Header Image overlay

Security Awareness

Voorkom Phishing attacks & risicogedrag van collega’s

Belgische bedrijven betalen tot wel €100 miljoen (!) losgeld aan hackers. Bij 9 op de 10 bedrijven is phishing het gevolg van een menselijke onoplettendheid. Tijd om je personeel hier bewust van te maken!

Met het platform van KnowBe4 of Phished:

Beschik je over heldere cybersecurity opleidingen in meerdere talen en trajecten
Stuur je zelf phishingmails, zie je wie zich laat vangen, zodat het probleem direct kan worden aangepakt
Ontdek je je risicoprofiel als bedrijf, per afdeling of gebruiker
Maak je jouw organisatie weerbaar tegen phishing, cryptolockers, dataverlies…

KnowBe4 Premier Partner logo
Phished Logo

Hoe kan je phishing voorkomen?
Met Security Awareness

Je investeert in firewalls, antivirus en geavanceerde security-infrastructuur… maar vaak worden mensen vergeten in het beschermingsmodel. Toch zijn 40% van je medewerkers geneigd om op phishingmails te klikken!

Na amper 3 maanden gebruik van een security awareness platform als KnowBe4 of Phished daalt deze hoeveelheid met 50%. Na een jaar zit je al op tot -90 à 95%! Zo voorkom je fouten die kunnen leiden tot ernstige hacks of dataverlies.

KnowBe4

’s Werelds grootste speler op vlak van Security Awareness en absolute marktleider (Gartner, The Forrester Wave), ideaal voor grote spelers

Phished Logo

Belgische speler die zich onderscheidt door eenvoud, slimme algoritmes & lokale opslag (GDPR). Phished beschikt over ISO 27001 certificatie en is SOC2 compliant

1. Awareness Assessment & Risicoprofiel

Een nulmeting a.d.h.v. een interne enquête toont de risicoscore binnen de organisatie, per departementen en per individu.

Nu weet je wie je waarop moet trainen, en worden sterkere profielen niet met onnodige trainingen belast.

2. Collega's testen en trainen

KnowBe4 biedt ruim 1.500 opleidingen in meerdere talen; van Hollywoodproducties tot hapklare animaties. Volg op de voet wie welke trajecten reeds gevolgd heeft en neem de proef op de som door phishing tests uit te voeren d.m.v. valse phishing attacks:

Managed systeem, eenvoudig admin Portaal

Als beheerder krijg je een uitgebreid portaal met tal van configuratiemogelijkheden, rijke inzichten in het verloop van de trainingen en evoluties van risicoscores.

De uitgebreide rapportagetools maken het platform uitermate geschikt om aan ISO-normen te voldoen. Bovendien kan je ook je eigen video’s of trainingen uploaden, deze in een campagne gieten, er scores aan toewijzen en rapportage voorzien! 

Wat is de ROI van het KnowBe4 platform?

Een studie van Forrester wijst uit dat:

  • De ROI op een driejarige overeenkomst is 276%
  • De terugverdientijd ligt op drie maanden!
  • Het aantal klikkers op phishingmails daalt van 19.2% naar 2.8%.

Meer info, een gesprek of gratis proefaccount?

btw nr.*

Tijdens deze uitgebreide demosessie (42 min) tonen we het platform. We doorlopen de trainingsvideo's, de phishingsjablonen, de rapportage en nog veel meer!

Gerelateerde info

Hoe werkt Phishing?

1. Een aanvaller doet zich als iemand bekend voor en misleidt je via e-mail, telefoon of SMS. De bedoeling is dat je op zijn vraag ingaat of zijn vervalste link opent

2. Wanneer je de vervalste website bezoekt wordt ofwel malware automatisch gedownload of probeert men gevoelige log-in gegevens te ontfutselen.

Wanneer je op phishing ingaat, neemt een hacker in gemiddeld minder dan 2 minuten je systeem of account over.

Welke soorten phishing zijn er?

Credential harvesting
0 %
Potentiële kost Per account*
0 $

D.m.v. impersonatie probeert een mail zich voor te doen als bv. een bekend merk of dienst om je log-in gegevens te ontfutselen.

Afpersing
0 %
Potentiële kost Per gebruiker*
0 $

Slachtoffers worden wijsgemaakt dat er bv. seksueel getinte webcambeelden van hem of haar zijn opgenomen of men je geheimen kent zoals ‘overspel’ of fraude. In ruil voor betaling(en) publiceren ze het niet.

Malware
0 %
potentiële kost per organisatie*
0 $

Geïnfecteerde bijlagen worden meestal snel weggefilterd. In dit geval krijg je een geïnfecteerde download link aangeboden. Het bestand kan er -zelfs geopend- perfect normaal uitzien, intussen ben je wel geïnfecteerd.

Spear Phishing
0 %
potentiële kost per organisatie*
0 $

Deze mails (of telefoons) lijken te komen van belangrijke collega’s, partners of klanten, gericht op beslissingsnemers of de boekhouding in de hoop een betalingsopdracht uit te voeren.

10 tips om phishing te voorkomen

Je wilt cryptolockers, malware en datadiefstal vermijden. Het beveiligen van zowel netwerk als toestellen is een begin en een absolute must, maar er zijn tal van valkuilen die eindgebruikers dienen te herkennen én ontwijken, want één klik kan te veel zijn om de totale organisatie technisch werkloos te maken en gevoelige gegevens te grabbel te leggen.

Onze Oplossingen

ESG

Wat brengt de toekomst? Krijg een exclusieve rondleiding & tal van inspirerende sessies in het vernieuwde Living Tomorrow. Het belooft weer een geweldig en leerrijk eindejaarsevent te worden! See you there?

Opgelet: beperkt aantal plaatsen!