Header Image overlay

Doneer je laptops en maak van hardware Heartware

Trots op project Heartware! Een initiatief van OVWB, Telenet en Link in de Kabel. Mark Lens, eigenaar van EuroSys en voorzitter van Ondernemers voor een Warm België, heeft samen met zijn collega’s en partnerorganisaties een hartverwarmend project in het leven geroepen, waarmee ze elk gezin dezelfde digitale kansen willen geven.

Duizenden huishoudens in België genieten vandaag de dag nog niet van de digitale mogelijkheden die het leven zoveel eenvoudiger kunnen maken. De coronacrisis heeft ons nog harder doen inzien dat het bezit van digitale middelen voor niemand een overbodige luxe is.

Project Heartware heeft als doel elk jaar ongeveer 25.000 laptops in te zamelen en helemaal gebruiksklaar te maken voor een nieuw leven bij kwetsbare gezinnen. Hier schuilt een nauwkeurig uitgewerkt systeem achter, zodat er per dag 500 laptops verwerkt kunnen worden. De laptops worden volledig in orde gebracht, uitgerust met een nieuwe Windows en antivirussoftware en aangeboden in een handige draagtas, inclusief computermuis. Zo kunnen ook kansarme ouders en kinderen genieten van de voordelen van digitale middelen, zowel thuis, voor het werk als voor school.

De samenwerkende partners bundelen elk hun eigen krachten om gezinnen te voorzien van digitale middelen en hen te ondersteunen in het gebruik ervan. Zo zorgt OVWB voor de inzameling en het gebruiksklaar maken van de laptops. Link in de Kabel gebruikt haar kennis en ervaringen om digitale hulp te bieden aan kwetsbare gezinnen. Ook zullen zij deze kennis overbrengen aan sociale organisaties die instaan voor de verdeling van de laptops onder de huishoudens. Op deze manier kunnen deze instanties kansarme gezinnen ondersteunen in het veilig en verantwoord gebruik van het internet. Telenet zorgt er dan weer voor dat de kwetsbare groepen tegen een betaalbare prijs kunnen genieten van internetmogelijkheden. Voor slechts 5 euro per maand krijgen zij toegang tot het basisinternet en voor slechts 10 euro per maand kunnen ze het internet intensiever gebruiken.

Heartware is een prachtig initiatief dat vraagt om veel samenwerking, waarbij ook jij jouw steentje kan bijdragen. Heb je nog oude, werkende laptops thuis of op je werk? Breng ze dan binnen in een van de inzamelpunten van OVWB, zodat jouw laptop een kwetsbaar gezin gelukkig kan maken!

Voor meer info over het doneren van de laptops verwijzen we je graag naar de website van OVWB.

“Zo kunnen ook kansarme ouders en kinderen genieten van de voordelen van digitale middelen, zowel thuis, voor het werk als voor school.”

Wat brengt de toekomst? Krijg een exclusieve rondleiding & tal van inspirerende sessies in het vernieuwde Living Tomorrow. Het belooft weer een geweldig en leerrijk eindejaarsevent te worden! See you there?

Opgelet: beperkt aantal plaatsen!