Header Image overlay

VanRoey.be tweede keer op rij “Great Place To Work” certified!

Met trots kunnen we stellen dat we –net als vorig jaar– na een grondige bevraging onder de medewerkers opnieuw het Great Place To Work certificaat behaalden! Sterker nog: Onze collega’s hebben de organisatie zelfs nóg beter gescoord!

Eind september werden alle collega’s uitgenodigd om de uitgebreide en geijkte vragenlijst volledig anoniem in te vullen. Het Management Team vond dit belangrijk gezien dit eerlijke feedback garandeert waar men zich volledig vrij kan uiten en dus geen blad voor de mond zal nemen.

Het resultaat? Onze medewerkers waarderen het ‘werken bij VanRoey.be’ met maar liefst 85%, een stijging tegenover vorig jaar! Om dat even in context te zetten: een organisatie behaalt het ‘Great Place To Work Certified’-label pas vanaf een score van 70% of meer. We zijn erg fier zijn met dit resultaat. Het is een bekroning voor alle medewerkers die iedere dag opnieuw het beste van zichzelf tonen.

Kempus standalone XS Uit de bevraging van vorig jaar kwamen ook een aantal werkpunten naar boven. We namen deze ter harte en dat werd duidelijk geapprecieerd. Ook keek iedereen toen reikhalzend uit naar onze nieuwbouw: Kempus. De vooruitgang die we met de verhuis naar dit energie neutrale kantoorgebouw hebben gemaakt is van onschatbare waarde voor de medewerkers.

Vragenlijst gehanteerd in 60 landen met jaarlijks 12 miljoen deelnames

Certified Great Place To Work | VanRoey.beHet Great Place To Work-model is een wereldwijde standaard en wordt in meer dan 60 landen uitgevoerd. Het medewerkersonderzoek bestaat uit een vragenlijst van 60 stellingen, opgebouwd in 5 categorieën: eerlijkheid, respect, kameraadschap, geloofwaardigheid en trots. Enkele voorbeelden van zo’n stellingen zijn:

 • De mensen hier worden eerlijk betaald voor het werk dat zij verrichten.
 • Wanneer je bij dit bedrijf komt werken, word je snel op je gemak gesteld.
 • Mijn werk heeft betekenis, het is niet zomaar een baan.

Alle medewerkers van VanRoey.be konden deze stellingen scoren alsook een paar open vragen beantwoorden.

Enkele opvallend hoge scores

Volgende categorieën staken er met kop en schouders bovenuit:

 • Gastvrijheid
  Nieuwe collega’s of zij die van functie veranderen voelen zich meteen welkom en komen in een fijne omgeving terecht;
 • Rechtvaardigheid
  Mensen worden gelijk behandeld ongeacht leeftijd, geaardheid, origine of gender;
 • Intimiteit
  VanRoeyers geven om mekaar, kunnen zichzelf zijn en vieren speciale gebeurtenissen…

Dit is erg leuk om te vernemen, maar komt zeker niet als verrassing. Mensen die hier wel eens op bezoek zijn geweest of een VanRoeyer kennen zullen die warme sfeer vast kunnen beamen. Ook zijn we blij om te horen dat 96% vindt dat vrijaf nemen altijd kan wanneer men het nodig acht. Dat is soms puzzelen en in de IT-sector zeker geen evidentie, maar voor ons wel een streefdoel.

Uiteraard komen nieuwe aandachtspunten naar boven

Een bevraging zoals deze doet ons leren wat er leeft onder de collega’s. De feedback werd net als vorig jaar openlijk gedeeld in de personeelsmeeting. Het is enkel door dit soort zaken te benoemen dat we ze kunnen oplossen. We gaan nu volop aan de slag om de werkpunten aan te pakken.

En we blijven zoeken…

De organisatie blijft hard groeien, maar mensen vinden op deze krappe arbeidsmarkt blijft uitdagend. Top prioriteit is de huidige medewerkers te soigneren om ze bij VanRoey.be te houden, en vervolgens nieuwe toppers te recruteren. We hopen dat onze nieuwe Kempus alsook dit vernieuwde certificaat meer mensen over de streep kan trekken om voor ons te kiezen als werkgever.

 

Great Place To Work 2023

Wederom willen we onze waardevolle collega’s danken om opnieuw massaal deel te nemen aan de ‘GPTW’-bevraging. Zin om hen te vervoegen? Solliciteer dan hier gerust spontaan:

Voor welke functie wil je solliciteren?
“Mensen die hier wel eens op bezoek zijn geweest of een VanRoeyer kennen zullen die warme sfeer vast kunnen beamen.”
Werk bij VanRoey
Straffe IT’ers, sales, consultants… Help jij onze groei te ondersteunen?

Geschreven door:

Matthias Sanne
Marketing & design @ VanRoey

Is 15 jaar aan de slag als marketeer, designer, webmaster, copywriter, PowerPoint-goeroe en tal van andere zaken. Hij haalt zijn energie uit het vereenvoudigd brengen van complexe materie. Dat tracht hij o.a. ook te doen in zijn Techblog PowrUsr.com waar hij handige oplossingen voor uitdagende problemen brengt.

Wat brengt de toekomst? Krijg een exclusieve rondleiding & tal van inspirerende sessies in het vernieuwde Living Tomorrow. Het belooft weer een geweldig en leerrijk eindejaarsevent te worden! See you there?

Opgelet: beperkt aantal plaatsen!