Header Image overlay

ESF – Werkbaar werk, duurzaam loopbaanbeleid

Hoe zetten we de (toekomstige) medewerker zelf meer aan het stuur?

Empowerment of the employee journey

In ons project Empowerment of the employee journey willen we al voor de opstart de betrokkenheid van onze nieuwe collega’s verhogen. Door in te zetten op het onboardingsproces en daar de valkuilen te detecteren en op te vullen gaan we voor een goede start voor onze nieuwe medewerker.

Daarnaast trekken we graag dit traject door gedurende zijn/haar opstart zodat de medewerker het gevoel heeft dat hij meetelt, onafhankelijk van de leeftijd of het aantal uren dat hij presteert volgens zijn vastgelegde arbeidsregime. Doorheen de loopbaan van onze medewerkers ondersteunen we verder in de ontwikkeling van mentale en fysieke weerbaarheid. Elke medewerker moet gedurende zijn tewerkstelling bij ons zijn eigen plekje krijgen met de juiste ondersteuning en oog voor zijn/haar ontwikkeling afgestemd op de noden van het individu.
ESF Logo | VanRoey.be

Bijdrage vanuit ESF: €32.000
Bijdrage vanuit VCF: €48.000

Inhoudelijke focuspunten waar we als bedrijf verder op inzetten:

Werving, selectie & onboarding

Nieuwe medewerkers zijn vaak compleet “vreemd van de organisatie” door de lange opstartperiode van stilte tussen contractondertekening & effectieve opstart. Dit willen we doorbreken door een (pré)onboarding traject volledig uit te werken.

Doel:
De connectie tussen medewerker en bedrijfscultuur in die periode verhogen en hem of haar beter informeren.

Resultaat:
Sneller een hogere betrokkenheid tussen medewerker en VanRoey.be.​

Onthaal

Nieuwe medewerkers lopen wat “verloren” in de overdaad van info en het uitzoeken tijdens de eerste maanden.

Doel:
De medewerker een vlotte en aangename inwerking in de job geven.

Resultaat:
Medewerkers krijgen een beeld op de kern van hun job en ervaren een snelle inwerking.

Loopbaanbeleid

De Mentale gezondheid van medewerkers verhogen door in te zetten op wendbaarheid en weerbaarheid. De fysieke gezondheid van kunnen we dan weer verhogen door in te zetten op de moderne werkplek.

Doel:
In deze “VUCA” wereld, waar medewerkers veel op hun bord hebben, helpen we hen de balans te vinden en hen op de werkvloer te ontzorgen.

Resultaat:
Doordat medewerkers hun balans beter vinden presteren ze beter, ligt het ziekteverzuim lager en zijn ze gelukkiger op de werkvloer.

Wat brengt de toekomst? Krijg een exclusieve rondleiding & tal van inspirerende sessies in het vernieuwde Living Tomorrow. Het belooft weer een geweldig en leerrijk eindejaarsevent te worden! See you there?

Opgelet: beperkt aantal plaatsen!