Printen zoveel als u wil tegen een eerlijke prijs? Een illusie of toch niet? In de wereld van printing is het meest voorkomende facturatiemodel naar organisaties toe de ‘clickprijs‘. Wat inhoudt dat men een vaste prijs betaalt voor elke gedrukte pagina, ongeacht de hoeveelheid tekst op de pagina. Gemakkelijk voor de facturatie, maar echt eerlijk is het niet. Toch?

Juist daarom nemen we de ‘clickprijs’ eens verder onder de loep. Dit met een fictief voorbeeld: stel dat de prijs voor een zwart-wit druk € 0,005 bedraagt. Dit bedrag is gebaseerd op een bladdekking van 5%.

Maar wat als u bijvoorbeeld een document afdrukt met maar 3% bladdekking? Ook dan betaalt u € 0,005 per pagina, terwijl u minder inkt of toner verbruikt. Niet eerlijk, wel?

“Wist u dat in een kantooromgeving de gemiddelde bladdekking in zwart-wit op 3,2% ligt? Door te betalen per pagina betaalt u bijna 40% te veel!”

Pieter AernoutsTeamleader Printing

Hier maakt VanRoey.be het verschil met haar Managed Print Services. U ontvangt niet alleen automatisch uw inkt, u betaalt ook enkel per verbruikte toner of inktpatroon. De kostprijs wordt niet langer bepaald op basis van een vast bladbedekkingspercentage. Wat voordeliger is voor u. Onze monitoringtool wijst namelijk uit dat maar weinig klanten prints met 5% dekking maken en hierdoor dus een aanzienlijke besparing realiseren ten opzichte van de klassieke clickprijs formules.

Een praktisch voorbeeld

Een boekhoudkantoor met 12 medewerkers print gemiddeld zo’n 20.000 pagina’s per maand. De prints bestaan hoofdzakelijk uit facturen van haar klanten. De gemiddelde bladdekking bedraagt 2,2%. Het kantoor betaalt momenteel een clickprijs van € 0,005 per pagina. Een prijs die berekend is op basis van een bladdekking van 5%. De zaakvoerder betaalt dus voor 56% bladdekking die in werkelijkheid niet gebruikt wordt, ofwel op jaarbasis een teveel van € 672.

ISO norm

9000 vellen
5% dekking

Eigen berekening

20.871 vellen
2,2% dekking

Betaal wat u verbruikt

Naast onze bestaande formule, waarbij wij onze klanten factureren per inktpatroon of per toner, kan u ook kiezen voor deze nieuwe formule. U betaalt maandelijks een bedrag voor wat u verbruikt. Hierbij gaan we kijken naar uw gemiddeld maandverbruik van het laatste jaar. Dit zetten we om naar een maandelijks te betalen bedrag. Op deze manier weet u perfect wat de printkosten voor het komende jaar zullen zijn.

Hoe gaan we te werk?

Op basis van uw verbruik gaan wij berekenen hoeveel toners of inktcartridges u gedurende 1 jaar nodig zult hebben. We tellen hier service en onderhoud bij en we bekomen uw vast maandelijks bedrag. Indien u na 1 jaar minder verbruikt heeft dan wij vooropgesteld hebben, ontvangt u het verschil terug. Omgekeerd geldt hetzelfde. Net zoals de formule waarmee u vertrouwd bent bij uw gas-, stroom- of waterleverancier.

Voorstel op maat
[contact-form-7 id=”20525″]

Conclusie

Bij VanRoey.be bent u niet gebonden aan minimale volumes. Wij werken enkel met eerlijke en transparante formules, zonder een vooropgesteld bladdekkingspercentage. Heeft u op dit moment een contract op basis van clickprijzen? En wil u weten hoeveel u kan besparen? Neem dan snel contact op onze printspecialisten. Zij werken graag voor u een voorstel op maat uit.