Header Image overlay

Opleiding SharePoint Online (Power User)

Haal het maximale uit je SharePoint

Maak je al een tijdje gebruik van SharePoint Online? Merk je dat het beheer ervan toch niet zo eenvoudig is?

SharePoint Online is een bijzonder belangrijk platform binnen het ecosysteem van Microsoft 365. Zo wordt er bijvoorbeeld bij ieder nieuw team in Teams automatisch een SharePoint-groep aangemaakt. Niet onlogisch dus dat steeds meer systeembeheerders komen aankloppen voor tips & tricks.

Wil jij ook weten welke opties er zijn om het samenwerken binnen jouw bedrijf nog eenvoudiger te maken? Waarom het belangrijk is om metadata te gebruiken i.p.v. mappen? Schrijf je in voor deze deepdive opleiding en wordt een echte SharePoint expert!

Opleiding gegeven door:

Wouter van Betten
Senior Software Trainer

Wouter van Betten is gespecialiseerd in het trainen van eindgebruikers in softwarevaardigheden, met een focus op wat echt noodzakelijk is. Hij richt zich voornamelijk op Microsoft-gerelateerde software zoals Excel, Outlook, Teams en alle onderdelen van het Power Platform. Daarnaast behandelt hij ook gerelateerde onderwerpen zoals presentatievaardigheden en tijdmanagement.

Datum & uur

De eerstvolgende opleiding gaat door op 05/06 – 07/06 en duurt 3 dagen, steeds van 9u tot 17u.

Wat leer je

DAG 1

 • Recap vereiste kennis
  Om mensen hun geheugen op te frissen, bieden we eerst een samenvatting aan van de basis kennis en terminologie die we gedurende de gehele opleiding gebruiken om er zeker van te zijn dat iedereen van het eerste moment mee is.
 • Haal meer uit je SharePoint sites
 • Inzoomen op SharePoint omgeving
  Eens we de nodige kennis hebben opgefrist, de veelzijdigheid van SharePoint sites hebben doorlopen, gaan we dieper inzoomen op onze SharePoint omgeving. Hier bekijken we alle mogelijkheden die er zijn met documentbibliotheken, lijsten, SharePoint pagina’s, … om er zo voor te zorgen dat jullie het maximale uit je investering halen.

DAG 2

 • Power to the people
  Heb je de eerste dag al vlot overleefd en wil toch nog wat dieper in SharePoint online duiken? De tweede dag van de opleiding starten we meteen met de complexere materie. We leren  je wat site design’s zijn, hoe we kolommen en weergaven kunnen opmaken, alsook wat de verschillende types van inhoud kunnen zijn en hoe we deze beheren.
 • Rechten wat is dat?
  Eén van de meest cruciale onderdelen van een digitaal platform zijn toch wel de rechten die ingesteld worden. Stel je voor dat zomaar iedereen binnen je organisatie alle documenten van HR zou kunnen raadplegen omdat deze niet op de juiste manier geconfigureerd zijn. Omdat we security binnen een bedrijf zeer belangrijk vinden, leggen we hier dan ook de nadruk op tijdens de opleiding.

DAG 3

 • SharePoint specialist
  Na de eerste twee dagen heb je al behoorlijke wat kennis opgedaan van SharePoint online. Tijd om door te groeien tot een échte specialist! Om het volledige SharePoint verhaal af te ronden, zoomen we verder in op de termenarchief, SharePoint search en het SharePoint admin center.
 • Policies
  In moderne content management systemen zijn bijhorende policies niet weg te denken. Binnen Microsoft bevinden deze zich in het compliance en security admin center, waar we jullie de eerste stappen in leren zetten.
 • Power Platform
  Om jullie Microsoft 365 ervaring compleet te maken, lichten we een tipje van de sluier en introduceren we PowerApps & Power Automation.

Geniet van korting op het totaalbedrag als je met meerdere personen inschrijft! 2 Personen: -10% | 3 Personen: -15% | 4 of meer: -20%

Opgelet: Deze opleiding komt niet in aanmerking voor KMO Portefeuille

Deze opleiding is vooral interessant voor:

 • Eindgebruikers die met SharePoint werken (voorkennis vereist)

VanRoey.be Experience Center
Antwerpseweg 116H
2440 Geel

Ruime parking (incl. laadpalen)

 • Laptop
 • Toegang tot jouw Microsoft 365 portaal
 • Koffie, thee en frisdrank
 • Broodjeslunch

Wij volgen de richtlijnen die ons door de overheid worden opgelegd. Vergeet daarom niet:

 • Je mondmasker mee te brengen
 • Je Covid Pass klaar te houden (meer info)

Jullie gezondheid primeert voor ons. Wij voorzien dan ook een Corona-proof broodjeslunch voor je.

Deelnemen?

btw nr.*

*De opleiding gaat door mits er voldoende deelnemers (minimum 3) aanwezig zijn.

Wat brengt de toekomst? Krijg een exclusieve rondleiding & tal van inspirerende sessies in het vernieuwde Living Tomorrow. Het belooft weer een geweldig en leerrijk eindejaarsevent te worden! See you there?

Opgelet: beperkt aantal plaatsen!