Header Image overlay

Maak je eigen bedrijfsapp via Microsoft PowerApps

Het Microsoft Power Platform verzamelt enkele zeer waardevolle toepassingen, die – naar onze mening – iedere organisatie zou moeten kennen. Power BI, PowerApps, Power Automate en Power Virtual Agents zijn onmisbare tools in de gereedschapskist van slimme ondernemingen. Ze helpen je om inzichten te verwerven in je bedrijfsdata, handige apps te maken, processen te automatiseren en chatbots te bouwen. Microsoft Power Automate werd onlangs voorgesteld in een andere blog. Nu maken we kennis met Microsoft PowerApps.

Waarom & waarvoor zou ik zelf apps maken?

Iedere organisatie kent zo haar eigen, specifieke uitdagingen, waar niet meteen de gepaste apps voor beschikbaar zijn. Met Power Apps maakt Microsoft het eenvoudig om die apps zelf te bouwen, precies op maat van jouw noden, niet meer en niet minder. Je bent bovendien niet afhankelijk van een externe ontwikkelaar en past je app aan, wanneer de processen wijzigen.

De grote kracht van Power Apps is dat de apps toegankelijk, eenvoudig en op maat zijn. Daardoor worden ze door de medewerkers gemakkelijk aanvaard en ook effectief gebruikt. De mogelijkheden zijn eindeloos. Een voorbeeld: je zou een app kunnen maken voor het beheren van een technische installatie bij een klant. Wat is de status van de verschillende onderdelen, consumables, waarborgperiodes, preventief onderhoud, etc. Door dit soort zaken in een app te beheren creëer je transparantie voor je klant, je techniekers, je accountmanagers, …

Met Microsoft Power Apps verbind je alle gegevens en belanghebbenden rond een bedrijfsproces. Apps kunnen op een heel intuïtieve wijze de manier van werken in een organisatie stroomlijnen. Daarbij vervangen ze vaak papieren nota’s, dossiers, spreadsheets, etc. Apps zijn bovendien heel gemakkelijk te installeren op verschillende toestellen.

Zelf aan de slag?
Tijdens deze opleiding nemen we je één dag mee in de wereld van Microsoft PowerApps. We laten je zelf een aantal apps bouwen zodat jij met een mooie basiskennis zelf aan de slag kan gaan voor je eigen organisatie.

Aan de slag!

Wie aan de slag gaat met Microsoft PowerApps, kan kiezen uit canvas apps en model gestuurde apps:

  • Canvas apps: start je vanaf een canvas, waarop je de UX vormgeeft en optimaliseert voor verschillende taken of rollen. Vanuit je ontwerp bouw je de app verder op met verschillende controls, zoals bijvoorbeeld camera of locatie. Je start van een blanco canvas of van één van de vele voorbeelden. Interessant dus voor toepassingen waarbij de gebruikerservaring belangrijk is.
  • Model gestuurde apps: start je vanaf een data model of een bestaand proces. Je kiest je bronnen en Microsoft Power Apps genereert automatisch een app met de nodige features. Met de eenvoudige designer tool van Microsoft Power Apps kan je de app verder aanpassen aan je eigen wensen en die van de verschillende gebruikers.

Microsoft Dataverse (tot voor kort gekend als de Common Data Service) is de gesofisticeerde en beveiligde backbone achter het Microsoft Power Platform, alsook achter Microsoft Dynamics 365. Deze verregaande integratie van Microsoft maakt PowerApps dan ook zo krachtig. Goed om weten is ook dat Microsoft Power Apps wellicht al beschikbaar is voor jou. De toepassing maakt namelijk deel uit van de Microsoft 365 suite! Zoek in je Office 365 portal naar het paarse icoontje en laat je verrassen door de eenvoud waarmee je zelf handige apps maakt.

Help?!

Met Microsoft PowerApps hoef je zelf geen enkele lijn code te schrijven. Het vergt uiteraard wel wat inzicht en enig begrip van hoe een app werkt. Om klanten hierbij te begeleiden biedt VanRoey.be een tweedaagse Power Apps en Power Automate opleiding aan. Je leert het verschil tussen canvas apps en model gestuurde apps, verkent de Power Apps Studio en komt alles te weten over connectoren, componenten, schermen, en pagina’s. Na de opleiding heb je zelf al eens een app gebouwd en ken je de verschillende technieken om met Microsoft Power Apps verder aan de slag te gaan. Je collega’s zullen je dankbaar zijn, want de bedrijfsprocessen waarin zij werken, worden verbonden en gestroomlijnd door de apps die jij bouwt.

Uiteraard kunnen we je ook bijstaan in het bouwen van je eigen Power Apps. Neem gerust contact met ons op om dit te bespreken.

btw nr.*

“Met Microsoft Power Apps verbind je alle gegevens en belanghebbenden rond een bedrijfsproces. Apps kunnen op een heel intuïtieve wijze de manier van werken in een organisatie stroomlijnen.”

Gerelateerde info

Onze Oplossingen

ESG

Wat brengt de toekomst? Krijg een exclusieve rondleiding & tal van inspirerende sessies in het vernieuwde Living Tomorrow. Het belooft weer een geweldig en leerrijk eindejaarsevent te worden! See you there?

Opgelet: beperkt aantal plaatsen!