Overlay | VanRoey.be

VanRoey.be ondersteunt stevige groei met energieneutrale nieuwbouw

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

30 Oktober, avond. Net wanneer de regering een nieuwe lockdown afkondigt, ondertekent Pat Van Roey het finale contract. De definitieve GO wordt gegeven voor het nieuwbouwproject op de Kempenlaan naast het huidige gebouw. “Een vreemde dag… maar het zijn hoopgevende vooruitzichten die zuurstof geven om deze pandemie door te komen. Wij gaan er voor. Een duidelijke focus op een toekomst waar Corona geen deel van uitmaakt!” Aldus Pat Van Roey.

De fraaie nieuwbouw in Turnhout betekent voor de Van Roey ICT Group veel meer dan zomaar een uitbreiding van de kantoorruimtes. Die fysieke expansie was weliswaar hoog nodig, want de meer dan 160 werknemers kwamen de laatste jaren steeds dichter op elkaar te zitten in het huidige gebouw. “Dit nieuwe gebouw zal ons natuurlijk meer ruimte bieden, maar belangrijker is dat het een centraal kenniscentrum in de Kempen zal worden, waar IT kennis ontwikkeld en gedeeld wordt en waar klanten en medewerkers zich thuis voelen. Een ontmoetingsplek waar nieuwe samenwerkingen tot stand kunnen komen en ons aanbod als dienstverlener nog verder kan groeien.”, zegt zaakvoerder Pat Van Roey.

Een smart building die de identiteit van de onderneming weerspiegelt

Patrick Van RoeyPat Van Roey legde de basis van het bedrijf in 1993 – zoals het een IT pionier betaamt – in zijn garage. Een snelle groei legitimeerde een verhuis naar de huidige vestiging, waar VanRoey.be een vaste waarde in het IT landschap werd. Zowel het personeels- als klantenbestand groeiden gestaag en vandaag bedienen ruim 160 medewerkers duizenden professionele klanten.

Pat Van Roey: “Het grote publiek kent VanRoey.be nog als een zaak waar je computers kunt kopen. De verkoop van devices is echter geëvolueerd naar het leveren van all-inclusive oplossingen. De focus van VanRoey.be ligt al jaren op het uitbouwen van een integrale dienstverlening aan professionele klanten. Daarbij zijn relaties tussen medewerkers en klanten veel belangrijker dan de producten op zich. In die zin was er een nood aan een nieuw gebouw dat beter aansluit op onze identiteit als dienstverlener, minder winkel dus en meer dienstencentrum.

Hedendaagse architectuur waarin medewerkers zich thuis voelen

Schellen Architecten nam het ontwerp op zich. Hun streven naar hedendaagse, waardevolle, functionele en duurzame architectuur die past in de omgeving, was een goeie match met de waarden van VanRoey.be. Veel aandacht ging uit naar de sfeer die het gebouw uitademt. Mensen moeten zich er thuis voelen, zonder enige stress te ondervinden van de werkplek op zich. Wie zich wil afzonderen om geconcentreerd te werken kan dat, maar de architectuur laat ook toe om gemakkelijk samen te werken. Het open landschapskantoor werkt niet altijd even goed voor sommigen, daarom worden er tal van architecturale innovaties gebruikt om voor iedereen de juiste balans tussen privacy en teamwork te vinden.

VanRoey.be en Schellen hechtten veel aandacht aan een transparante architectuur en een huiselijke sfeer. Daardoor is dit project niet zomaar een kantoorgebouw. Zes van de acht niveaus worden op een creatieve manier ingericht, met multifunctionele ruimtes. In de kantoorruimtes zal je geen kolommen tegenkomen, wat het ruimtelijk gevoel vergroot. De nutsvoorzieningen zijn op een slimme manier in een centrale kolom ondergebracht en er zijn gigantische, open balkons rondom het ganse gebouw voorzien.

Een open, 100% energieneutraal gebouw

O.a. fotovoltaïsche zonnewering die zonne-energie opvangt en het gebruik van geothermie -voor zowel verwarming als koeling- maken van de toren een esthetisch en technologisch hoogstandje met respect voor de natuur. Bovendien zal het niet enkel plaats bieden aan de eigen medewerkers, maar ook klanten, partners en andere bedrijven die op zoek naar infrastructuur kunnen er terecht.

De bovenste verdieping wordt een multifunctionele ruimte met o.a. een keuken met cafetaria, een conference room en een groot buitenterras. Een extra kelderverdieping wordt ingericht als ondergrondse parking. Als fietsvriendelijk bedrijf voorziet VanRoey.be uiteraard ook in ruime fietsstallingen, omkleedruimtes en douchegelegenheid.

PANDEMIC PREPARED SMART BUILDING

Door de uitgebreide rondgang buiten , de maximale social distance ( 8m² oppervlakte per medewerker bij volledige bezetting), het ultramoderne ventilatiesysteem dat alle lucht in het gebouw continu vervangt en de “Securegate toegangscontrole” zorgt er in dit smart building voor dat de medewerkers veilig kunnen blijven samenwerken, ook ten tijde van Corona.

OPEN CAMPUS VOOR MODERNE BEDRIJVEN

Het gebouw werd op de groei gedimensioneerd. Daardoor is er ook ruimte voor andere bedrijven om zich hier te komen huisvesten. Wat we willen bekomen is een open campus sfeer waar creatieve medewerkers samenwerken en elkaar inspireren. Bijkomende diensten zoals sportfaciliteiten en kinderopvang horen tot de services om medewerkers te ontzorgen.

Lokale ondernemers steunen

De bouwwerken zullen gerealiseerd worden in een bouwteam samenwerking met lokale bouwfirma’s. De hoofdaannemer is hierbij Vanhout.pro, deel van de groep Van Roey.
Sinds kort zijn de werken gestart. VanRoey.be verwacht de eerste ruimtes in gebruik te nemen eind 2021.

“O.a. draaibare gevelpanelen die zonne-energie opvangen en het gebruik van geothermie -voor zowel verwarming als afkoeling- maken van de toren een esthetisch en technologisch hoogstandje.”

Geschreven door:

Hans Versmissen
Copywriter

Een ervaren creatieve duizendpoot, dat is Hans. Zijn achtergrond als ingenieur en bedrijfsadviseur, zijn sterke troeven in zijn rol als Freelance Copywriter bij VanRoey.be.

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerde info