Header Image overlay
logo Sint-Jan Berchmanscollege

Hoe we elke klas van het SJB College in een modern IT-lokaal omtoverden

Een moderne school kan niet meer zonder stabiele en veilige IT-infrastructuur. VanRoey.be hielp het Sint-Jan Berchmanscollege in Mol dit te realiseren.
logo Sint-Jan Berchmanscollege

Elk lokaal wordt een IT-lokaal, mét stabiele WIFI

Ook ICT-coördinator Walter Baeckelmans heeft het belang van ICT binnen het onderwijs zien groeien. “Een leerkracht kan nu eenmaal niet meer zonder al deze technologieën. Bij het minste probleem worden we opgeroepen. Een les zonder computer, internet, projector of printer is gewoon ondenkbaar geworden.” Omdat steeds meer apparaten verbinding moesten kunnen maken met het internet, werd VanRoey.be de eerste keer geraadpleegd. Ruckus LogoNa enkele verkennende gesprekken met Bram Smets, Sales Manager Onderwijs bij VanRoey.be, werd er een grondige Wifi-analyse uitgevoerd. Verspreid over de hele school werden Ruckus access points voorzien om leerlingen en leerkrachten een stabiele internetverbinding te kunnen bieden.

Elke leerling een eigen laptop

Omdat ICT-toepassingen niet meer weg te denken zijn in ons dagelijks leven, startte de school op 1 september 2017 het project ELVIS op, Een Laptop Voor Iedere SJB’er. ELVIS komt er op neer dat alle leerlingen in de school vanaf het vierde middelbaar hun eigen laptop zullen gebruiken. Door dit ieder schooljaar opnieuw te herhalen, zullen binnen twee jaar alle vierde, vijfde en zesdejaars hun eigen laptop gebruiken op school. Guy Geerinckx legt uit: “We begrijpen dat dit project voor de ouders een serieuze financiële inspanning vraagt. Maar gezien het belang van ICT-integratie was dit voor ons een noodzakelijke beslissing. Bovendien zagen we het aantal computerklassen op korte tijd groeien van 3 naar 10. En zelfs dit bleek niet meer voldoende. Door stelselmatig meer leerlingen vanuit hun eigen klaslokaal te laten werken, krijgen andere richtingen meer kans op het gebruik van onze computerklassen.”

ELVIS vraagt security

Er werd na overleg beslist om een securityplan uit te werken in fases. “We konden niet alles tegelijk aanpakken” verklaart Guy. “Als school beschikken we over een beperkt werkingsbudget. Helaas worden er vanuit de overheid geen budgetten of subsidies voorzien voor investeringen in IT-infrastructuur. We moesten dus keuzes maken.”

Fortinet Platinum Partner en Partner of Excellence

Daarnaast kregen de ICT-medewerkers de nodige opleidingen zodat ze waar mogelijk zelf kunnen instaan voor het dagelijks beheer. “Ik ben enorm tevreden met de investeringen die we de afgelopen 2 jaar hebben gedaan” vertelt Walter ons trots. “Omdat we onze job dienen te combineren met eenfunctie als leerkracht is het voor ons onmogelijk om dezelfde kennis te vergaren als de specialisten van VanRoey.be. Bij iedere stap in het installatieproces kwam een gespecialiseerde technieker langs. Bij ons ligt dit anders. Wij moeten van alles wat kennen.”

“Gecharmeerd door aanpak en communicatie”

Beide partijen blikken terug op een geslaagde samenwerking. Guy Geerinckx: “Ik ben enorm gecharmeerd door de manier waarop beide projecten werden aangepakt en hoe VanRoey.be met ons communiceert. We kregen steeds een complete offerte, voorzien van een begeleidende informatiebundel. We krijgen altijd een helder antwoord op onze vragen en afspraken worden nagekomen.” Walter Baeckelmans beaamt: “Op de samenwerking valt niets aan te merken. De manier waarop VanRoey.be deze projecten aanpakt is zeer professioneel. Bram is een meedenkende accountmanager met kennis van het onderwijs. En zeker dat laatste is voor ons zeer belangrijk.”

Over Sint-Jan Berchmanscollege Mol

Het Sint-Jan Berchmanscollege is een begrip in Mol en omstreken. De school is gekend om de kwaliteit van haar – voornamelijk ASO – opleidingen en om haar zorg op maat van elke leerling. Al spreken deze laatsten zelf wel eens over een ‘strengere’ school, de aangeleerde waarden en attitudes zoals het respectvol omgaan met elkaar en het nakomen van gemaakte afspraken, helpen hen later vaak vooruit. Op het vlak van digitalisering en modernisering van de lessen, realiseerde het SJB College de afgelopen jaren enkele toonaangevende projecten. De school koos voor VanRoey.be als ondersteunende partner bij de realisatie van haar digitale doelstellingen. Een interview met Walter Baeckelmans (ICT-coördinator) en Guy Geerinckx (Financieel Directeur).

deel dit bericht:

“We moeten onze job combineren met een functie als leerkracht. We beseffen dat het daarom onmogelijk is om dezelfde kennis te vergaren als de specialisten van VanRoey.be”
Walter Baeckelmans
ICT-coördinator SJB College Mol
Walter Baeckelmans Sin-Jan Berchmanscollege Mol

Wil je net als Walter Baeckelmans van Sint-Jan Berchmanscollege Mol samenwerken met ons?

Ongeacht je uitdaging(en), schrijf ons gerust aan met je open vragen.

btw nr.*

Ook interessant:

Waarom VanRoey?

Waarom VanRoey

Onze Oplossingen

ESG

Ons eigen Inspiration Center in Geel biedt de perfecte setting om je dit najaar te verwelkomen en mee te nemen in de nieuwste trends binnen de IT-wereld.

Opgelet: beperkt aantal plaatsen!