Overlay | VanRoey.be

Security Awareness

Voorkom Phishing attacks & risicogedrag van collega’s

Eindgebruikers zijn de zwakste schakel in je beveiliging. Net als in de rijschool dienen alle collega’s geïnformeerd én in praktijk getest te worden om gevaarlijke situaties te herkennen. Deze phishing test heet ‘Security Awareness’.

Met het platform van KnowBe4:

Beschik je over +1.500 cyber security opleidingen in meerdere talen en trajecten
Stuur je zelf phishingmails, zie je wie zich laat vangen en leren ze uit hun fout
Ontdek je je risicoprofiel als bedrijf, per afdeling of gebruiker
Maak je jouw organisatie weerbaar tegen phishing, cryptolockers, dataverlies…

KnowBe4 Premier Partner logo

Hoe kan je phishing voorkomen?
Met Security Awareness

Je investeert in firewalls, antivirus en geavanceerde security-infrastructuur… maar vaak worden mensen vergeten in het beschermingsmodel. Toch zijn 40% van je medewerkers geneigd om op phishingmails te klikken!

Na amper 3 maanden gebruik van het KnowBe4 platform daalt deze hoeveelheid met 50%. Na een jaar zit je al op tot -90 à 95%! Zo voorkom je fouten die kunnen leiden tot ernstige malware of dataverlies.

KnowBe4

’s Werelds grootste speler op vlak van Security Awareness en absolute marktleider (Gartner, The Forrester Wave)

1. Awareness Assessment + Risicoprofiel

Een nulmeting a.d.h.v. een interne enquête toont de risicoscore binnen de organisatie, per departementen en per individu.

Nu weet je wie je waarop moet trainen, en worden sterkere profielen niet met onnodige trainingen belast.

2. Collega's testen en trainen

Er zijn ruim 1.500 opleidingen in meerdere talen beschikbaar; Van Hollywoodproducties tot hapklare animaties.  Volg op wie welke trajecten reeds gevolgd heeft en neem de proef op de som. Voer phishing tests uit d.m.v. valse phishing attacks:

Managed systeem, eenvoudig admin Portaal

Als beheerder krijg je een uitgebreide portaal met tal van configuratiemogelijkheden, rijke inzichten in het verloop van de trainingen en evoluties van risicoscores.

De uitgebreide rapportagetools maken het platform uitermate geschikt om aan ISO normen te voldoen. Bovendien kan je ook je eigen video’s of trainingen uploaden, deze in een campagne gieten, er scores aan toewijzen en rapportage voorzien! 

Wat is de ROI van het KnowBe4 platform?

Forrester berekende het in een rapport voor 2021: 

  • De ROI op een driejarige overeenkomst is 276%
  • De terugverdientijd ligt op drie maanden!
  • Het aantal klikkers op phishing emails daalt van 19.2% naar 2.8%.
KnowBe4 Premier Partner logo

Meer info of gratis Proefaccount?

Als eerste KnowBe4 Premier Partner van België zit je bij VanRoey.be aan het juiste adres.

Ook Interessant

Waarom is cybercrime zo'n lucratieve business? Welke soorten phishing en digitale oplichting zijn er en hoe kan je je hier als organisatie tegen wapenen?

Hoe werkt Phishing?

1. Een aanvaller doet zich als iemand bekend voor en misleidt je via e-mail, telefoon of SMS. De bedoeling is dat je op zijn vraag ingaat of zijn vervalste link opent

2. Wanneer je de vervalste website bezoekt wordt ofwel malware automatisch gedownload of probeert men gevoelige log-in gegevens te ontfutselen.

Wanneer je op phishing ingaat, neemt een hacker in gemiddeld minder dan 2 minuten je systeem of account over.

*Bron: KnowBe4

Welke soorten phishing zijn er?

0 %
Credential harvesting
0 $
Potentiële kost Per account*

D.m.v. impersonatie probeert een mail zich voor te doen als bv. een bekend merk of dienst om je log-in gegevens te ontfutselen.

0 %
Afpersing
0 $
Potentiële kost Per gebruiker*

Slachtoffers worden wijsgemaakt dat er bv. seksueel getinte webcambeelden van hem of haar zijn opgenomen of men je geheimen kent zoals ‘overspel’ of fraude. In ruil voor betaling(en) publiceren ze het niet.

0 %
Malware
0 $
potentiële kost per organisatie*

Geïnfecteerde bijlagen worden meestal snel weggefilterd. In dit geval krijg je een geïnfecteerde download link aangeboden. Het bestand kan er -zelfs geopend- perfect normaal uitzien, intussen ben je wel geïnfecteerd.

0 %
Spear Phishing
0 $
potentiële kost per organisatie*

Deze mails (of telefoons) lijken te komen van belangrijke collega’s, partners of klanten, gericht op beslissingsnemers of de boekhouding in de hoop een betalingsopdracht uit te voeren.

10 tips om phishing te voorkomen

Je wilt cryptolockers, malware en datadiefstal vermijden. Het beveiligen van zowel netwerk als toestellen is een begin en een absolute must, maar er zijn tal van valkuilen die eindgebruikers dienen te herkennen én ontwijken, want één klik kan te veel zijn om de totale organisatie technisch werkloos te maken en gevoelige gegevens te grabbel te leggen.

Of bezoek webstore.be om producten te vinden en te bestellen