Header Image overlay
Sint-Claracollege logo

Sint-Claracollege Arendonk: School Van Morgen

De eerste school zonder krijtbord, met alleen maar interactieve touchscreens, overal draadloos internet en oplaadpunten voor laptops en tablets. Om dit technologisch hoogstandje te realiseren, rekende Willy Brion, directeur van het Sint-Claracollege in Arendonk, op de expertise en ervaring van VanRoey.be.
Sint-Claracollege logo

De eerste school zonder krijtbord, met alleen maar interactieve touchscreens, overal draadloos internet en oplaadpunten voor laptops en tablets, werd pas nog gehuldigd door Vlaams vice-eersteminister Kris Peeters en KU Leuven Rector Rik Torfs. Om dit technologisch hoogstandje te realiseren, rekende Willy Brion, directeur van het Sint-Claracollege in Arendonk, op de expertise en ervaring van VanRoey.be.

Met meer dan 1.000 leerlingen en 120 leerkrachten onder zijn hoede stond directeur Brion voor een immense uitdaging om zijn dynamische secundaire school met toekomstgerichte visie op poten te stellen. Zijn doel: gedreven jongeren én leerkrachten ondersteunen met moderne technologieën en dit in een open leeromgeving.

Maar hoe bouw je in een digitaal tijdperk een nieuwe school uit?

Dat was de vraag die Dhr. Brion zich openlijk stelde bij onze collega’s. “Van projectiesystemen tot een bliksemsnel bedraad én draadloos netwerk over de ganse campus. Van serverpark tot beveiliging tot zelfs een auditorium met sublieme projectie en bijhorende audio-installatie … De uitdaging was enorm, maar de ervaring en het professionele contact met VanRoey.be bewezen dat we voor de juiste partner gekozen hadden. Men stond ons bij, zowel op pedagogisch als technisch vlak.”

“Na tal van besprekingen en doordachte aanpassingen lag er een duidelijke en transparante offerte op tafel met een gedetailleerde opsplitsing. Voor ons was het een extra troef dat we overeenkwamen om voor een lange periode van 5 jaar opvolging, onderhoud en updates te kiezen. Als ‘school van morgen’ moeten we ook aan de toekomst denken. Ook de geraamde kostprijs van werkuren bleek correct ingeschat, met de afspraak om na realisatie af te rekenen volgens de effectief gewerkte uren.“

Realisatie

De Deadlines waren zeer strak. VanRoey.be heeft de ganse school in twee weken uitgerust met:

  • Een C-TOUCH-touchscreen in ieder lokaal, uitgerust met de software van i3LearnHub.
  • Twee parallelle datanetwerken: een bliksemsnel bedraad netwerk van meer dan 35 kilometer en maximaal draadloos bereik over de ganse campus met behulp van Ruckus WiFi AccesPoints. De ganse school is één hotspot: iedereen zoekt en vindt meteen wat hij of zij nodig heeft.
  • Tal van oplaadpunten voor laptops, tablets en smartphones, verspreid over de ganse campus.
  • Een volledig datanetwerk van HP met tal van racks, servers, switchen…
  • En dat alles wordt beveiligd met state-of-the-art firewalls van Fortinet.

“In samenwerking met VanRoey.be leidden we enkele collega’s op, en deze ‘experten’ gaven hun kennis en knowhow door aan de andere collega’s. We hebben nu 32 polyvalente digitale klaslokalen met intuïtieve digitale borden, een aula waar menig theatergezelschap jaloers op is. Onze nieuwe campus heeft uitstraling én inhoud. Het comfort en de hypermoderne accommodatie geven zowel leerkrachten als leerlingen een beter gevoel en meer goesting om te leren en te werken. Daar mogen we bijzonder fier op zijn.”

Dhr. Brion benadrukt de samenwerking: “Alles is – ondanks de strakke deadline en korte installatieperiode – volledig volgens afspraak gerealiseerd.

De school en alle betrokkenen zijn tevreden over de samenwerking met VanRoey.be. Wij verwachten en rekenen erop dat er bij de opvolging op langere termijn geen onvoorziene aspecten en kosten naar boven zullen komen.

Over Sint-Claracollege

Het Sint-Claracollege zoals we het vandaag kennen, bestaat sinds 1982. Voorheen kende Arendonk drie (!) vrije scholen voor secundair onderwijs: het Sint-Clara-Instituut (1958-1982), het Instituut Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes (1940-1982) en het Onze-Lieve-Vrouwcollege (1960-1982). In 1982 werden de drie scholen gefuseerd tot één school. Het Sint-Claracollege werd boven de doopvont gehouden. In 2007-2008 vierde de school haar 25-jarig bestaan. Het college is in die voorbije periode uitgegroeid tot een school met een duidelijke, brede structuur (ASO, BSO, TSO) en een warm leer- en leefklimaat. In 2014-2015 bouwde de school 6000m2 nieuwbouw. Het werd een staaltje knappe architectuur met ruime leslokalen, een uitstekende akoestiek en zelfs een eigen auditorium. In december openden Lieven Bouve, Rik Torfs en Kris Peeters plechtig de nieuwe gebouwen. In 2018 starten we het schooljaar voor de eerste keer met meer dan 800 leerlingen. We zijn bijzonder trots op de weg die we tot hiertoe afgelegd hebben en kijken de toekomst hoopvol tegemoet.

“In een digitale wereld kan je niet anders dan opteren voor ICT. Daar moet je zwaar op inzetten als school. Elke school komt voor die uitdaging te staan.”
Willy Brion
Directeur Sint-Claracollege Arendonk

Wil je net als Willy Brion van Sint-Claracollege samenwerken met ons?

Ongeacht je uitdaging(en), schrijf ons gerust aan met je open vragen.
Van specifieke ondersteuning tot volledige ontzorging… In een open gesprek bekijken we alle mogelijkheden. Alvast tot dan!

btw nr.*

Ook interessant:

Waarom VanRoey?

Waarom VanRoey

Wat brengt de toekomst? Krijg een exclusieve rondleiding & tal van inspirerende sessies in het vernieuwde Living Tomorrow. Het belooft weer een geweldig en leerrijk eindejaarsevent te worden! See you there?

Opgelet: beperkt aantal plaatsen!