Header Image overlay
Logo Schoenen Torfs

Schoenen Torfs zet Centraal & eenvoudig te beheren Wi-Fi netwerk op in 75 winkellocaties

We vernieuwden het volledige Wi-Fi-netwerk in ruim 75 winkellocaties. Zowel voor klanten als back-office, met ruim 300 H510 accesspoints die centraal beheerd worden via Ruckus Cloud Wi-Fi portaal.
Logo Schoenen Torfs

Vereisten

 • Volledige ontzorging voor het Wi-Fi netwerk 
 • Vanuit één punt centraal te beheren 
 • Volledige dekkinghoge capaciteit en netwerksnelheid 
 • Eenvoudigesnelle uitrol en onboarding van access points 
 • Toekomstgerichtheid van de oplossing: continue vernieuwing en uitbreiding

Oplossing 

 • Volledig Wi-Finetwerk in ruim 75 winkellocaties voor klanten en back-office 
 • Centraal beheerd via Cloud Wi-Fi, het centrale cloudportaal 
 • Levering van ruim 300 Ruckus H510 access points 
 • Gebruik BeamFlex+-technologie voor maximaal bereik, hoge snelheid en grote capaciteit 

Voordelen 

 • Zeer snelle en efficiënte uitrol 
 • Eenvoudig en centraal te managen 
 • Ontzorgen IT-afdeling 
 • Alles in eigen beheer te realiseren 
 • Hogere klanttevredenheid en medewerkerstevredenheid 

“Voor ons heeft Ruckus Cloud Wi-Fi een gigantische meerwaarde 

Schoenen Torfs besloot eind 2017 het bestaande Wi-Fi netwerk in alle 75 winkels te vervangen. IT-partner VanRoey.be werd gevraagd een nieuw connectiviteitsnetwerk te leveren dat stabieler en krachtiger was dan het bestaande systeem en dat op termijn ook informatie over klantbewegingen kon genereren. We wilden bovendien naar een centraal te beheren systeem in de cloud”, vertelt Raf de Leu, IT-manager van Schoenen Torfs. “Niet meer afhankelijk van afzonderlijke controllersvlot uit te rollen, totale ontzorging.” Na een uitgebreide testperiode koos Torfs weloverwogen voor Cloud Wi-Fi en access points (AP’s) van Ruckus.  

Wi-Fi is uitermate belangrijk voor de digitale infrastructuur in de winkels van TorfsDe mobiele scanners voor inventarisatie en stock management en tal van andere devices zijn via het draadloze netwerk verbonden met de backofficesystemen. Bovendien biedt Torfs als meest klantvriendelijke schoenenretailer van België sinds 2012 al gratis Wi-Fi in de winkels 

De uitdaging 

De bestaande Wi-Fi-structuur in de winkels van Torfs was verouderd. In capaciteit, stabiliteit en gebruiksgemak wilde de organisatie een verbeteringsslag in de totale connectiviteit maken. “Wij bouwen elke winkel om de vijf jaar om. Per jaar gaan we in 15 tot 20 winkels aan de slag en dan begint meestal de miserie. Waar hangen die access point ook alweer, waar is de documentatie, hoe installeren we ze in de nieuwe setting?

We wilden over naar een veel gebruiksvriendelijker en centraal te beheren cloudsysteem om minder tijd te verliezen aan ingewikkelde set-ups en niet meer continu een beroep te hoeven doen op de expertise van externe deskundigen voor installatie en configuratie. Bovendien waren dekking en capaciteit van de bestaande netwerken onvoldoende. Medewerkers werden soms geconfronteerd met haperende verbinding en klanten in de winkel konden af en toe geen verbinding maken met de Wi-Fi. We wilden daar vanaf. Daarbij waren we ook op zoek naar een systeem dat met ons mee kon groeien en ons kon ondersteunen bij het verkrijgen van analytics, zoals footfall en heatmapsaldus Raf de Leu. 

De oplossing 

Ruckus | VanRoey.beOp basis van de wensen van Torfs kwam vaste IT-partner VanRoey.be al snel uit bij Ruckus Cloud Wi-Fi. “Ik was zeer gecharmeerd door het platform. Het zag er goed uit, het is eenvoudig en continu in ontwikkeling. Het wordt steeds uitgebreider en beter”, vertelt De Leu.  

De belangrijkste pluspunten van Cloud Wi-Fi waren voor Raf: “Het is gemakkelijk te beheren en vlot uit te rollen. Wij kunnen met één klik zien waar welke access point hangt, we kunnen plattegronden van de winkels uploaden en daar heel eenvoudig access points in droppen en onboarden. Voor ons heeft dat cloudportaal een gigantische meerwaarde. Het geeft ons volop inzicht en enorm veel gebruiksgemak omdat we alles vanuit een centraal beheerplatform en via de Ruckus Cloud Wi-Fi App kunnen managenWe kunnen bijvoorbeeld op afstand de netwerksnelheid controleren en hebben inzicht in het gebruik en andere zinvolle analytics. Daarbij zijn er nog veel meer interessante functionaliteiten die we op termijn kunnen inzetten.  

Na de keuze voor Cloud Wi-Fi volgde een uitgebreide Proof of Concept-fase van zes maanden. Hans van Ballaer van VanRoey.be vertelt: “We hebben eerst een winkel helemaal uitgewerkt en uitgebreid getest hoe het Wi-Fi-signaal zich gedraagt: in hoeverre absorbeert een schoenenrek in de winkel het signaal, zijn er verschillen in de opslagruimte? Dat gaf ons een goed beeld bij verschillende inrichtingen en situaties. We wilden zeker weten dat het systeem ook na een paar maanden nog goed functioneerde. En dat deed het.” 

De uitrol naar alle winkels begon in juni 2018 ewas binnen vijf weken gerealiseerd. “De roll-out was meer een logistieke operatie dan een technische kwestie. Dat was enerzijds te danken aan het feit dat Hans voor elke winkel het netwerk met alle access points (AP’s) had uitgetekend; Anderzijds aan de zeer gebruiksvriendelijke installatie van het systeem. Dankzij de Ruckus Cloud Wi-Fi App is de installatie van AP’s bijzonder eenvoudig. Via deze mobiele app kun je alle AP’s snel en makkelijk pre-stagen. We hoefden alleen iemand in te schakelen die volgens de plannen van Hans de kabels kon trekken en de AP’s kon ophangen. Met de Cloud Wi-Fi App gaat aansluiten en opnemen in de cloudportal van een AP bijna vanzelf.  Als winkels nu worden verbouwd, is de aanpassing van het netwerk snel geregeld, zonder dat daar technische medewerkers voor nodig zijn.  

Er werd gekozen voor de Ruckus AP’s. Die zijn compact van vormgeving en hebben een verbindingscapaciteit tot 100 simultane clients. Voor de draadloze verbinding voor klanten in de winkel zijn een tal van veiligheidsmaatregelen genomen, zodat het bedrijfsnetwerk afgeschermd blijft en illegale websites geblokkeerd zijn. In elke winkel heeft Torfs nog een redundante firewall-laag opgebouwd, zodat op dat niveau regie over het netwerkgebruik mogelijk blijft.  

Het resultaat 

“Het voordeel van onze keuze voor Ruckus is ook de kracht van het Wi-Fi-signaal”, aldus De Leu. “We merken dat het signaal een groot bereik heeft vergeleken met andere merken. Dat was voor mij een frappant verschil en betekende dat we minder AP’s nodig hadden dan vooraf ingeschat. Daarbij is ook de stabiliteit van de totale oplossing onderscheidend. Je merkt bijvoorbeeld niet dat je roamt (nvdr. Roamen is automatisch schakelen tussen verschillende AP’s’).” 

Verder is Raf zeer enthousiast over de service en ondersteuning van VanRoey.be en Ruckus: “Een vraag of storing werd direct stevig aangepakt. Die klantgerichtheid was voor mij zeker doorslaggevend. Ik heb de garantie dat eventuele storingen zo snel mogelijk zouden worden opgelost en dat is volledig waargemaakt. Dat is voor mij veel waard.” 

“We merken dat andere retailketens naar Torfs kijken als voorbeeld voor het connectiviteitsnetwerk. De snelheid van de roll-out, het gemak waarmee de Wi-Fi op zoveel locaties te beheren is, de stabiliteit en de kracht van het totale Ruckus-netwerk; dat werkt aanstekelijk voor andere bedrijven en sectoren”, besluit Van Ballaer.  

Over Torfs

Schoenen Torfs is een begrip in België. Het familiebedrijf werd in oktober 1948 opgericht en telt inmiddels ruim 75 winkels. Sinds 2006 is Torfs steevast een van de beste werkgevers van België en al jaren wordt het bedrijf verkozen tot Beste Winkelketen van België in de categorie schoenen. Sinds 2012 is het ook als webshop erg succesvol. In de winkels en op het hoofdkantoor in Sint-Niklaas werken ruim 700 medewerkers.

“Voor ons was het van groot belang dat de Wi-Fi netwerken in alle ruim 75 winkels vlot uit te rollen, gemakkelijk te managen en steeds stabiel waren. We kunnen nu met één klik zien waar de access point hangen en zelf nieuwe access point zeer eenvoudig onboarden.”
Raf De Leu
IT Manager Schoenen Torfs
Raf De Leu IT Manager Schoenen Torfs

Wil je net als Raf De Leu van Torfs samenwerken met ons?

Ongeacht je uitdaging(en), schrijf ons gerust aan met je open vragen.
Van specifieke ondersteuning tot volledige ontzorging… In een open gesprek bekijken we alle mogelijkheden. Alvast tot dan!

btw nr.*

Ook interessant:

Waarom VanRoey?

Waarom VanRoey

Wat brengt de toekomst? Krijg een exclusieve rondleiding & tal van inspirerende sessies in het vernieuwde Living Tomorrow. Het belooft weer een geweldig en leerrijk eindejaarsevent te worden! See you there?

Opgelet: beperkt aantal plaatsen!