Overlay | VanRoey.be

Medewerkers VanRoey.be nemen massaal de fiets

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

In het kader van de internationale Bike To Work Day werden vandaag wereldwijd initiatieven genomen om voor één dag de wagen te vervangen door de fiets. Zo ook bij VanRoey.be. we stimuleren al langer de fiets als duurzaam alternatief voor de wagen. Mede dankzij de steun van het Vlaams Pendelfonds, een groot succes.

VanRoey.be is al langer gekend omwille van haar sportieve karakter. Al jaren zijn we partner van KempenFietst en recent deed een team van collega’s nog mee aan de Antwerp 10 Miles en de Team Challenge van Move(d) To Help. Ondanks dat sport en beweging verweven zit in ons DNA, nam tot voor kort bijna iedereen de wagen naar het werk. Tijd voor verandering dacht Pat Van Roey, General Manager bij VanRoey.be:

Patrick Van RoeyEen aantal jaar geleden merkten we dat 87% van onze mensen iedere dag met de wagen naar het werk kwam. Dit terwijl het merendeel op fietsafstand van onze kantoren woont. Het wegbrengen van de kids, afspraken met klanten of beperkte bedrijfsinfrastructuur waren de belangrijkste redenen.

Mede dankzij de steun van het Vlaamse Pendelfonds werden de afgelopen 2,5 jaar tal van acties ondernomen om het woon-werkverkeer met de fiets te stimuleren. Zo konden medewerkers voordelig een nieuwe fiets aanschaffen, werden er nieuwe douches en lockers voorzien en kunnen fietsen met een gerust hart worden achtergelaten in een bewaakte fietsenstalling. Voor collega’s die toch met de wagen zijn en in loop van de dag een korte verplaatsing moeten maken, zijn er bedrijfsfietsen.

Op regelmatige basis, zoals vandaag met Bike To Work Day, worden fietsers nog eens extra in de watten gelegd. Zo genoten alle fietsende collega’s vandaag van een lekker ontbijt bij aankomst.

Inne Loos, Talent Manager bij VanRoey.be evalueert:

Het doet me veel plezier op dit officieel startmoment van het Pendelfonds-project te kunnen meegeven dat op dit moment 65% van het personeel op regelmatige basis de fiets neemt voor woon-werkverkeer. Ik denk toch dat we dan over een aanzienlijke verbetering t.o.v. 2017 mogen spreken. Niet alleen goed voor het milieu, ook voor de gezondheid van onze medewerkers.

“Op regelmatige basis, zoals vandaag met Bike To Work Day, worden fietsers nog eens extra in de watten gelegd.”

Geschreven door:

Tom Hufkens
Marketing Manager

In 2008 begonnen aan zijn carrière bij VanRoey.be. Eerst jarenlang actief als Retail Manager en sinds enkele jaren de switch naar marketing gemaakt.

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerde info

“We are the Trusted Guide to your digital journey, so you can create wonderful things” - Dàt is onze missie. De groeistrategie van iedere organisatie moet vandaag een digitaal luik hebben. Business, strategie en ICT kunnen niet zonder elkaar.
Of bezoek webstore.be om producten te vinden en te bestellen