Header Image overlay
B&R Bouwgroep Logo | VanRoey.be

B&R Bouwgroep vindt in VanRoey de betrouwbare ICT-partner die ze zochten

Om de core netwerking infrastructuur en gans het netwerking concept te herbekijken rekent B&R Bouwgroep op de expertise van VanRoey in Ruckus Networks en Managed IT Services.
B&R Bouwgroep Logo | VanRoey.be

Verouderde core netwerking infrastructuur

B&R Bouwgroep had enkele specifieke uitdagingen op vlak van netwerking. Het eigen ICT-team – met behoorlijk wat expertise en vakkennis in huis – koos er bewust voor om gericht op zoek te gaan naar een betrouwbare partner.

Kristof Bolckmans, ICT Operations Manager B&R Bouwgroep: “Onze core netwerking infrastructuur kwam op leeftijd en gans het netwerking concept moest eens herbekeken worden. Natuurlijk zijn er genoeg kwalitatieve oplossingen beschikbaar, maar de primaire focus lag voor ons bij de partner zelf. Een diepgaande kennis, gemakkelijke toegankelijkheid en een no-nonsense aanpak vormden de belangrijkste vereisten.

Het ICT-team bij B&R Bouwgroep weet heel goed dat een netwerk infrastructuur leeft en onderhouden moet worden. Naast een vernieuwing van het core netwerk, werden in dit project dan ook managed services gedefinieerd, een health care die ervoor moet zorgen dat het netwerk op zeer regelmatige basis wordt onderzocht en gezond gehouden.

Ruckus + Managed Services = ontzorging

Ruckus Partner EliteRuckus was bij de ICT-medewerkers van B&R Bouwgroep wel gekend, maar ze hadden er nog geen ervaring mee. Zoals dat zo vaak het geval is, ligt een vernieuwing van de core netwerk infrastructuur toch wel gevoelig. De go-live moet feilloos verlopen. De specifieke opzet van de twee datacenters die B&R Bouwgroep host is maatwerk, waar niets mee mis mag lopen. En eenmaal het netwerk terug up-and-running is, moet de nieuwe hardware haar degelijkheid nog maar bewijzen. Je begrijpt dat Kristof en zijn team eerst wel eens goed kennis wilden maken met de Ruckus oplossingen en de aanpak van VanRoey.

Kristof: “Aanvankelijk waren we wat terughoudend tegenover Ruckus. Onbekend is onbemind, weet je. Maar VanRoey heeft met facts-and-figures en klare demo’s al onze technische vragen beantwoord en ons laten kennis maken met de interface. We waren snel overtuigd van de kwaliteit van Ruckus en – wat voor ons nog belangrijker was – bleek al snel de diepgaande expertise en hands-on manier van werken van VanRoey. Het concept dat werd voorgesteld, was meteen on-point. Ze hadden onze noden erg goed gecapteerd.

De go-live werd goed voorbereid en verliep vlekkeloos buiten de kantooruren. Met Managed Services op deze netwerking oplossing is B&R Bouwgroep verzekerd van een performante en up-to-date netwerk infrastructuur. Het dagelijks beheer is in handen van de eigen interne ICT-medewerkers. Zij kunnen rekenen op VanRoey voor third-line support. Ook de maandelijkse health-checks en frequente updates worden door VanRoey uitgevoerd. Een heldere SLA vormt de basis voor deze transparante samenwerking die heel wat ICT-zorgen bij B&R Bouwroep wegneemt.

Centrale rol voor de Projectmanager

Kristof wil nog benadrukken dat de samenwerking erg vlot verloopt: “De rol van de projectmanager van VanRoey is cruciaal. Hij trekt alle communicatie naar zich toe. Hij stuurt de engineers aan, die op hun beurt precies weten wat er moet gebeuren. De onderlinge communicatie verloopt heel gericht. Iedereen kent perfect zijn rol. Het ganse team is goed op elkaar afgestemd en de projectmanager neemt het beheer proactief in handen. Op die manier worden acties snel opgenomen.

B&R Bouwgroep vond bij VanRoey dus wat zij zochten: een betrouwbare partner, met verregaande expertise. De Ruckus netwerking infrastructuur bewijst ondertussen met glans haar kwaliteit en blijkt ook nog een verrassend aangenaam prijskaartje te hebben. De Managed Services maken deze oplossing helemaal compleet.

Over B&R Bouwgroep

B&R Bouwgroep is een multidisciplinaire groep, met hoofdzetel in Arendonk. Met inmiddels al 25 dochterbedrijven, verenigt B&R een zeer brede knowhow in de bouw, gaande van ontwikkeling over aanneming, productie en afwerking.

De duurzame groei realiseert B&R met aandacht voor excellente klantenrelaties, een aangename werkomgeving, kennis en kwaliteit. Die kennis en kwaliteit weet B&R aan zich te binden in haar dochterondernemingen en in partnerships, zoals met VanRoey.

“We waren snel overtuigd van de kwaliteit van Ruckus en – wat voor ons nog belangrijker was – bleek al snel de diepgaande expertise en hands-on manier van werken van VanRoey. Het concept dat werd voorgesteld, was meteen on-point. Ze hadden onze noden erg goed gecapteerd.”
Kristof Bolckmans
ICT Operations Manager
Kristof Bolckmans - B&R Bouwgroup | VanRoey.be

Wil je net als Kristof Bolckmans van B&R Bouwgroep samenwerken met ons?

Ongeacht je uitdaging(en), schrijf ons gerust aan met je open vragen.
Van specifieke ondersteuning tot volledige ontzorging… In een open gesprek bekijken we alle mogelijkheden. Alvast tot dan!

btw nr.*

Ook interessant:

Waarom VanRoey?

Waarom VanRoey

Wat brengt de toekomst? Krijg een exclusieve rondleiding & tal van inspirerende sessies in het vernieuwde Living Tomorrow. Het belooft weer een geweldig en leerrijk eindejaarsevent te worden! See you there?

Opgelet: beperkt aantal plaatsen!