Header Image overlay
Alides Logo | VanRoey.be

Alides vertrouwt op Dynamics 365 Real Estate voor perfecte doorstroom data

Het Gentse vastgoedinvesteringsbedrijf worstelde met complexe processen en een wildgroei aan Excel documenten. Alides schakelde ‘Dynamics 365 Real Estate’ van VanRoey in voor een gestroomlijnde communicatie en betere beschikbaarheid van data.
Alides Logo | VanRoey.be

Uitdaging: complexe processen en operaties

Alides is zowel op de B2B als op de B2C markt actief. Naast de kantorenmarkt en het residentieel vastgoed voert Alides de laatste jaren ook projecten uit in semi-industrieel vastgoed, zorgvastgoed en hotels. Naast België is Alides ook actief in Luxemburg en Polen.

Rikkert Leeman Alides Rikkert Leemans, CEO Alides: “Verschillende klanten vereisen verschillende werkprocessen. De ontwikkeling van een semi-industrieel project in Polen verloopt volgens een totaal ander stramien dan bv. de oplevering van assistentiewoningen in Vlaanderen. Die combinatie van activiteiten en locaties maakt onze processen en operaties complex.

Nood: geïntegreerde software oplossing

Microsoft Dynamics 365 LogoDe complexiteit zoals Rikkert Leemans die beschrijft, vraagt om een doorgedreven digitalisering. De wildgroei aan Excel sheets, die op de verschillende afdelingen een eigen leventje gingen leiden waren een signaal om dit probleem op een hoger niveau aan te pakken. Om de opvolging en administratie van de bouwprojecten eenvoudiger te maken ging Alides daarom op zoek naar een geïntegreerde software oplossing. Er was vooral nood aan meer duidelijkheid en een snellere toegang tot informatie inzake de opvolging van budgetten, engagementen, verkopen, etc.

Alides had het huiswerk al goed voorbereid met een studie die resulteerde in een uitvoerig lastenboek. De noden waren goed in kaart gebracht. Daarmee kon Alides op zoek naar een betrouwbare en competente partner.

VanRoey: Technologie en aandacht voor de gebruikers

Als ICT integrator met een sterke focus op sectoren zoals de bouw, constructie, productie en projectontwikkeling verscheen VanRoey meteen op de radar van Alides. Naast de technologische vakkennis schenkt VanRoey ook veel aandacht aan het begeleidingsproces van de medewerkers van haar klanten.

Patrick Van Roey Pat Van Roey, zaakvoerder VanRoey: “De introductie van nieuwe IT systemen brengt een belangrijke verandering in de manier van werken met zich mee. Om de voordelen van deze investering optimaal te benutten is het nodig om de gebruikers te informeren, op te leiden en te ondersteunen. Kortom, aandacht voor change management is al even bepalend voor het succes als de technologie op zich.

Oplossing: Microsoft Dynamics 365 Real Estate Suite

Eric Goris, Sales Specialist Business Processes, VanRoey: “De Real Estate Suite is een nieuw product binnen Microsoft Dynamics 365 dat we bij VanRoey specifiek voor projectontwikkelaars ontwikkeld hebben. Na inzage van het lastenboek van Alides wisten we meteen dat dit de geknipte oplossing voor hun uitdagingen zou zijn.

De Real Estate Suite is gekoppeld aan Microsoft Dynamics 365 Business Central, het ERP systeem van Microsoft en is volledig naar de cloud gebracht. Hierin kan Alides de projecten opvolgen en budgetten, cashflows en facturatie volgens de wet Breyne beheren. Daarnaast is ook de opvolging van de verkoop- en verhuurdossiers geïntegreerd. Tenslotte is er nog een SharePoint Online gekoppeld aan het ERP en CRM systeem voor een vlot documentbeheer.

Meerwaarde: up to date informatie sneller en mobieler beschikbaar

Thomas De Moor: Financial Controller, Alides: “De grote meerwaarde van de geïntegreerde oplossing van VanRoey zit in de snellere en mobielere beschikbaarheid van informatie. De bouwteams op de werf hebben gemakkelijker toegang tot de informatie die ze nodig hebben en projectontwikkelaars die ter plaatse zijn kunnen meteen de status van hun project opvragen. Onze finance medewerkers hebben een duidelijk overzicht, over alle projecten heen. Bovendien kunnen ze erop vertrouwen dat de data die ze te zien krijgen correct en up te date is.

Over Alides

Alides is investeerder, ontwikkelaar en exploitant van duurzame en innovatieve gebouwen. Het Gentse bedrijf met 125 jaar ervaring heeft ruim 1.200 appartementen in ontwerp. Met meer dan 90.000 m² kantoren in portefeuille is het bovendien één van de grootste familiale vastgoedeigenaars van België. Alides is in volle groei en ontwikkelt ook activiteiten in het buitenland.

deel dit bericht:

“De grote meerwaarde van de geïntegreerde oplossing van VanRoey zit in de snellere en mobielere beschikbaarheid van informatie. Bovendien kunnen ze erop vertrouwen dat de data die ze te zien krijgen correct en up te date is.”
Thomas De Moor
Financial Controller, Alides
Thomas de Moor

Wil je net als Thomas De Moor van Alides samenwerken met ons?

Ongeacht je uitdaging(en), schrijf ons gerust aan met je open vragen.

btw nr.*

Ook interessant:

Waarom VanRoey?

Waarom VanRoey

Ons eigen Inspiration Center in Geel biedt de perfecte setting om je dit najaar te verwelkomen en mee te nemen in de nieuwste trends binnen de IT-wereld.

Opgelet: beperkt aantal plaatsen!