In 2015 bleek dat al 9 procent van de Belgische internetgebruikers geld heeft verloren door internetfraude. We blijven met z’n allen nog te gretig op linkjes klikken in mails van fraudelente afzenders.

Het Centrum voor Cybersecurity (CCB) besluit daarom een campagne op te zetten om ons extra alert te maken voor phishing. Via een heuse mediacampagne worden internetgebruikers gesensibiliseerd en gewapend met tips om zich weerbaar te maken in een digitale wereld waar het gevaar om iedere hoek kan schuilen.

Wanneer u een phishing mail ontvangt vraagt het CCB dan ook om deze mails voortaan door te sturen naar verdacht@safeonweb.be. Indien er zich verdachte elementen in de mail bevinden (bijlage of links naar malafide websites) worden producenten van antivirussoftware ingelicht. Ook de bewuste websites belanden op de zwarte lijst van de 4 belangrijkste browsers.

De e-mails gaan dan automatisch door een detectiesysteem. Als er een verdachte link in zit, komt die via een Europees systeem op een zwarte lijst terecht van de vier belangrijkste browsers

Miguel de BruyckerDirecteur van het CCB

Personeel of collega’s testen?

De beveiliging van uw organisatie is maar zo goed als de zwakste schakel. En meestal zijn dit de werknemers. Dit is zeker niet altijd bewust, het zijn ook maar mensen… en dan nog meestal mensen die niet technisch zijn aangelegd.

Daarom is sensibilisering broodnodig. De risico’s zijn énorm, denk maar aan een cryptolocker, een hack of valse facturen door gerichte aanvallen. De aanvallen worden iedere dag geavanceerder en moeilijker te doorzien. Het is dus van vitaal belang dat uw collega’s phishing mails kunnen identificeren.

VanRoey.be biedt een ingenieuze oplossing om uw collega’s op hun alertheid voor phishing uitgebreid te testen. Door hen af en toe zeer geloofwaardige phishing mails te sturen kunt u snel ontdekken wie vatbaar is.

Wenst u een voorbeeld te zien van hoe dit werkt en wat de mogelijke resultaten zijn? Aarzel niet en neem gerust contact met ons op voor een demonstratie.

Ja, ik wens hier meer over te weten