, maar is eigenlijk een overlevingsmechanisme van de processor. Dringende actie is dan ook vereist! Vergelijk het met het menselijk lichaam dat moet rusten na inspanningen of zelfs flauwvalt wegens oververhitting.

Problemen vermijden.

  • Gebruik uw laptop in stofvrije omgevingen en let op met de haren van huisdieren
  • Reinig uw toestel regelmatig zo grondig mogelijk, ook de blazertjes.
  • Gebruik uw toestel niet op uw schoot, tapijt of een kussen zodat warme lucht ook onder het toestel kan ontsnappen.
  • Blokkeer de luchtuitlaat niet. Zorg dat het toestel letterlijk kan ademen en leg dus geen papieren op uw toetsenbord of hou hem niet in de sleeve of tas bij intensief gebruik.
  • Investeer in een langer leven van uw laptop en laat uw koelpasta regelmatigpreventief vernieuwen aangezien dit de enige echte zwakke schakel in zowat alle laptops is. Iedere 2 jaar nà garantie of zodra je overdreven hitteontwikkeling merkt.