Header Image overlay

EuroSys en VanRoey ICT bundelen krachten en verstevigen zo hun positie als professionele ICT-dienstverlener

Houthalen & Turnhout , 13 januari 2023 –ICT-specialist EuroSys kondigt vandaag aan dat investeringsmaatschappij Fortino Capital een belangrijke participatie in haar bedrijf heeft genomen. In juni 2022, nam Fortino ook al een belang in sectorgenoot VanRoey.be. Door de krachten van EuroSys en VanRoey.be te bundelen krijgt de Belgische markt er een belangrijke speler in de sector van de ICT-diensten voor KMO’s bij. De groep vertrouwt op de kennis en expertise van zijn 230 medewerkers om hun klanten te ontzorgen in al hun ICT behoeften.

 

EuroSys kondigt vandaag aan dat investeringsmaatschappij Fortino een belangrijke participatie in haar bedrijf heeft genomen. Daarmee komt het bedrijf onder dezelfde vleugels als sectorgenoot VanRoey.be, waarin Fortino een half jaar geleden ook al een belang nam. EuroSys is, net als VanRoey.be, een bekende naam in de wereld van de ICT-dienstverlening voor bedrijven. In Limburg heeft EuroSys een sterke positie uitgebouwd. VanRoey.be deed hetzelfde in de provincie Antwerpen. Beide bedrijven zijn daarom erg complementair. De combinatie levert een nieuwe, sterke ICT-speler met een omzet van € 60 mio.

Ideale partners

Beide bedrijven zijn geen onbekenden voor elkaar. Samen stonden ze 22 jaar geleden aan de wieg van de aankoopgroepering Qcom, waar ze sindsdien samenwerken. Ze hebben een erg vergelijkbare bedrijfscultuur en tegelijkertijd beschikken ze ook over een erg complementaire dienstverlening. Zo was EuroSys het eerste bedrijf in zijn segment dat het ISO 27001-cerfiticaat behaalde waardoor het een voorloper is op het vlak van digitale veiligheid. Het heeft het Platinum statuut bij Dell Technologies en Watchguard. Dit terwijl VanRoey.be reeds jaren gekend staat als Networking en Cybersecurity specialist met expertise in Fortinet, HPE- Aruba en Ruckus. Hun gezamenlijke kennis over Microsoft cloud en managed services maakt hen onmiskenbaar dé ICT partner voor KMO’s in de provincies Antwerpen en Limburg.

ICT bedrijf met ambitie

De 3 partijen geloven sterk in de samenwerking. Hun ambitie is om met de groep verder te groeien als toonaangevende dienstverlener voor het KMO landschap in België. Waarbij we sterk inzetten op de ontwikkeling van expertise bij onze medewerkers, alsook onze Great Place To Work certificering.

Patrick Van Roey Pat Van Roey, CEO bij Van Roey ICT Group: “Niemand ontkent nog dat ICT een onmisbaar maar kwetsbaar element is geworden in de bedrijfswereld. Technologie maakt ons leven makkelijker maar de achterliggende ICT architectuur wordt steeds complexer. Op dit moment kunnen enkel ICT Service providers met een duidelijke focus en een uitgebreid team van experten, voldoende kennis blijven opbouwen om continuïteit te garanderen. Door de teams en kennis van Eurosys en VanRoey te bundelen, gaan we samen naar een #NextLevel service niveau. Met onze uitgebreide managed services oplossing ontzorgen we onze klanten op vlak van ICT en behoeden we hen voor cybersecurity bedreigingen.”

Mark Lens, Founder van EuroSys: “EuroSys heeft de afgelopen jaren een belangrijk groeitraject afgelegd. In omzet en grootte, maar ook op het vlak van kennis en dienstverlening. Het was voor ons echter duidelijk dat, als we deze sterke groei in een consoliderende markt willen blijven verder zetten, we op zoek moeten naar een samenwerking die onze groeiambities kon versterken. Met de ondersteuning van Fortino Capital en VanRoey als sparring partner hebben we die samenwerking gevonden. Wat voor ons van belang was, is de zekerheid dat onze medewerkers en onze klanten zich thuis zullen voelen in deze nieuwe structuur.”

Steven De Troyer, Partner bij Fortino Capital Steven De Troyer, Partner bij Fortino Capital: “We hebben een uitgesproken ambitie om verder te groeien in mensen, expertise en klantenportfolio. De combinatie van EuroSys met VanRoey ICT past in onze groeistrategie waarbij we zowel expertise verbreding als geografische uitbreiding realiseren. Samen zijn we goed op weg om verder positie te nemen als toonaangevende dienstverlener in het ICT landschap.”

.

Over VanRoey.be

VanRoey.be Logo | VanRoey.beVanRoey.be, opgericht in 1993, is een ICT-dienstverlener met hoofdkantoor in Turnhout en kantoren in Geel, Antwerpen en Mechelen. Onze expertise omvat (cloud)infrastructuur, netwerken, en security. Onze focus ligt op het volledige ontzorgen (Managed Services), alsook op de beveiliging van klantomgevingen als Fortinet Expert Partner. Door de verschillende uitvalsbasissen staan we steeds dichtbij onze klanten. VanRoey.be bedient klanten zowel in de publieke als private sector.

Over EuroSys

EuroSys, opgericht in 1990, is een ICT-dienstverlener met kantoor in Houthalen-Helchteren. Ons dienstenaanbod focust op IT en cloud infrastructuur, cloud samenwerking en communicatie, managed security en managed services. EuroSys helpt ook actief om scholen de digitale sprong te maken via Yes (Your Education Solution). Vandaag bedient EuroSys professionele organisaties waarvan een meerderheid in Limburg. Meer informatie vind je op www.eurosys.be.

Over Fortino Capital

Fortino Capital

Fortino Capital is een investeringsmaatschappij met een focus op B2B software en ICT. Onze missie is het ondersteunen van ambitieuze management teams bij de realisatie van hun groeiplannen. We investeren in jonge bedrijven (risicokapitaal) en gevestigde bedrijven (groeikapitaal) waar groei een integraal deel uitmaakt van de strategie. Fortino heeft kantoren in België, Nederland, en Duitsland en investeert in Noord-West-Europa. Eerdere investeringen van Fortino zijn, onder andere, Odin Groep, Teamleader, Efficy CRM, SigmaConso, Cenosco, MobileXpense, iObeya, etc. Bezoek voor meer informatie: www.fortinocapital.com

 

“Door de teams en kennis van Eurosys en VanRoey te bundelen, gaan we samen naar een #NextLevel service niveau.”

Geschreven door:

Karin Versmissen
Integratie & Directiecoördinator

Karin is al jarenlang een vertrouwd gezicht bij VanRoey. Na HR Director (2010-2020) en Sales & Marketing Director (2020-2022) is ze momenteel Integratie & Directiecoördinator

Wat brengt de toekomst? Krijg een exclusieve rondleiding & tal van inspirerende sessies in het vernieuwde Living Tomorrow. Het belooft weer een geweldig en leerrijk eindejaarsevent te worden! See you there?

Opgelet: beperkt aantal plaatsen!