HP Laptops slagen op strenge militaire omgevingstesten

De militaire MIL-STD-810G standaard die er steeds meer toe doet, geeft aan in welke mate elektronica bestand is tegen externe invloeden zoals o.a. temperatuur, vocht, stof, schokken en trillingen. Dit is vooral belangrijk voor toestellen die in lastige omstandigheden gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld maar aan werven en productieomgevingen. Zelfs wie zijn toestel in een relatief veilige omgeving gebruikt heeft baat bij een zekere robuustheid.

Steeds meer mensen werken mobiel. Laptops en tablets zijn dan ook altijd onderweg en moeten al eens een stootje incasseren of in een oververhitte auto achterblijven. Fabrikanten van laptops en tablets besteden daarom veel aandacht aan deze strenge standaard.

MIL-STD-810G: marketeers zijn er dol op

HP Partner First Platinum logo | VanRoey.beUitpakken met een militaire standaard komt natuurlijk mooi over bij de gebruiker. Bijna alle fabrikanten verwijzen ernaar, maar lang niet iedereen test op hetzelfde niveau. Weet dat de MIL-STD-810G standaard een zeer uitgebreide set van testen omvat: valtesten, vibratietesten, stof-penetratie testen, hoogtetesten, temperatuurtesten, vochtigheidstesten, stralingstesten, … Zo kunnen we nog even doorgaan. Voor veel testen zijn ook verschillende categorieën en procedures bepaald. Een toestel 26 keer laten vallen op alle mogelijke zijden en hoeken heeft een ander effect dan één val op de pootjes. Om maar te zeggen dat het een complex gegeven is.

Marketeers staan al snel met de MIL-STD-810G standaard te zwaaien, als een toestel nog maar een beperkte set van testen heeft doorstaan. Over de vele tests waar het toestel niet aan voldoet wordt meestal in alle talen gezwegen. HP is hier een uitzondering in. Zij zijn heel transparant over de testresultaten van hun toestellen. Ze stellen die namelijk publiek beschikbaar.

Ga voor een Digital Workplace
De tijden van één medewerker, één bureau zijn voorbij. De grens tussen werk en privé vervaagt. HP speelt in op de noden van de moderne werkplaats.

HP Elite en Z-Book clients scoren hoog op de MIL-STD-810G

Alle HP clients worden in meer of mindere mate aan de MIL-STD-810G testen onderworpen. Met name de zakelijke toestellen uit het Elite en Z-Book gamma laten de concurrentie ver achter zich. Er is ook een duidelijk verschil te zien tussen de verschillende Gx modellen. Zowel in het Elite als in het Z-Book gamma presteren de G4-6 modellen beter op de schoktesten dan de G1-3 modellen. De testprocedures worden daarbij in detail toegelicht.

HP misbruikt deze testresultaten niet, maar onderbouwt er wel de degelijkheid van haar producten mee. Het feit dat maar weinig andere fabrikanten gelijkaardige resultaten kunnen voorleggen, toont aan dat HP ver vooruit loopt op dit vlak.

Laat je dus niet misleiden! Weet dat de MIL-STD-810G standaard een zeer uitgebreide set van testen omvat en dat bijlange niet alle fabrikanten even transparant communiceren over de testen die hun toestellen ondergaan. Bij HP weet je wel heel goed wat je krijgt voor je geld.

“Werven, productieomgevingen, vrieskou of oververhitting in de koffer… Zelfs wie zijn toestel in een relatief veilige omgeving gebruikt heeft baat bij een zekere robuustheid. “

Onze Oplossingen

ESG