Header Image overlay
Groep Van Roey

Groep Van Roey op KOERS dankzij het ecosysteem van VanRoey.be

VanRoey.be vernieuwde o.a. het netwerk, security, storage voor de bouwgroep nadat ze besloten over te stappen van een Mac naar een Windows client- en serveromgeving.
Groep Van Roey

Groep Van Roey heeft imposante strategische investeringen achter de rug. De nieuwbouw op het bedrijventerrein bij brug 8 in Rijkevorsel spant de kroon, zowel bouwkundig als op het vlak van ICT. De groep gaat voor topkwaliteit en omarmt de nieuwste oplossingen en technologieën uit het ecosysteem van VanRoey. Wij spraken met Martin Björklund, ICT-beheerder van Groep Van Roey.

Martin Björklund: “Al sinds 2007 legt Groep Van Roey een deel van haar ICT in handen van VanRoey. We stonden toen voor de overgang van onze voormalige ERP-oplossing naar Dynamics NAV én ook voor de switch van een Mac- naar een volledige Windows-omgeving. Voor dat laatste kwam de expertise van VanRoey als winnaar uit het marktonderzoek en ons eerste grote project samen was een feit. De geboden ondersteuning bij de migratie naar Windows Server en -clients bleek een schot in de roos.”

“Toen de plannen voor ons nieuwe kantoorgebouw in Rijkevorsel op tafel lagen, besloten we om ook de totale ICT-infrastructuur op de schop te nemen en ook hier kwamen we na een grondig marktonderzoek bij VanRoey uit.”

Martin: “Niet dat we geen verschillende partijen aangesproken hebben. We hebben veel aspecten vergeleken zoals de samenwerking, de kennis van zaken en de aangeboden technologie. Alles moet samen optellen om uiteindelijk de ideale partner te vinden die zo’n groot project op poten kan zetten. Uiteindelijk kwamen we toch weer bij VanRoey uit (lacht).”

Mooi en met meedogenloos straffe wifi

Ruckus LogoStefaan Scheyltjens, Sales Manager bij VanRoey: “Inderdaad, wat volgde was een indrukwekkend project, zowel op bouwkundig vlak als qua ICT-infrastructuur. Een goed begin is het halve werk, dus bij de voorbereiding werden grondige analyses uitgevoerd. Bijvoorbeeld voor de wifi: het nieuwe gebouw bestaat voor grote delen uit betonkernactivering en is bijna-energieneutraal (BEN). Geloof me, het is absoluut geen lachertje om overal een geslaagd draadloos signaal te verkrijgen.”

Martin: “Ook onze zonwering beschikt over ‘metaalgaas’, het ganse gebouw is één gigantische kooi van Faraday.”

Stefaan: “In de ruwbouwfase schakelden we onze Networking & Wifi-expert in om metingen te doen. Zo kon hij nauwkeurig voorspellen waar en hoeveel access points we dienden te installeren voor een optimaal bereik. Na het installeren en configureren van het draadloze netwerk voerde hij een post-implementatieanalyse uit om te zien of het signaal -zoals voorspeld- tot in de kleinste hoekjes oké was.” Martin: “Ik denk ook dat het succes van onze wifi te danken is aan de gekozen technologie van Ruckus Wireless met ondersteuning van onder andere de BeamFlex-technologie. Hierdoor worden gerichte signalen en draadloze reflectie mogelijk. Dit bleek echt een goede zet te zijn. We plaatsten ook iets meer access points dan initieel nodig geacht om toekomstige groei en onvoorziene drukte op te vangen.”

(Samen)werken, waar dan ook

Martin: “Een perfect werkende wifi was cruciaal omdat we in onze nieuwe kantoren ook met flexplekken werken. Werken moet overal op dezelfde kwaliteitsvolle manier mogelijk zijn.” Stijn: “Voor (interne) telefonie schakelden we bijvoorbeeld over op Microsoft Skype voor Bedrijven.

Door headsets te gebruiken in plaats van vaste telefoonsets wordt er nu efficiënt gecommuniceerd, ongeachte de plaats van werken. Skype voor Bedrijven werkt vandaag nog het best via laptops, de wifichip is nu eenmaal veel krachtiger dan die van smartphones. Via Group Policies configureren we laptops bovendien zo dat ze prioriteit krijgen op het netwerk.”

Martin: “Bijna alle desktops werden vervangen door HP Probook’s met ingebouwde SSD’s. Op de werkplek staat een Full HD- of een dual Full HD-monitor klaar. Onze mensen én onze werkplekken werden perfect uitgerust voor het nieuwe werken.”

Storage om je vingers bij af te likken: HPE 3PAR

VanRoey.be is GOLD HPE Hybrid-IT Solution ProviderMartin: “Ons marktonderzoek bracht ons voor de vernieuwing van onze storage bij de pure performantie en bedrijfszekerheid van HPE 3PAR. We zijn laaiend enthousiast over de HPE 3PAR 7200c – met meer cache, converged storage en tot 100TB extra capaciteit – en de HPE Gen9 DL-380 servers die we aankochten zijn krachtiger en zuiniger dan Gen8. Mooi meegenomen!”

“Vooral de bedrijfsgaranties die Hewlett Packard Enterprise geeft, zijn indrukwekkend. De hardware wordt permanent gemonitord door mensen van 3PAR zelf. Zij volgen de status van onze infrastructuur op de voet en delen onregelmatigheden meteen mee. Diezelfde experts doen ook de updates voor ons. HPE stelt wel als voorwaarde dat wij eerst een specifieke procedure doorlopen. Hiervoor schakelen wij steeds VanRoey in.

Een sluitende back-up

Martin: “Disaster Recovery stond hoog op onze prioriteitenlijst. Hiervoor schakelden we over naar VEEAM voor back-up & replicatie, die net op dat moment met ondersteuning van tape kwam. Nu gebeurt onze datareplicatie volledig digitaal en voor lange termijnstockage rekenen we nog steeds op tapes. Last but not least werd er een rechtstreekse lijn via Proximus tussen vanhout.pro in Turnhout en Van Roey in Rijkevorsel gelegd. Wij kunnen terug gerust slapen!”

Het netwerk

Stefaan: “Wat betreft switching waren jullie zelfs pionier!”
Martin: “Inderdaad, de 4 core switches HPE FlexFabric 5700 Switch Series in combinatie met de 10 end-switchen (HPE 2900 reeks) vormen het neurale netwerk van de organisatie. Toen jullie collega de eerste testen deed, bleek dat VanRoey.pro de eerste gebruiker was, dus pionier in België! We kozen voor 10 Power Over Ethernet (POE) LAN-Switchen omdat we wilden inzetten op VOIP. Voldoende wattage voorzien is dus de boodschap aangezien het stroomverbruik afhankelijk is van de hoeveelheid aangesloten toestellen en het gebruikte wattage. Sommige VoIP-telefoons met kleurenschermen vergen namelijk behoorlijk wat energie. Uiteindelijk worden de vaste lijnen slechts weinig gebruikt gezien iedereen nu via Skype voor Bedrijven, dus via de laptop, aan het bellen is, zowel bekabeld als via wifi.”

Security

Fortinet Platinum Partner en Partner of ExcellenceMartin: “Security is voor onze nieuwe vestiging uiteraard ook van uitermate groot belang. Voordien konden we rekenen op een Fortinet 110C firewall. Maar in de nieuwe omgeving was nog meer bandbreedte nodig. Er werd gekozen voor een Fortinet redundante cluster met 2 firewalls van het type FortiGate-200D. Deze verbindt en beschermt zowel onze nieuwe vestiging als onze dochteronderneming Staalbeton. We zijn uitermate tevreden van de kracht en robuuste beveiliging van de Fortinet-oplossingen. En hoewel je het van zo’n high-end oplossing niet zou verwachten, blijkt ook het beheer erg eenvoudig.”

“Dat het beheer zo eenvoudig is, danken we wat mij betreft ook aan onze samenwerking met VanRoey De opzet van onder meer security, back-up, infrastructuur en netwerking gebeurde steeds sámen met jullie experts. Naar mijn mening een zéér belangrijke troef. Jullie engineers lieten me steeds in mixed team de installatie en configuratie stap voor stap meevolgen zodat we nu basis- en geavanceerde wijzigingen zelf kunnen doorvoeren. Dat houdt ons ‘lean and mean’.”

Martin: “Wat betreft End Point Security rekenden we voorheen op Kaspersky. Maar bij het vernieuwen van de licenties liep het beheer vaak stroef en omslachtig. We zochten voor de nieuwe omgeving dan ook naar een cloud-based oplossing.”

Licenties eenvoudig beheerd

VanRoey.be beschikt over het Microsoft Gold PartnershipMartin: “We werken al sinds Windows Vista met Enterprise Agreements voor de desktop-, server- en Officelicenties. Vandaag migreren we naar de Cloud. Het begon met enkel Exchange Online, maar ondertussen hebben we Office uit het Enterprise Agreement gehaald en beschikken al onze collega’s over Office 365 via het Office 365 E3-plan. Ook onze hoeveelheid Windows Server-licenties zijn exponentieel gestegen, van 16 naar 60 sinds 2010. Ook deze contracten worden nu driejaarlijks vernieuwd met jaarlijkse telling.”

“Het bespaart ons veel tijd dat we deze licentie gerelateerde zaken rechtstreeks met jullie kunnen regelen. Voor ons betekent dit dat zowel de facturatie als de communicatie enorm wordt vereenvoudigd.”

Stefaan: “Door de jaren heen is ons licentieteam inderdaad erg efficiënt georganiseerd. Als Cloud Service Provider nemen we zelf deze licenties in handen. Het wordt dus ook onze verantwoordelijkheid. Er mogen enerzijds nooit licenties vervallen en anderzijds willen we jullie steeds ruim voldoende tijd geven om te kunnen beslissen om licenties al dan niet te vernieuwen.”

Op een klinkende samenwerking?

Martin: “Inderdaad, alles is zeer vlot verlopen.” Stijn: “Ja, dat kan ik alleen maar beamen. De expertise van jullie medewerkers heeft zich echt bewezen. Als ik terugkijk naar de inzichten en ingrepen van jullie experten… Die mannen weten goed waar ze mee bezig zijn en dat resulteert steeds in de juiste beslissingen en vlekkeloze installaties.”

Stefaan: “We zetten hard in op ‘winning teams’ van Subject Matter Experts. Dat garandeert een grote kans op slagen omdat we beseffen dat we met de kern van jullie infrastructuur bezig zijn, letterlijk het hart van jullie organisatie.

Martin: “Goede communicatie is voor mij het sleutelwoord van onze samenwerking. Jullie wisten steeds de correcte vragen te stellen op de juiste momenten.”

 

Over Groep Van Roey

Groep Van Roey creëert aangename, leefbare en duurzame omgevingen. Samenwerken met alle betrokkenen is ons handelsmerk. Wij ontwikkelen totaaloplossingen die het verschil maken in de levens van mensen. Onze groep bestaat uit 9 bedrijven: Van Roey, Staalbeton, Van Roey Vastgoed, vanhout.pro, Sportoase, Algemene Bouw Maes, Sibes, Nys-Driesen en Architon.

deel dit bericht:

“Kwaliteit verdient zichzelf in de loop der jaren sowieso terug, zowel voor bouwprojecten als in ICT. Wij kozen daarom voor het VanRoey.be-ecosysteem: de juiste oplossingen, de juiste merken, kennis van zaken en flexibiliteit, met een hoge betrouwbaarheid tot gevolg.”
Martin Björklund
ICT beheerder bij Groep Van Roey
Martin Björklund

Wil je net als Martin Björklund van Groep Van Roey samenwerken met ons?

Ongeacht je uitdaging(en), schrijf ons gerust aan met je open vragen.

btw nr.*

Wist je dat er heel wat te besparen valt met het nieuwe licentiemodel binnen Microsoft 365? Onze licentiespecialiste Ines Van Hoof neemt ze voor jou onder de loep!

Ook interessant:

Waarom VanRoey?

Waarom VanRoey

Ons eigen Inspiration Center in Geel biedt de perfecte setting om je dit najaar te verwelkomen en mee te nemen in de nieuwste trends binnen de IT-wereld.

Opgelet: beperkt aantal plaatsen!