Header Image overlay
Willemen Groep Logo

Willemen Groep bouwt stevige securitystrategie uit met Fortinet & VanRoey.be

Het IT beheer van Willemen Groep was met vele aparte entiteiten en werven op z’n minst een uitdaging. De organisatie nam VanRoey.be onder de arm als Fortinet partner om o.a. het security luik verder te professionaliseren.
Willemen Groep Logo

Het IT-beheer bij Willemen Groep vormt een stevige uitdaging. De organisatie bestaat uit vele entiteiten: 6 hoofdvestigingen waar steeds meer dan 100 mensen werken, vele kleinere vestigingen en eindeloos veel lopende werven. Al deze locaties dienen van IT dienstverlening voorzien alsook beveiligd te worden. De eerste stappen richting centralisatie waren inmiddels gezet, een volgende luik dat moest worden aangepakt was security…

Kenneth Claes Kenneth Claes is vandaag IT Infrastructure & Operations Manager bij Willemen Groep. Als voormalig IT Teamlead bij Smals was hij onder andere verantwoordelijk voor het netwerk, de netwerkbeveiliging, storage & back-up. Het is in deze rol dat hij opzoek was naar een flexibele partij met hoge certificatie en expertise inzake security-oplossingen. Op aanraden van Patrick Commers (Cybersecurity Expert bij Fortinet) leerde hij VanRoey.be kennen, en het klikte meteen.

In zijn nieuwe rol bij Willemen Groep kon hij mee aan de tekentafel staan en fundamenteel een nieuwe architectuur opbouwen. Dankzij zijn eerdere positieve ervaring met VanRoey.be besloot hij het Kempense IT bedrijf te introduceren en opnieuw onder de arm te nemen.

Van security audit naar Security roadmap

Kenneth: “Samen met Roel van Looy hebben we de hele organisatie en al onze uitdagingen in kaart gebracht. Het resultaat was een volledig uitgetekende security roadmap, met korte, middellange en lange termijn ingrepen. Dit is sindsdien onze houvast geworden. Op enkele licht gewijzigde details na volgen we dit plan nauwgezet op. Deze aanpak heeft de organisatie systematisch naar een hogere maturiteit gebracht wat betreft security.”

120 Fortigate firewalls

Voor deze uitdaging werden maar liefst 120 FortiGate Firewalls ingeschakeld. “Gezien de grote hoeveelheid firewalls wilden we op zeker spelen. Vandaar de keuze voor Fortinet. Niet alleen de prijs/kwaliteit verhouding zit prima, maar bij concurrerende merken hadden we te veel onzekerheid bij firmware upgrades. Ervaring leerde ons dat het in bijna 1 op de 4 upgrades mis liep wat bij iedere patchronde voor nodeloze stress zorgde. Een mislopende upgrade, dat wil je als IT-beheerder niet meemaken. Bij FortiGate hebben we dat probleem niet.”

Deepdive in het Fortinet Portfolio

Profielfoto Stefaan Scheyltjens | VanRoey.be Stefaan Scheyltjens, Sales Manager bij VanRoey.be voor Willemen vult aan: “Om ruim 900 gebruikers en +/- 1.200 toestellen te beveiligen was uiteraard meer nodig dan enkel firewalls. Vandaag beschikt de organisatie ook over FortiClient EMS, FortiMail en FortiEDR. Ook FortiManager en FortiAnalyzer zijn operationeel. Tot slot draait ook FortiWeb momenteel in testopstelling.”

Kenneth: “Met het Fortinet portfolio komen we erg ver. Om het beheer van alle laptops en smartphones (MDM) te vereenvoudigen maken we gebruik van Microsoft Intune en Autopilot, waar VanRoey.be de initiële opzet mee heeft afgerond. Dat is weer een mooie stap richting de centralisatie en automatisatie die we vanuit ons IT-team willen bereiken.

Managed Security Services

Stefaan: “Het geheel wordt momenteel ook geruggensteund door Managed Security Services. Op die manier ontlasten we het team van Kenneth m.b.v. monitoring en het regelmatig nakijken van configuraties. Bovendien kunnen ze altijd rekenen op bijstand & advies naargelang hun security-aanpak evolueert. Zo kan het team zich meer met strategische en operationele zaken bezig houden om de werking van de organisatie te ondersteunen.”

Een fijne partner waar we op kunnen rekenen

Kenneth: “Ook als het misloopt steekt VanRoey.be haar nek uit voor ons. De grote logistieke uitdagingen wereldwijd zijn ook Fortinet niet vreemd. Bij uitval van een apparaat -vermoedelijk na een blikseminslag- was Fortinet contractueel verplicht ons onmiddellijk van vervanging te voorzien, maar dat liep helaas mis toen bleek dat ze geen back-up toestel op voorraad hadden. Gelukkig sprong VanRoey.be voor ons in de bres. Zij hebben ons uit de nood geholpen door een eigen toestel in bruikleen te geven.

Fortinet Expert Partner | VanRoey.beOok kunnen we de bijdrage van hun gecertificeerde experten zoals Kevin & Els, beide Fortinet NSE8 (de hoogst mogelijke certificatie, nvdr) niet genoeg onderstrepen. Een beroep kunnen doen op hun kennis is van onschatbare waarde.”

Naast het security-luik rekent Willemen Groep ook nog op andere diensten van VanRoey.be. Zo werden vele vergaderruimtes inmiddels voorzien van CTOUCH aanraakschermen en Yealink videoconferencing apparatuur. Ook voor wifi site-surveys en de aankoop van nieuwe HPE Aruba switchen en draadloze access points doet het bedrijf vandaag beroep op VanRoey.be.

Over Willemen Groep

Willemen is een van de grootste bouwbedrijven van België. Het familiebedrijf werd opgericht in 1956 en kende een grote groei door de overname van aannemingsbedrijven als Franki, Aswebo, Van Wellen en Kumpen. Dankzij de onderlinge complementariteit kunnen ze de meest complexe opdrachten aan. Of het nu gaat om een duurzaam bouwproject of een infrastructuurproject, van het ontwerp over de bouw en financiering tot en met het onderhoud zijn de bedrijven uit deze Groep een solide partner.

“Ook kunnen we de bijdrage van hun gecertificeerde experten zoals Kevin & Els, beide Fortinet NSE8, niet genoeg onderstrepen. Om beroep te kunnen doen op hun kennis is van onschatbare waarde”
Kenneth Claes
IT Infra & Operations Manager
Kenneth Claes

Wil je net als Kenneth Claes van Willemen Groep samenwerken met ons?

Ongeacht je uitdaging(en), schrijf ons gerust aan met je open vragen.
Van specifieke ondersteuning tot volledige ontzorging… In een open gesprek bekijken we alle mogelijkheden. Alvast tot dan!

btw nr.*

Ook interessant:

Waarom VanRoey?

Waarom VanRoey

Wat brengt de toekomst? Krijg een exclusieve rondleiding & tal van inspirerende sessies in het vernieuwde Living Tomorrow. Het belooft weer een geweldig en leerrijk eindejaarsevent te worden! See you there?

Opgelet: beperkt aantal plaatsen!