Header Image overlay
Logo Crowe Spark SVG

Crowe Spark maakt sterke groeiambities waar dankzij focus op digitalisering

Het toonaangevend kantoor, gespecialiseerd in accountancy, fiscaal advies, juridische dienstverlening, global employment en payroll services vond in VanRoey.be een ideale partner om de digitalisering in goede banen te leiden.
Logo Crowe Spark SVG

Zeg niet zomaar ‘boekhoudkantoor’ of ‘advocatenkantoor’ tegen Crowe Spark. De ondernemersadviseurs van ‘Crowe’ hebben ervaring met bedrijven van alle formaten en uit alle sectoren. Van accountancy over fiscaliteit tot advies in HR en/of legal. De organisatie maakt bovendien deel uit van een wereldwijd accountantsnetwerk ‘Crowe Global’. Met in deze groep zo’n 220 bedrijven en 42.000 werknemers verspreid over 130 landen.

Sterke groeiambities

In de sector waarin Crowe Spark actief is, is al enkele jaren een versnelde consolidatiegolf bezig. De belangrijkste drijfveren hiervoor zijn de nood aan specialisten, de krapte op de arbeidsmarkt en het belang van doorgedreven digitalisering. Ook Crowe Spark trok resoluut de overnamekaart. Zo werden recent Agio Antwerpen Centrum (Berchem), Accountancy Noëth (Bornem) en Boekhoudkantoor Unnu (Aartselaar) succesvol geïntegreerd. “Overnames maken het mogelijk om specifieke kennis in huis te halen én sneller te groeien” klinkt het bij Managing Partner Bart Apers.

De multidisciplinaire dienstverlener voor het bedrijfsleven kende de jongste jaren een forse groei. “In nauwelijks drie jaar tijd hebben we zowat 50 nieuwe werknemers geïntegreerd” vertelt Bart Apers ons. “Dankzij de structuur die we nu uitbouwen, kunnen we onze verdere groei ook de komende jaren op stabiele wijze bestendigen.”

Focus op doorgedreven digitalisering

De toekomst is digitaal‘ staat te lezen op de Crowe Spark website. “Al jaren pionieren we in digitaal boekhouden. Inscannen, doormailen (of uploaden) en klaar! Digitale accountancy brengt heel wat voordelen met zich mee, met als voornaamste troef tijds- en efficiëntiewinst voor zowel onze klanten als medewerkers.”

Om deze digitalisering binnen het bedrijf in goede banen te leiden, vond Crowe Spark in VanRoey.be een ideale partner. “In een sector waarbij een digitaal contact steeds meer de norm is en een snelle reactietijd vereist wordt, is een feilloze werking van de IT-omgeving een must. Wij engageren ons ertoe om onze klanten binnen de 48 uur te antwoorden” klinkt het.

Microsoft-technologie als katalysator

Azure logoIn haar missie naar een ‘one stop shop’ voor ondernemers koos Crowe Spark te migreren naar Microsoft Azure, het cloudcomputingplatform van Microsoft. “Onze systemen moesten zo worden aangepast dat iedereen van overal kan werken én altijd bereikbaar is.” Voor dit laatste werd door VanRoey.be een vergaande integratie met Microsoft Teams opgezet. Medewerkers kunnen hierdoor – ongeacht hun locatie – op een efficiënte en veilige manier met elkaar communiceren en documenten delen.

Ook alle vergaderzalen zijn intussen voorzien van dezelfde technologie, zodat ook meetings om het even waar in dezelfde goede omstandigheden kunnen plaatsvinden. Tot slot zal binnenkort ook de fysieke telefooncentrale vervangen worden door Microsoft Teams.

Gevoelige data beveiligen

Een tweede belangrijk aspect is uiteraard de veiligheid. “Wanneer medewerkers zeer flexibel en vanop heel verschillende locaties werken, moet ook de cybersecurity volledig herdacht worden” geeft Maarten Huijskens, Account Manager bij VanRoey.be aan. Bart Apers bevestigt het belang: “Onze medewerkers gaan met flink wat gevoelige data om. Dankzij de introductie van onder andere multifactorauthenticatie (MFA) en continue back-ups kunnen onze klanten op beide oren slapen dat die gegevens meer dan voldoende beveiligd zijn.”

Daarnaast werd er ook fors ingezet op een verbeterde interne communicatie. Maarten Huijskens: “Door de vele nieuwe werknemers die worden aangeworven, is vlotte (digitale) onboarding en goede interne communicatie meer dan ooit belangrijk. Hiervoor werd – op basis van SharePoint Online – een volledig op maat gemaakt intranet gebouwd. Mocht Crowe Spark morgen een overname doen waardoor er plots twintig medewerkers bijkomen, kunnen zij naadloos in de bestaande organisatie worden ingepast.”

Bart Apers toont zich bijzonder tevreden over de huidige samenwerking: “Vandaag kunnen we uitpakken met een snel schaalbare IT-omgeving, op maat van ons groeiend bedrijf en onze bijzonder flexibele bedrijfsomgeving. Als organisatie zijn we nu klaar om snel te schakelen bij nieuwe integraties, wat ons uiteraard een competitief voordeel biedt.”

Over Crowe Spark

Crowe Spark is een toonaangevend kantoor gespecialiseerd in accountancy, fiscaal advies, juridische dienstverlening, global employment en payroll services.

Het bedrijf telt ondertussen 83 medewerkers verspreid over vestigingen in Antwerpen, Mechelen, Bornem en Brussel. De organisatie is onderverdeeld in drie entiteiten: Crowe Spark Accountants & Belastingsadviseurs, Crowe Spark HR & Payroll Services en het advocatenkantoor Crowe Spark Legal.

“Onze klanten kunnen op hun twee oren slapen. We zijn altijd bereikbaar en gevoelige data zijn meer dan voldoende beveiligd.”
Bart Apers
Managing Partners Crowe Spark
Bart Apers

Wil je net als Bart Apers van Crowe Spark samenwerken met ons?

Ongeacht je uitdaging(en), schrijf ons gerust aan met je open vragen.
Van specifieke ondersteuning tot volledige ontzorging… In een open gesprek bekijken we alle mogelijkheden. Alvast tot dan!

btw nr.*

Ook interessant:

Waarom VanRoey?

Waarom VanRoey

Wat brengt de toekomst? Krijg een exclusieve rondleiding & tal van inspirerende sessies in het vernieuwde Living Tomorrow. Het belooft weer een geweldig en leerrijk eindejaarsevent te worden! See you there?

Opgelet: beperkt aantal plaatsen!