Header Image overlay

Medewerkers VanRoey.be nemen massaal de fiets

In het kader van de internationale Bike To Work Day werden vandaag wereldwijd initiatieven genomen om voor één dag de wagen te vervangen door de fiets. Zo ook bij VanRoey.be. we stimuleren al langer de fiets als duurzaam alternatief voor de wagen. Mede dankzij de steun van het Vlaams Pendelfonds, een groot succes.

VanRoey.be is al langer gekend omwille van haar sportieve karakter. Al jaren zijn we partner van KempenFietst en recent deed een team van collega’s nog mee aan de Antwerp 10 Miles en de Team Challenge van Move(d) To Help. Ondanks dat sport en beweging verweven zit in ons DNA, nam tot voor kort bijna iedereen de wagen naar het werk. Tijd voor verandering dacht Pat Van Roey, General Manager bij VanRoey.be:

Patrick Van Roey Een aantal jaar geleden merkten we dat 87% van onze mensen iedere dag met de wagen naar het werk kwam. Dit terwijl het merendeel op fietsafstand van onze kantoren woont. Het wegbrengen van de kids, afspraken met klanten of beperkte bedrijfsinfrastructuur waren de belangrijkste redenen.

Mede dankzij de steun van het Vlaamse Pendelfonds werden de afgelopen 2,5 jaar tal van acties ondernomen om het woon-werkverkeer met de fiets te stimuleren. Zo konden medewerkers voordelig een nieuwe fiets aanschaffen, werden er nieuwe douches en lockers voorzien en kunnen fietsen met een gerust hart worden achtergelaten in een bewaakte fietsenstalling. Voor collega’s die toch met de wagen zijn en in loop van de dag een korte verplaatsing moeten maken, zijn er bedrijfsfietsen.

Op regelmatige basis, zoals vandaag met Bike To Work Day, worden fietsers nog eens extra in de watten gelegd. Zo genoten alle fietsende collega’s vandaag van een lekker ontbijt bij aankomst.

Inne Loos, Talent Manager bij VanRoey.be evalueert:

Het doet me veel plezier op dit officieel startmoment van het Pendelfonds-project te kunnen meegeven dat op dit moment 65% van het personeel op regelmatige basis de fiets neemt voor woon-werkverkeer. Ik denk toch dat we dan over een aanzienlijke verbetering t.o.v. 2017 mogen spreken. Niet alleen goed voor het milieu, ook voor de gezondheid van onze medewerkers.

“Op regelmatige basis, zoals vandaag met Bike To Work Day, worden fietsers nog eens extra in de watten gelegd.”

deel dit bericht:

Geschreven door:

Tom Hufkens
Marketing Manager bij VanRoey

Al 15 jaar een vertrouwd gezicht bij VanRoey. Letterlijk en figuurlijk: want door zijn rol als Marketing Manager staat hij regelmatig centraal in onze communicatie. Zijn ervaringen m.b.t. nieuwe marketingmethodes deelt hij geregeld tijdens workshops & events.

Ons eigen Inspiration Center in Geel biedt de perfecte setting om je dit najaar te verwelkomen en mee te nemen in de nieuwste trends binnen de IT-wereld.

Opgelet: beperkt aantal plaatsen!