Header Image overlay

Copilot for Microsoft 365: Jouw nieuwe virtuele collega!

Microsoft Copilot, de slimme AI-assistent, is beschikbaar als add-on voor álle organisaties die over een Microsoft 365 licentie beschikken. De abonnees krijgen hiermee toegang tot de laatste taalmodellen van OpenAI die commercieel beschikbaar zijn. Hoe je Copilot kan activeren lees je hieronder:

Welke licentie heb je nodig voor Copilot?

Copilot for Microsoft 365 is beschikbaar als extra licentie-addon voor:

  • Microsoft 365
    • Business Basic
    • Premium
    • Standard
    • E3, E5
    • F1, F3,
    • A3, A5 for Faculty
  • Office 365
    • E1, E3, E5,
    • F3
    • A3, A5 for Faculty

Copilot Requirements en licenties Hier vind je een helder overzicht van alle soorten Copilots en add-ons binnen Microsoft 365, Dynamics 365, het Power Platform… We tonen ook de kostprijzen alsook de vereisten.

Hoeveel betaal je voor Copilot?

Deze Copilot licentie kost €28,1 per maand per gebruiker en kan zelfs al vanaf één gebruiker geactiveerd worden. Let wel: de licentie is wel meteen één jaar actief. (€ 337,20 voor een jaar dus)

Microsoft 365 Copilot Icoon vectorEerder was Copilot enkel beschikbaar voor de grootste organisaties die minstens 300 Copilot licenties moesten afnemen bóvenop hun Microsoft 365 Enterprise E3 of E5 licenties. Zo’n extra maandelijkse investering van minstens $9.000 was een behoorlijke drempel om de sprong te nemen en kleinere organisaties vielen dus sowieso uit de boot.

Ook hier hebben we goed nieuws te melden: deze verplichte minimumafname vervalt. Dus ook grote organisaties kunnen vandaag de mogelijkheden van Copilot op hun eigen tempo (en budget) verkennen.

Copilot Pro vs Copilot for Microsoft 365

Als we over ‘Copilot’ in een professionele context spreken, bedoelen we dus ‘Copilot for Microsoft 365’. Het lijkt wat verwarrend, maar er is daarnaast ook nog een ‘Copilot’ en ‘Copilot Pro’ licentie. Twee producten richting consumenten die hun Copilot ervaring willen verbeteren bij het gebruik van apps als Word, Excel, PowerPoint en Outlook.

Hieronder een interessante infographic ter verduidelijking:

Microsoft Copilot vs Copilot Pro vs Copilot for Microsoft 365

Copilot in het Nederlands vat je vergadering samen.Microsoft Copilot is in het Nederlands beschikbaar

Het heeft even geduurd, maar Copilot begrijpt nu zonder enig probleem het Nederlands. Naast Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Portugees, Chinees en Japans zal Copilot binnenkort ook informatie, prompts en documenten kunnen verwerken in het Arabisch, Tsjechisch, Deens, Fins, Noors, Hongaars, Hebreeuws, Pools,  Thais, Portugees, Zweeds, Turks, Oekraïens en Russisch.

Niets houdt je dus nog tegen om er vandaag mee aan de slag te gaan.

Microsoft Copilot vandaag al activeren?

Microsoft Cloud Solution ProviderAls geregistreerd Microsoft Cloud Solution Provider + Microsoft Tier 1 Cloud Services Provider kan VanRoey deze licentie(s) voor jouw organisatie activeren.

Microsoft Gold Partner | VanRoey.be

Ook kan je op ons rekenen om je hier verder over te informeren alsook de opzet en diepgaande configuratie uit te voeren. Er zijn dan ook behoorlijk wat risico’s en uitdagingen zoals je in deze uitgebreide sessie van Patrick Viaene over Copilot eerder kon ontdekken.

Copilot zal ongetwijfeld enorme toegevoegde waarde kunnen bieden, maar je wil bv. niet dat gevoelige zaken opgenomen worden in de kennisdatabank.

Welke nieuwigheden in Copilot zijn er recent aangekondigd?

Microsoft lijkt wel all-in te gaan op Copilot. De lijst van updates in hun recente blog is op zo’n korte termijn is dan ook enorm te noemen. We vatten het even voor je samen:

  • Uitbreiding van Copilot Lab: toont een uitgebreide promptbibliotheek als leer- en hulpmiddel om je collega’s meteen optimaal Copilot te laten benutten.
  • User adoption: Integratie in Microsoft 365-apps zoals Word en Excel met relevante prompts en een verzameling van beste bronnen en trainingsvideo’s.
  • Delen van prompts: Mogelijkheid binnen organisaties om nuttige prompts te delen om efficiëntie en productiviteit te boosten, met een geplande uitrol in de zomer.
  • Copilot in Microsoft 365 mobiele app: nu kunnen je collega’s ook onderweg met al deze AI functionaliteit aan de slag.
  • Copilot in Forms: Vereenvoudigt het maken van enquêtes en formulieren met AI-gestuurde suggesties.
  • Copilot in OneDrive: Biedt snelle toegang tot informatie in bestanden met functies zoals samenvatten en zoeken met natuurlijke taal (beschikbaar eind april).
  • Delen met samenvattingen: Voegt AI-gegenereerde samenvattingen toe bij het delen van documenten, startend met Word-documenten.
  • Copilot in Stream: Biedt video-samenvattingen en inzichten (beschikbaar eind april).
  • Help me create: Nieuwe functie in de Microsoft 365 webapp die helpt bij het kiezen van het juiste formaat voor content, beschikbaar in maart.
  • Copilot in ‘klassieke’ Outlook voor Windows: Voordien was Copilot enkel beschikbaar in de webclient van Outlook. Nu zal Copilot je dus ook helpen bij het opstellen en coachen van e-mails in de desktop-applicatie die nog gretig gebruikt wordt.
  • Nieuwe Copilot-ervaring in Microsoft Teams: Biedt verbeterde prompts en functionaliteit. Een nieuw Copilot ‘contact’ wordt zo automatisch vastgezet boven chats en kan je te allen tijde aanspreken voor werkondersteuning.

Zoals je ziet zal het moeilijk zijn om deze blog te blijven actualiseren, gezien de enorme hoeveelheid functionaliteit die op bijna dagelijkse basis toegevoegd wordt.

Hulp nodig?

Aarzel niet om onze Microsoft-specialisten te contacteren om jou te begeleiden richting implementatie Microsoft Copilot:

btw nr.*

“Ook kunnen we je ondersteunen bij een doordachte en verantwoorde implementatie. Want wees maar zeker dat er vele zaken zijn om rekening mee te houden.”

deel dit bericht:

Zie hoe het werkt
Schrijf je in voor één van onze Copilot in Actie sessies.
Onze Marketing Manager Tom Hufkens toont jullie in een 35-tal minuten de mogelijkheden van Copilot for Microsoft 365.

Geschreven door:

Matthias Sanne
Marketing & design @ VanRoey

Is 15 jaar aan de slag als marketeer, designer, webmaster, copywriter, PowerPoint-goeroe en tal van andere zaken. Hij haalt zijn energie uit het vereenvoudigd brengen van complexe materie. Dat tracht hij o.a. ook te doen in zijn Techblog PowrUsr.com waar hij handige oplossingen voor uitdagende problemen brengt.

Gerelateerde info