Overlay | VanRoey.be

Over VanRoey.be

Trust Digital, create wonderful things

“We are the Trusted Guide to your digital journey, so you can create wonderful things” – Dàt is onze missie. De groeistrategie van iedere organisatie moet vandaag een digitaal luik hebben. Business, strategie en ICT kunnen niet zonder elkaar.

Beeld je de cruciale processen in jouw organisatie even in zonder ICT, zonder digitale en online component… Hoe vind je vandaag nieuwe medewerkers? Hoe verloopt de communicatie en samenwerking binnen jouw bedrijf? Hoe vinden klanten de weg naar jou? Hoe kan je hen een betere dienstverlening bieden? Hoe bescherm je de belangrijkste (digitale) eigendommen van jouw organisatie? … ICT is cruciaal en dat heb je dus best op orde.

De IT paradox

ICT wordt steeds eenvoudiger en medewerkers kunnen zelfs zonder kennis aan de slag met veelzijdige tools die hun efficiëntie verhogen. Maar achterliggend wordt de omgeving en het beheer daarvan steeds complexer.

Hoe hou je je systemen continu up and running, zonder uitval? Een storing staat vandaag garant voor technische werkloosheid en een verlies dat al snel oploopt in de tienduizenden euro’s. Hoe laat je je medewerkers efficiënt (samen)werken, waar ze ook zijn? Hoe optimaliseer je jouw online aanwezigheid? Hoe beslis je over investeringen? Hacking is Big Business. Hoe bescherm je data en privacy?

Al 25 jaar lang de voorkeur ICT partner van bedrijven,  zorginstellingen, scholen en overheden.

Vanuit onze kantoren in Turnhout, Geel en Mechelen bieden we doordachte oplossingen in hybrid/cloud infrastructuur, Security, Storage, Networking & Internet, Clients & Printing, Mobile… en Applicaties om efficiënter te werken zoals Dynamics, Office365, Sharepoint en IoT development. Daarnaast kan je rekenen op een uitgebreid pakket aan Managed Services zodat ICT je beter ondersteunt dan ooit zonder zorgen.

Heb je de juiste stappen richting digitaal gezet?

 • Wil je je complexe omgeving volledig zelf opzetten en monitoren?
 • Kan (en wil) je zoveel expertise op uw payroll?
 • Vind je het OK dat uw eigen IT-afdeling tijd verliest met brandjes blussen en noodprocedures uitvoeren, of durf je hen een strategische rol toekennen? Samen met een externe partner?

Onze oplossingen en dienstverlening zorgen ervoor dat je je kan concentreren op kerntaken en zo jouw bedrijf en klanten kan laten schitteren. Je kan het opzetten en het beheer van de ICT-omgeving toevertrouwen aan VanRoey.be: mét spijkerharde kwaliteitsgaranties en reactietermijnen. Wij zorgen er voor dat je een betrouwbare en succesvolle zakenpartner blijft: wendbaar, snel, veilig en mobiel.

Prijzenkast

Ieder bedrijf kan verkondigen dat ze de beste zijn. VanRoey.be heeft -naast vele succesverhalen– door de jaren heen tal van awards en eretitels verzameld die onze kwaliteit, degelijkheid, service en andere aspecten bevestigen. Daarnaast beschikken we ook over een indrukwekkende lijst partnerships met de belangrijkste spelers in de sector!

 • Veeam
  (6 maart) Partner Awards: Customer Choice Award, (Derde jaar op rij!)
 • De Kempenaar 2017
  (18 oktober) Top 3  finalist/genomineerden
 • Deltalink
  (29 september) Top Performing Reseller 2017 Deltalink
 • Microsoft
  (13 juli) ‘SMB Partner of The Year Award’ Microsoft Belux
 • Ruckus
  (30 mei) ‘Most popular Reseller’ & ‘Best Breakthrough project’
 • Veeam
  (7 maart) Partner Awards: Customer Choice Award
 • CTOUCH
  (2 maart) Excellent CTOUCH Reseller for Marketing Initiatives
 • Hewlett Packard Enterprise
  Loyalty Award 2015
 • VEEAM Awards 2016
  SMB Partner of the Year & Customer Choice Award
 • Datanews
  Nominatie ‘Belgian Company Award for Excellence’
 • Channel awards 2016
  • Gold/Winner Best Integrator B2B
  • Silver Webstore.be als Best B2C Reseller
  • Top 4 Best B2B Reseller
  • Bronze Best SMB Reseller
 • Microsoft
  SMB Partner of the Year Award op het Mobile World Partner Congress in Orlando
 • Microsoft
  Gold Competency voor Small and Midmarket Cloud
  Partner of the Month (juni 2015)
 • Veeam
  Best Partner of the Year 2014
 • Channel awards 2015
  Silver Best SMB Reseller
  Silver Beste Webshop/B2C Reseller
  Silver Channel Personality of the Year
 • Fortinet: Als enige Belgische onderneming verkozen tot “Partner of Excellence
 • Winnaar Internationale Hackaton Droidcon 2014 Amsterdam
 • Channel Awards: Best SMB Award 2014
 • Veeam: Fastest growth Award
 • 2012 – VOKA Nominatie  ‘Excellente onderneming’ Arrondissement Kempen + Finalist “De Energiekampioen”
 • 2010 – Interact/Ingram Micro Reseller Awards: Best Market Development
 • 2008 – Genomineerde UNIZO KMO Laureaat
 • 2008 – Interact/Ingram Micro Reseller Awards: Best Marketing
 • 2008 – QCom HP preferred partner of the year: SMB & Small office customers
 • 2007 – VOKA – Prijs Ondernemen
 • 2007 – QCom HP preferred partner of the year:SMB & Small office channel
 • 2006 – Interact/Ingram Micro Reseller Awards: Best new partner
 • 2002 – Finalist VOKA Zelfstandige van het jaar
 • 2002 – Zelfstandige Ondernemer van het jaar LVZ Arrondissement Turnhout

Van Roey Automation wordt Van Roey ICT Group

25 jaar geleden werd ‘Van Roey Automation’ opgestart door Pat Van Roey. Inmiddels is er veel veranderd.

Vandaag is Pat nog altijd eigenaar en General Manager van de Van Roey ICT Group. Pat zegde zijn job als ingenieur bij Philips in Turnhout op, om vanuit zijn garage computers te verkopen. Eerst deeltijds, maar daarna al snel voltijds, met een team rond zich.

Pat met zijn dochter Jolien en oudste zoon Michiel

1993

Groeibedrijf

Van Roey Automation begon vanuit de Wieltjeshoeve op de Steenweg op Merksplas. Enorme groei legitimeerde een verhuis naar de huidige vestiging van de hoofdzetel in Kempenlaan 2 in Turnhout. Later volgden vestigingen in Geel en Mechelen onder de naam VanRoey.be.

1993

Volgende jaren

Continu in beweging

Wat begon als dienstverlening voor zowel particuliere als professionele gebruikers, evolueerde naar een focus op zakelijke klanten. Eerst vooral clients (zoals PC’s, laptops, tablets en printers …) maar daarna al snel zowel infrastructuur, security, cloud, mobile, applications en diensten.

Volgende jaren

Volgende jaren

Strategisch schakelen

Het bedrijf groeide jaar na jaar. Pat en zijn team slaagden erin trends tijdig te (h)erkennen en het aanbod en de dienstverlening hieraan aan te passen. Het bedrijf werd verschillende keren ‘herdacht’: innovatie en wendbaarheid dragen we hoog in ons vaandel. Dat kan ook niet anders in onze sector.

Volgende jaren

2011

Van Roey ICT Group

In 2011 ging Van Roey Automation op in de Van Roey ICT Group. Vandaag bestaat de Van Roey ICT Group uit meerdere bedrijven, waaronder: VanRoey.be, Logiqstar en Senzyx.

2011

2019

Opening Experience Center

Het Digital Experience Center te Geel ging open voor het grote publiek. Hier kunnen bezoekers zich onderdompelen in de laatste nieuwe technologieën, devices, Internet Of Things… Ook worden er events en opleidingen georganiseerd en kunnen organisaties de meetingrooms huren.

2019

2020

Start werken nieuwbouw

2020 was een bewogen jaar, maar de stevige groeicijfers -zowel qua cliënteel als personeelsbestand- legden de noodzaak van een nieuwbouw bloot. De werken startten in november 2020, het 100% energieneutrale gebouw wordt eind 2021 in gebruik genomen.

2020

Duurzaam & betrokken

De Van Roey ICT Group staat in de wereld. Wij vinden het belangrijk om doordacht deel uit te maken van de samenleving waarin we actief zijn en ons te engageren.

Er zijn 2 belangrijke pijlers;

 1. Wij minimaliseren onze negatieve impact door onze eigen CO² uitstoot te verminderen en andere bedrijven te sensibiliseren voor duurzame bedrijfsvoering door het inzetten van technologie;
 2. Wij investeren een deel van onze winst én opgedane expertise terug in de maatschappij.

Wij krijgen hiervoor bijzonder veel aanvragen. Hoe moeilijk neen zeggen soms ook is, we kunnen niet alles doen. Daarom hebben we een aantal duidelijke positieve keuzes gemaakt: 

 • Wij ondersteunen initiatieven die ondernemerschap en het werken met technologie en ICT stimuleren; 
 • Wij ondersteunen initiatieven die (inclusieve) sport, gezondheid en innovatieve zorg stimuleren.
 • Hierbij geven we de voorkeur aan partnerships op lange termijn.

We hebben een groot hart voor goede doelen die gezondheid voorop stellen. Liefst dan nog initiatieven die sport en gezondheid ondersteunen voor mensen met een fysieke of mentale beperking. Wanneer hierbij een link gelegd wordt met nieuwe technologieën – onze core business – dan worden we helemaal enthousiast.

MVO / CSR beleid

Enkele concrete voorbeelden van dit MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) of CSR (Corporate Social Responsability) beleid:

Laptops voor Digital For Youth

Toen in maart 2020 de scholen noodgedwongen moesten sluiten o.w.v. het coronavirus COVID-19 dreigde een significant probleem: Vele scholen schakelden over naar een systeem van ‘preteaching’ voor het aanbrengen van nieuwe leerstof. Maar niet alle kansarme gezinnen beschikten over het geschikte materiaal.

Special Olympics logoVanroey.be schonk daarom ruim 50 laptops aan o.a. High Tech Campus Turnhout (HT²O), het Sint-Pietersinstituut in Turnhout, KOGEKA (Katholiek Onderwijs Geel-Kasterlee), Sint-Jan Berchmanscollege Mol, VIBO De Ring in Turnhout en Stella Matutina in Wuustwezel.

Lees hier het nieuwtje. Meer info op digitalforyouth.be

Gold partner van Special Olympics

Special Olympics zal de komende jaren de EventManager tool van VanRoey.be gebruiken voor de registratie van en communicatie met alle vrijwilligers op al haar events en de jaarlijkse Nationale Spelen in het bijzonder.

Special Olympics logoDe Van Roey ICT Group engageert zich op haar beurt om waar mogelijk G-atleten te betrekken bij haar sportieve initiatieven (Play Unified) en vrijwilligers af te vaardigen naar de activiteiten van Special Olympics. Het leven van mensen met een verstandelijke beperking verbeteren dankzij sport, dit is de missie van Special Olympics sinds ze haar eerste levenslicht zag in 1968. Special Olympics is uitgegroeid tot een internationale beweging. Special Olympics Belgium werd opgericht in 1979 en heeft vandaag 12.000 atleten onder haar vleugels. Volgens schattingen zijn er in ons land 165.000 personen met een verstandelijke beperking. Het doel van Special Olympics Belgium voor 2020 is om 20.000 atleten te kunnen bereiken. Dat zou een verhoging van 60 % omvatten.

Structurele partner en mede-oprichter van KempenFietst

Kanker is dominant aanwezig in onze samenleving. Maar liefst één Belg op drie wordt met deze vreselijke ziekte geconfronteerd. In de strijd tegen kanker bestaan er belangrijke noden, zowel op het vlak van preventie, opsporing, behandeling als palliatieve zorg.

Kempenfietst LogoIn 2012 bedachten drie geëngageerde Kempenaars, onze General Manager Pat Van Roey, Marc Leysen en Guy Van Roey, het initiatief ‘Kempenfietst.be met een hart voor kankeronderzoek.’ Deze slogan is later aangepast naar ‘Kempenfietst.be met een hart voor de kankerpatiënt.’ Met dit Kempense initiatief willen de oprichters op sportieve wijze geld inzamelen voor de strijd tegen kanker. Het doel is om elk jaar een fietstocht door de Kempen te organiseren en de opbrengst ervan te schenken ten voordele van kankerpatiënten in de regio. Mooie voorbeelden van goede doelen die gekozen werden zijn Ispahan en Alegria. Sinds de start werd er al meer dan € 300.000 verzameld.

Vermindering CO² uitstoot door meer collega’s op de fiets te krijgen

“Fietsen is niet alleen goed voor het milieu, het is goed voor de gezondheid van ons team, het reduceert stress én het is goedkoper voor de fietsers. Dit past helemaal in de filosofie van VanRoey.be. We willen ondernemen, maar met respect voor de wereld waarin en de mensen waarmee we dat doen.”

-Pat Van Roey

Ook al waren er in het bedrijf een aantal fervente fietsers, toch merkten we dat 87% van onze mensen elke dag met de wagen komt, terwijl ze toch op fietsafstand van onze kantoren wonen. Om verschillende redenen, zoals het wegbrengen en oppikken van de kids, of afspraken met klanten in de loop van de dag. Maar ook de beperkte bedrijfsinfrastructuur bleek een belangrijke reden. We zijn ervan overtuigd dat we veel meer mensen de fiets op kunnen krijgen mits continue sensibilisering en de juiste investeringen. Hiervoor krijgt de Van Roey ICT Group vandaag een duwtje in de rug van de Vlaamse overheid (Pendelfonds). Wij investeren van 2017 tot en met 2019 € 87.000, de Vlaamse overheid legt daar € 33.500 naast. Ook onze mensen investeren mee, bijvoorbeeld wanneer ze een nieuwe fiets aankopen. Concreet: enkele geplande acties – We willen de fiets als duurzaam alternatief voor de wagen stimuleren. Een projectgroep ‘Mobiliteit’ zal communicatie- en sensibiliseringsacties opzetten. We willen dat de acties gedragen zijn door ons team. Er worden ook fietsambassadeurs aangeduid. We zullen continu communiceren over hoeveel mensen met de fiets naar het werk kwamen en hoeveel co2 we hiermee uitgespaard hebben. We stimuleren collega’s ook met ludieke acties en we nemen als team ook deel aan fietsdagen, zoals bijvoorbeeld Kempen Fietst op 1 mei. – De fietsinfrastructuur wordt aangepakt: Onze medewerkers kunnen een fiets en een fietsuitrusting aankopen met een financiële tussenkomst van VanRoey.be. De fietsers krijgen ook een thuiskomstgarantie en pechverhelping. Wij bouwen een moderne fietsenstalling en een ruimte met douches en lockers. – Er worden ook bedrijfsfietsen gekocht die bijvoorbeeld tijdens de middag gebruikt kunnen worden voor een kort fietstochtje, om naar de winkel te rijden of ter vervanging van een fiets die in onderhoud moet….

Ondertekening Streekproject ‘Kempen2030’

KEMPEN 2030 logo“De ondertekening van het streekproject ‘Kempen2030’ past in onze ambitie om de  ecologische impact op de omgeving waarin we actief zijn zo klein mogelijk te houden. In 2017 en de jaren nadien zetten we extra in op duurzaam woon-werkverkeer. We willen tot 30% van onze collega’s op de fiets krijgen! De hulp van het Provinciaal Mobiliteitspunt Antwerpen is goud waard. Zij voerden een Mobiscan uit en begeleidden ons bij het indienen van een Pendelfonds dossier. Daarnaast laten we ons ook inspireren door de Fietspromotiecampagne van IOK. We willen het fietsen laten leven bij onze mensen door leuke en motiverende acties.”

Opstart Netwerk Fietsende Managers

We willen ons engagement om meer mensen op de fiets te krijgen ook actief uitdragen. We hopen om zo ook andere bedrijven te overtuigen dezelfde weg op te gaan. Mede hiervoor startte de Van Roey ICT Group het Netwerk Fietsende Managers op.

Fietsende ManagersOndersteund door Voka, Thomas More en IOK. Het Netwerk Fietsende Managers wil ondernemers en managers uit de Antwerpse Kempen samenbrengen die een voortrekkersrol willen opnemen op het vlak van fietsbeleid in hun onderneming. Dat ze zelf graag ook eens de fiets opstappen is zeker een pluspunt. Want naast het uitwisselen van informatie over het promoten van de fiets voor woon-werkverkeer, wordt er ook effectief gefietst en sportief genetwerkt.  Het netwerk komt elke eerste woensdagavond van de maand samen, meestal om 18.00 uur, al  kan dit uur wel eens variëren in functie van de geplande activiteit.

Jaarlijkse deelname aan de zwerfvuilactie Voka en IOK

We nemen jaarlijks ook deel aan de zwerfvuilactie van IOK en VOKA, een grootschalige opruimactie op alle Kempense bedrijventerreinen. Zwerfvuil is een doorn in het oog van de meeste mensen. Ook wij zien liever geen zwerfvuil op en rond ons bedrijventerrein.

Work hard, play hard, met een gezonde dosis sportiviteit.

Begin 2017 hebben we beslist om een tandje bij te steken… We wilden gezonder en fitter worden en meer energie hebben. Daarom hebben we besloten deel te nemen aan het Fitste bedrijf van Vlaanderen. Gedurende 12 weken moesten we gezonder eten en meer bewegen, dit allemaal met de hulp de coaches van Ready2improve.

Samenwerking met het onderwijs

Jaarlijks geven wij tientallen scholen in ons bedrijf een rondleiding en gaan wij naar scholen doorheen de provincie Antwerpen.

We werken hiervoor vaak samen met organisaties zoals Voka, Etion, Vlajo (Ondernemers voor de klas, Droomcoach..). We vinden het belang om onze ervaring te delen met onderwijzers en studenten. Het is belangrijk dat ze weten hoe het er in de praktijk aan toe gaat.

 • Hoe werken bedrijven vandaag?
 • Hoe snel kan het soms gaan?
 • Welke vaardigheden vooral attitudes bepalen mee je toekomstige carrière…

Wij leren ook bij.

 • Hoe denken jongeren vandaag?
 • Hoe kijken zij naar hun toekomstige werkplek?
 • Wat zijn hun verwachtingen?

Met Thomas More hebben we een structureel partnership uitgewerkt. Zo geven we gastlessen, nemen deel aan jury’s, geven we opleidingen mee vorm en organiseren we jaarlijks een hackaton.

Deelname Move(d) to Help

De Van Roey ICT Group was betrokken bij de organisatie en neemt zelf deel aan deze dag

Move(d) To Help is een sportieve familiehappening van Rotary Turnhout waarbij geld ingezameld wordt voor een aantal goede doelen die zich inzetten voor mensen in (kans)armoede in de provincie Antwerpen. Locatie is Merksplas Kolonie. Naast lopen, wandelen en fietsen, kan je ook deelnemen aan een “Move(d) to Help Team Challenge”. Inclusieve sport staat hoog op de agenda. Er zijn tornooien en activiteiten voor G-sporters.

Dit alles zetten we dagelijks neer dankzij een team van enthousiaste medewerkers. Langer gezonder leven en werken met goesting is bij ons een centraal thema in onze werking.

VanRoey.be
VanRoey.be Logo | VanRoey.be

Strategisch
van A tot Z

Wij kunnen je van begin tot einde bijstaan bij elk ICT-project. Vanuit een helicopterview op jouw ICT-omgeving. Vertrekkende vanuit en bouwend op jouw groeistrategie

Open
en transparant

We werken transparant. Wanneer je met ons in zee gaat, weet je waar je aan begint en wat dit gaat kosten.

Eerlijk
en beredeneerd

Wij zien de grote lijnen, maar staan tegelijkertijd met beide voeten op de grond. De juiste oplossingen, klaar voor de toekomst.

Maximaal
gecertificeerd

Onze mensen zijn experts in hun vakgebied. Maximaal gecertificeerd voor zorgvuldig geselecteerde topmerken.

For the
long run

We zijn op ons best wanneer we een lange termijnrelatie met je aangaan. Dan kennen we jouw omgeving, kunnen we ze goed beheren, monitoren & problemen voorkomen.

Altijd
bereikbaar

Je kan bij ons altijd op professioneel advies of ondersteuning rekenen. Met de juiste overeenkomst staan we zelfs 24/7 voor je klaar, ook op kerstavond!