Header Image overlay
Ridley Bikes

Ridley Bikes schakelt versnelling hoger dankzij digitalisatie en belt voortaan via Teams

Om aan de sterk toegenomen vraag te kunnen beantwoorden, was Belgian Cycling Factory verplicht tal van processen en systemen te optimaliseren. Zo werd de klassieke telefooncentrale vervangen door Microsoft Teams.
Ridley Bikes

100% Belgisch Wielerbedrijf

Belgian Cycling Factory (BCF) is naar eigen zeggen het grootste wielerbedrijf in België. Opgericht in 1997 en doorheen de jaren gegroeid tot een vaste internationale speler. Ondanks deze felle groei ligt de hoofdzetel én productie nog steeds in Beringen (Limburg). En hier onderscheidt BCF zich van haar concurrenten. In plaats van de productie van racefietsen te delokaliseren naar lageloonlanden, kiest CEO Jochim Aerts voor ervaren monteurs die de racefietsen afmonteren in een stimulerende werkomgeving.

Fietsen nooit eerder zo populair

Uit onderzoek van FOD Economie blijkt dat het aantal fietsen in het Belgische verkeer in tien jaar tijd met 1 miljoen exemplaren gestegen is, een absolute recordhoogte. Uiteraard spreken we hier niet enkel over koersfietsen, maar sinds de eerste lockdown is er duidelijk sprake van een stijging in wieleramateurs.

Digitalisatie basis van optimalisatie

Gert Thora Om aan de sterk toegenomen vraag te kunnen beantwoorden, was het voor Belgian Cycling Factory belangrijk om bedrijfsprocessen te digitaliseren waar mogelijk. Dit gebeurde onder leiding van Gert Thora, sinds 2018 IT Manager bij Belgian Cycling Factory. “Een voorbeeld hiervan is onze Ridley Configurator. Hiermee stel je jouw favoriete fiets online samen en zie je meteen of de gekozen afmontage binnen je budget past. Een meerwaarde voor zowel onze dealers als eindklanten.”

Telefooncentrale vervangen door MS Teams

Na een succesvolle HPE StoreEasy en StoreMagic implementatie ter vernieuwing van het datacenter, kreeg collega Joris Swaelen – vast aanspreekpunt voor de mensen van Ridley Bikes – de vraag om de bestaande telefoniesystemen te vervangen. “Microsoft Teams werd al een tijdje gebruikt als handige tool om te videobellen, documenten te delen en te chatten. We stelden daarom voor om Teams ook te gebruiken als telefonieoplossing om te bellen buiten de organisatie.”

Profielfoto Joris Swaelen | VanRoey.be De koppeling tussen het standaard telefoonnetwerk en Microsoft Teams wordt gemaakt via een zogenoemde ‘SBC’. “Een SBC is een Session Border Controller die op zijn beurt aangesloten is op een SIP Trunk bij Telenet” licht Joris voor onze camera toe.

Primeur in België

Belgian Cycling Factory was hierbij de eerste klant binnen België die ondergebracht werd in het datacenter van Telenet. IT Manager Gert Thora blikt tevreden terug: “Het ganse project is vlot verlopen. Communicatie is voor mij zeer belangrijk bij dergelijke trajecten. Zeker daar het zowel voor Telenet als VanRoey.be een eerste testtraject ging. Maar die driehoeksverhouding tussen ons, Telenet en VanRoey.be is heel vlot verlopen.”

Verdere groei & digitale transformatie

VanRoey.be kijkt er naar uit om Belgian Cycling Factory in z’n verdere groei en digitale transformatie te ondersteunen. Zo worden er binnenkort GPS trackers van Sensolus geïmplementeerd om waardevol rollend materieel te kunnen monitoren.

Over Belgian Cycling Factory

Belgian Cycling Factory is bekend als sponsor van Lotto Soudal en van merken als Ridley Bikes en Eddy Merckx. Daarnaast is het eigenaar van Bike Valley. Een open innovatie centrum voor de wielerindustrie. Met als blikvanger een imposante windtunnel die ook door schaatsers, skiërs en de automotive sector gebruikt wordt om aerodynamica te testen.

“Het ganse project is vlot verlopen. Communicatie is voor mij zeer belangrijk bij dergelijke trajecten. Zeker daar het zowel voor Telenet als VanRoey.be een eerste testtraject ging. Maar die driehoeksverhouding tussen ons, Telenet en VanRoey.be is heel vlot verlopen.”
Gert Thora
IT Manager Belgian Cycling Factory
Gert Thora

Wil je net als Gert Thora van Belgian Cycling Factory samenwerken met ons?

Ongeacht je uitdaging(en), schrijf ons gerust aan met je open vragen.
Van specifieke ondersteuning tot volledige ontzorging… In een open gesprek bekijken we alle mogelijkheden. Alvast tot dan!

btw nr.*

Ken jij Teams al? We bespreken tal van handige zaken die het (samen)werken nog zullen bevorderen!

Ook interessant:

Waarom VanRoey?

Waarom VanRoey

Wat brengt de toekomst? Krijg een exclusieve rondleiding & tal van inspirerende sessies in het vernieuwde Living Tomorrow. Het belooft weer een geweldig en leerrijk eindejaarsevent te worden! See you there?

Opgelet: beperkt aantal plaatsen!