Header Image overlay

Over VanRoey

Empowering Excellence, Ensuring Security

Als betrouwbare tech partner ontzorgen we je organisatie vanuit een #Focus op expertise. Samen optimaliseren we jouw ICT met een veilige en toekomstgerichte werkomgeving als resultaat.

Beeld je de cruciale processen in jouw organisatie even in zonder ICT, zonder digitale en online component… Hoe vind je vandaag nieuwe medewerkers? Hoe verloopt de communicatie en samenwerking binnen jouw bedrijf? Hoe vinden klanten de weg naar jou? Hoe kan je hen een betere dienstverlening bieden? Hoe bescherm je de belangrijkste (digitale) eigendommen van jouw organisatie? … ICT is cruciaal en heb je dus best op orde.

De IT-paradox

ICT wordt steeds eenvoudiger en medewerkers kunnen zelfs zonder enige kennis aan de slag met veelzijdige tools die hun efficiëntie verhogen. Maar achterliggend wordt de omgeving en het beheer daarvan steeds complexer.

Hoe hou je je systemen continu up and running, zonder uitval? Een storing staat vandaag garant voor technische werkloosheid en een verlies dat al snel oploopt tot tienduizenden euro’s. Hoe laat je je medewerkers efficiënt (samen)werken, waar ze ook zijn? Hoe optimaliseer je jouw online aanwezigheid? Hoe beslis je over investeringen? Hacking is Big Business. Hoe bescherm je je data en privacy?

Al bijna 30 jaar lang de voorkeurspartner van bedrijven,  zorginstellingen, scholen en overheden.

We bieden doordachte oplossingen op vlak van: hybrid/cloud-infrastructuur, Security, Storage, Networking & Internet, Clients & Printing… en applicaties om efficiënter te werken zoals Dynamics 365 & Office 365. Daarnaast kan je rekenen op een uitgebreid pakket aan Managed Services waardoor je het beheer en het onderhoud van je IT-omgeving zorgeloos aan ons kunt overdragen.

Heb je de juiste stappen gezet richting digitalisering?

  • Wil je je complexe omgeving volledig zelf opzetten en monitoren?
  • Kan (en wil) je zoveel expertise op je payroll?
  • Vind je het goed dat je eigen IT-afdeling tijd verliest met brandjes blussen en noodprocedures uitvoeren, of durf je hen een strategische rol toekennen? Samen met een externe partner?

Onze oplossingen en dienstverlening zorgen ervoor dat je je kan concentreren op kerntaken en zo jouw bedrijf en klanten kan laten schitteren. Je kan het opzetten en het beheer van de ICT-omgeving toevertrouwen aan VanRoey: mét spijkerharde kwaliteitsgaranties en reactietermijnen. Wij zorgen ervoor dat je een betrouwbare en succesvolle zakenpartner blijft: wendbaar, snel, veilig en mobiel.

Prijzenkast

VanRoey heeft, naast vele succesverhalen, door de jaren heen tal van awards en eretitels verzameld die onder andere de kwaliteit en degelijkheid van onze dienstverlening bevestigen. Daarnaast beschikken we ook over een indrukwekkend aantal partnerships met de belangrijkste spelers in de sector!

VanRoey

25 jaar geleden werd ‘Van Roey Automation’ opgestart door Pat Van Roey. Inmiddels is er veel veranderd.

Vandaag is Pat nog altijd General Manager van VanRoey. Pat zei zijn job als ingenieur bij Philips in Turnhout op, om vanuit zijn garage computers te verkopen. Eerst deeltijds op zijn eentje, maar deze activiteit groeide al snel uit tot een voltijdse job en beschikte hij over een heel team…

Pat met zijn dochter Jolien en oudste zoon Michiel

2023

Fusie met EuroSys

13 Jan: Door de krachten van EuroSys en VanRoey.be te bundelen krijgt de Belgische markt er een belangrijke speler in de sector van de ICT-diensten voor KMO’s bij… Lees hier alles over de samenwerking.

2023

2022

Fortino Capital neemt belang in Van Roey ICT Group

30 juni: Fortino Capital stapt in VanRoey.be om de verdere groei van het Kempense ICT bedrijf te realiseren en de marktpositie te versterken. Lees hier alles over de samenwerking.

2022

2022

Oplevering “Kempus”

21 juni: Met dit slimme kantoorgebouw, doordrongen van ecologie & technologie, willen we de meest aantrekkelijke werkplek van België aanbieden. Bezoek hier de site.

2022

2021

Nieuwe CEO en visie EuroSys

Mark Aerts neemt de fakkel over van Mark Lens. De organisatie blijft fel inzetten op duurzaamheid en duurzame mobiliteit en “gelukkige werkplekken”. 

2021

2020

Start werken nieuwbouw

2020 was een bewogen jaar, maar de stevige groeicijfers -zowel qua cliënteel als personeelsbestand- legden de noodzaak van een nieuwbouw bloot. De werken startten in november 2020, het 100% energieneutrale gebouw wordt midden 2022 in gebruik genomen.

2020

2019

Opening Experience Center

Het Digital Experience Center te Geel ging open voor het grote publiek. Hier kunnen bezoekers zich onderdompelen in de laatste nieuwe technologieën, devices, Internet Of Things… Ook worden er events en opleidingen georganiseerd en kunnen organisaties de meetingrooms huren.

2019

2016

EuroSys stoot Retail af

EuroSys gaat alleen met het B2B-segment door; voor bedrijven, overheden en scholen als EuroSys Business. De shops gingen verder onder de naam Auva.

2016

2013

Overname LB Computer Systems

Deze overname, die volgde op eerdere acquisities zoals de Forcom-keten in Antwerpen en de participatie in de Megastore in Tongeren, maakte dat EuroSys plots tot de grotere ICT-bedrijven in Vlaanderen behoorde. 

2013

2011

Van Roey ICT Group

In 2011 ging Van Roey Automation op in de Van Roey ICT Group. Vandaag bestaat de Van Roey ICT Group uit meerdere bedrijven.

2011

Volgende jaren

Strategisch schakelen

Het bedrijf groeide jaar na jaar. Pat en zijn team slaagden erin trends tijdig te (h)erkennen en het aanbod en de dienstverlening hieraan aan te passen. Het bedrijf werd verschillende keren ‘herdacht’: innovatie en wendbaarheid dragen we hoog in ons vaandel. Dat kan ook niet anders in onze sector.

Volgende jaren

Volgende jaren

Continu in beweging

Wat begon als dienstverlening voor zowel particuliere als professionele gebruikers, evolueerde naar een focus op zakelijke klanten. Eerst voornamelijk clients (zoals PC’s, laptops, tablets en printers …) maar daarna volgde al snel infrastructuur, security, cloud, mobile, applications en diensten.

Volgende jaren

1993

Oprichting Van Roey Automation

Van Roey Automation werd opgestart vanuit de Wieltjeshoeve op de Steenweg op Merksplas. Enorme groei legitimeerde een verhuis naar de huidige vestiging van de hoofdzetel in Kempenlaan 2 in Turnhout. Later kwamen er vestigingen bij in Geel en in Mechelen onder de naam VanRoey.be.

1993

1990

Oprichting EuroSys

In 1990 startte Mark Lens vanuit zijn garage met de verkoop van computers en binnen de kortste keren bestond EuroSys uit verschillende winkels. Tien jaar na de oprichting van EuroSys werd er ook een B2B-segment opgestart

1990

Onze Waarden

Hoe we samenwerken vertrekt vanuit “FOCUS”

Focus logo
Focus - Forward

Forward

We kijken samen naar de toekomst. Groeien met nieuwe slimme technologie. Focus op state-of-the-art oplossingen.

Focus - Open

Open

Klaar om te groeien? Met open blik en met respect. Bij ons zijn inclusie en gelijke kansen belangrijk. Met duidelijke, snelle én transparante communicatie.

Focus - Caring

Caring

Duurzaam zorgen voor elkaar. Voor de organisatie en de omgeving. We zijn oprecht begaan met anderen. Verbondenheid. Dichtbij de klant.

Focus - United

United

Samen groeien én resultaten halen. Samen als één bedrijf gaan voor een “great place to work”. Met een gedeelde drive, teamspirit en verantwoordelijkheid. Bij ons staat teamwerk boven het individu.

Focus - Sharp

Sharp

Expertise aanscherpen zit in ons DNA. Zowel technisch als in people skills. Je blijft bij en loopt voor. Helder adviseren en continu optimaliseren.

Duurzaam & betrokken: ESG

Wij vinden het belangrijk om doordacht deel uit te maken van de samenleving waarin we actief zijn en door ons te engageren. Daarom nemen we tal van initiatieven om mens, milieu en maatschappij te ondersteunen waar we kunnen. 

Het zijn veel te veel initiatieven om hier op te noemen, daarom dat we een toegewijde ESG pagina hebben gebouwd.

Zwerfvuilactie 2023: Groepsfoto

Dit alles zetten we dagelijks neer dankzij een team van enthousiaste medewerkers. Langer gezonder leven en werken met goesting is bij ons een centraal thema in onze werking.

Waarom VanRoey?

Waarom VanRoey

Wat brengt de toekomst? Krijg een exclusieve rondleiding & tal van inspirerende sessies in het vernieuwde Living Tomorrow. Het belooft weer een geweldig en leerrijk eindejaarsevent te worden! See you there?

Opgelet: beperkt aantal plaatsen!