coderdojo-logoUw afgeschreven laptops een tweede leven geven? Zin om jongeren warm te maken voor ICT?

Een beetje gek, dat geven we toe. Uw ICT-leverancier die u om laptops vraagt. De afgeschreven versies natuurlijk. U geeft ze niet aan ons, maar aan Coderdojo, een organisatie die volledig op vrijwilligers draait en die kinderen en jongeren alles leert over websites, games, apps en software en hen er ook onmiddellijk mee aan de slag laat gaan. Zo bouwen ze robots die bepaalde opdrachten moeten uitvoeren. Daar worden wij natuurlijk warm van! En wij zijn niet alleen. Coderdojo kent bijzonder veel succes.

Uw afgedankte laptops zijn dan ook welkom bij ons. Wij kijken ze na en zorgen dat ze up-and-running zijn voor Coderdojo. Jongeren zullen ze gebruiken tijdens de maandelijkse gratis workshops in Geel en Turnhout.

Mentoren begeleiden de jongeren tijdens de workshops. Ze leggen uit, doen voor, leren aan en stimuleren fantasie en creativiteit.

Coderdojo Geel en Turnhout zoeken nog mentoren.

Heeft u goesting om af en toe een halve zaterdag te investeren in jongeren en ICT? Coderdojo kan uw kennis en enthousiasme gebruiken. Interesse om Coderdojo mee te ondersteunen? Contacteer dan Tine Horsten op tine.horsten@vanroey.be.

Meer informatie over Coderdojo: http://www.coderdojobelgium.be/