Header Image overlay
Logo Sopraco

Sopraco kiest voor de digitale delicatesse van Ruckus

Sopraco onderging in samenwerking met VanRoey een ingrijpende netwerktransformatie op hun hoofdkantoor in Geel. De implementatie van 29 Ruckus-switches en een vernieuwde VLAN-configuratie resulteert in een efficiënter, veiliger en beter beheerbaar netwerk. Bovendien werd de ‘kabelspaghetti’ in de patchkasten aangepakt.
Logo Sopraco

Sopraco, een toonaangevend Europees vleesbedrijf, stond voor de uitdaging om hun netwerkinfrastructuur te moderniseren. Met een verouderd systeem dat niet voldeed aan de huidige technologische eisen, was er een dringende behoefte aan een upgrade om efficiëntie, snelheid en veiligheid te verbeteren. Sopraco koos voor VanRoey als partner voor deze ingrijpende technologische vernieuwing.

Kabelspaghetti aangepakt

Het moderniseren van de netwerkinfrastructuur was voor IT Project Manager Mike Bellemans prioriteit nummer één. “Voor een efficiëntere werking was het van essentieel belang dat het ganse netwerk op het hoofdkantoor in Geel zou worden aangepakt. Door de jaren heen waren de patchkasten veranderd in een ware kabelspaghetti. Een wirwar van netwerkkabels die schreeuwde om orde. Het vervangen van de bestaande switches door geavanceerde Ruckus-switches was een prima aanleiding om ons volledige datacenter aan te pakken.”

“De herbekabeling van onze serverruimtes is niet alleen esthetisch aantrekkelijker, het vereenvoudigt ook het onderhoud en beheer. Een geordend rack draagt bij aan efficiëntere werkprocessen en vermindert de kans op fouten.”

Focus op redundantie

Op advies van de netwerkexperts bij VanRoey koos Sopraco voor een redundante core setups, verdeeld over twee serverruimtes. Deze strategische beslissing garandeert een hogere beschikbaarheid en betrouwbaarheid van het netwerk. Voor een bedrijf dat 24/7 operationeel moet zijn, is deze redundantie niet alleen een voordeel, maar ook een noodzaak om continuïteit & bedrijfszekerheid te waarborgen.

40Gbit snelheidLogo Ruckus Partner Elite | VanRoey.be

De implementatie van een volledige backbone redundantie met tussen de core switches een snelheid van 40Gbit is een andere belangrijke mijlpaal in de netwerkupgrade van Sopraco. Deze verbetering zorgt voor snellere en stabielere datatransmissie, wat van cruciaal belang is voor de real-time verwerking van productie- en logistieke gegevens. Belangrijk in een sector waar tijd gelijk staat aan versheid.

In samenwerking met Connectivity werden ook de oude fibers vervangen, om naar de edge switchen toe ook nog eens een indrukwekkende 10Gbit snelheid te halen.

Eenvoudig beheer via Ruckus SmartZone

De implementatie van Ruckus SmartZone is een gamechanger voor het IT-team van Sopraco. Dit managementsysteem vereenvoudigt het monitoren en beheren van de 29 geïnstalleerde switchen aanzienlijk, wat leidt tot een vermindering van de operationele complexiteit. “Ruckus SmartZone stelt ons in staat om ons te concentreren op strategische taken in plaats van op dagelijks netwerkbeheer” getuigt Mike Bellemans.

Ruckus Virtual Smartzone | VanRoey.be

Netwerk & Security hand in hand

Fortinet Expert Partner | VanRoey.be

Bij VanRoey gaan netwerk en cybersecurity hand in hand. Zo werd onder meer het bestaande VLAN-ontwerp herbekeken. Deze nieuwe configuratie heeft geleid tot een efficiëntere & veiligere netwerkstructuur met verbeterde netwerkprestaties.  Door routing toe te passen op de bestaande FortiGate firewalls, verbeterde de beveiliging en segmentatie van het bedrijfsnetwerk en is Sopraco nu beter beschermd tegen cybercriminaliteit.

Over Sopraco

Sopraco hoort bij de voornaamste leveranciers van vlees in Europa. De groep levert een ruim assortiment kwaliteitsvleesproducten op maat van grootdistributie, winkelketens, beenhouwerijen en horeca. Met hun diepgewortelde expertise en moderne productiefaciliteiten in de Kempen (Geel) is Sopraco een betrouwbare partner in de voedselvoorzieningsketen.

“De herbekabeling van onze serverruimtes is niet alleen esthetisch aantrekkelijker, het vereenvoudigt ook het onderhoud en beheer. Een geordend rack draagt bij aan efficiëntere werkprocessen en vermindert de kans op fouten.”
Mike Bellemans
IT Project Manager bij Sopraco
Mike Bellemans - Sopraco

Wil je net als Mike Bellemans van Sopraco samenwerken met ons?

Ongeacht je uitdaging(en), schrijf ons gerust aan met je open vragen.
Van specifieke ondersteuning tot volledige ontzorging… In een open gesprek bekijken we alle mogelijkheden. Alvast tot dan!

btw nr.*

Ook interessant:

Waarom VanRoey?

Waarom VanRoey

Wat brengt de toekomst? Krijg een exclusieve rondleiding & tal van inspirerende sessies in het vernieuwde Living Tomorrow. Het belooft weer een geweldig en leerrijk eindejaarsevent te worden! See you there?

Opgelet: beperkt aantal plaatsen!