Header Image overlay

Copilot for Microsoft 365: Jouw nieuwe virtuele collega!

Microsoft Copilot, de slimme AI-assistent, is vanaf vandaag beschikbaar als add-on voor álle organisaties die over een Microsoft 365 licentie beschikken. De abonnees krijgen hiermee toegang tot de laatste taalmodellen van OpenAI die commercieel beschikbaar zijn. Hoe je Copilot kan activeren lees je hieronder:

Welke licentie heb je nodig voor Copilot?

Copilot for Microsoft 365 is beschikbaar als extra licentie-addon voor:

  • Microsoft 365 Business Premium of Standard
  • Microsoft 365 E3 of E5
  • Office 365 E3 of E5
  • Microsoft 365 Education

Hoeveel betaal je voor Copilot?

Deze Copilot licentie kost €28,1 per maand per gebruiker en kan zelfs al vanaf één gebruiker geactiveerd worden. Let wel: de licentie is wel meteen één jaar actief. (€ 337,20 voor een jaar dus)

Microsoft 365 Copilot Icoon vectorEerder was Copilot enkel beschikbaar voor de grootste organisaties die minstens 300 Copilot licenties moesten afnemen bóvenop hun Microsoft 365 Enterprise E3 of E5 licenties. Zo’n extra maandelijkse investering van minstens $9.000 was een behoorlijke drempel om de sprong te nemen en kleinere organisaties vielen dus sowieso uit de boot.

Ook hier hebben we goed nieuws te melden: deze verplichte minimumafname vervalt. Dus ook grote organisaties kunnen vandaag de mogelijkheden van Copilot op hun eigen tempo (en budget) verkennen.

Copilot Pro vs Copilot for Microsoft 365

Als we over ‘Copilot’ in een professionele context spreken, bedoelen we dus ‘Copilot for Microsoft 365’. Het lijkt wat verwarrend, maar er is daarnaast ook nog een ‘Copilot’ en ‘Copilot Pro’ licentie. Twee producten richting consumenten die hun Copilot ervaring willen verbeteren bij het gebruik van apps als Word, Excel, PowerPoint en Outlook.

Hieronder een interessante infographic ter verduidelijking:

Microsoft Copilot vs Copilot Pro vs Copilot for Microsoft 365

Is Microsoft Copilot in het Nederlands beschikbaar?

Nee, Copilot kan vandaag enkel informatie, prompts en documenten verwerken in het Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Portugees, Chinees en Japans.

Nederlands zou over enkele maanden uitgerold worden (volgens de geruchten en huidige planning), maar niets houdt je tegen om er vandaag al aan de slag te gaan en de nodige voorbereidingen te treffen.

Microsoft Copilot vandaag al activeren?

Microsoft Cloud Solution ProviderAls geregistreerd Microsoft Cloud Solution Provider + Microsoft Gold Partner kan VanRoey deze licentie(s) voor jouw organisatie activeren.

Microsoft Gold Partner | VanRoey.be

Ook kan je op ons rekenen om je hier verder over te informeren alsook de opzet en diepgaande configuratie uit te voeren. Er zijn dan ook behoorlijk wat risico’s en uitdagingen zoals je in deze uitgebreide sessie van Patrick Viaene over Copilot eerder kon ontdekken.

Copilot zal ongetwijfeld enorme toegevoegde waarde kunnen bieden, maar je wil bv. niet dat gevoelige zaken opgenomen worden in de kennisdatabank.

Hulp nodig?

Aarzel niet om onze Microsoft-specialisten te contacteren om jou te begeleiden richting implementatie Microsoft Copilot:

btw nr.*

“Ook kunnen we je ondersteunen bij een doordachte en verantwoorde implementatie. Want wees maar zeker dat er vele zaken zijn om rekening mee te houden.”
Welke mogelijkheden biedt Copilot en AI binnen Microsoft 365 omgevingen? Zijn er ook risico's? Je ontdekt het allemaal in deze opname!

Geschreven door:

Matthias Sanne
Marketing & design voor VanRoey & EuroSys

Is 15 jaar aan de slag als marketeer, designer, webmaster, copywriter, PowerPoint-goeroe en tal van andere zaken. Hij haalt zijn energie uit het vereenvoudigd brengen van complexe materie. Dat tracht hij o.a. ook te doen in zijn Techblog PowrUsr.com waar hij handige oplossingen voor uitdagende problemen brengt.

Wat brengt de toekomst? Krijg een exclusieve rondleiding & tal van inspirerende sessies in het vernieuwde Living Tomorrow. Het belooft weer een geweldig en leerrijk eindejaarsevent te worden! See you there?

Opgelet: beperkt aantal plaatsen!