Header Image overlay
Riho Logo

Riho moderniseert de ICT-omgeving

Riho is een fabrikant van baden, douches en badkamermeubelen met vestigingen in maar liefst 6 landen. Die internationale aanwezigheid is een troef, maar biedt ook heel wat uitdagingen op het vlak van informatiedoorstroming. Dat vraagt een performante ICT-infrastructuur die de informatiestromen vlekkeloos stuurt en ondersteunt. Mede in het licht van robotisering die stilaan zijn intrede doet in het bedrijf, wou Riho haar ICT-infrastructuur vernieuwen. Daarvoor deed het bedrijf een beroep op EuroSys.
Riho Logo

Met vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Polen, Tsjechië en Hongarije heeft badkamerproducent Riho een belangrijke aanwezigheid in Europa. Die spreiding brengt echter ook de nodige uitdagingen met zich mee op het vlak van organisatie en logistiek. Dat stelt op zijn beurt dan weer belangrijke eisen aan het ICT-systeem dat die internationale werking moet ondersteunen. En op dat vlak was er nog ruimte voor verbetering.

“Het is eigenlijk heel duidelijk”, zegt Guy Claesen. “We hadden een e-mailserver in Nederland die onze activiteiten in Nederland, België en Duitsland ondersteunde. Er was een mailserver die enkel in Tsjechië werd gebruikt. Voor Polen en Hongarije hadden we dan weer een andere oplossing. De combinatie van systemen was op zich al niet ideaal. Maar de e-mailservers werkten bovendien ook niet altijd naar behoren en zorgden weleens voor problemen. Bovendien hadden we in Oost-Europa ook nog opensourcesoftware die tegelijkertijd ook als firewall diende. Het was duidelijk dat we onze mailinfrastructuur grondig moesten aanpakken. Het werd dringend tijd om te uniformiseren.”

Omzetten van de e-mailserver

De oplossing werd gevonden bij Microsoft. “Bij het opzetten en inregelen van zo’n domein komt heel wat kijken. EuroSys heeft ons daar zeer goed mee geholpen”, vertelt Guy ons. “Dankzij de hulp van EuroSys duurde de overschakeling amper een paar weken. Dit is allemaal vanuit België gebeurd. De IT-groep is gecentraliseerd in België en dat maakt een samenwerking met EuroSys natuurlijk nog wel wat gemakkelijker.” Kevin Abraham, ICT-medewerker, pikt hierop in: “Die nabijheid is echt wel een pluspunt. Als er al eens een probleem is, kunnen we snel overleggen en het probleem vervolgens samen aanpakken. Voor sommige van de uitdagingen volstaat een online meeting jammer genoeg niet.”

Virtuele machine

Maar Riho zag nog meer optimalisatiemogelijkheden. Het bedrijf wilde namelijk graag ook een Microsoft Azure Virtual Server in gebruik nemen. Heel eenvoudig gesteld kunnen gebruikers vanop hun eigen PC daarmee werken op een centrale computer. Die computer is veel krachtiger dan een gewone laptop en is uitermate geschikt voor opdrachten die heel veel geheugen en rekenkracht vergen. “We werken met de software Catlogger, waar je een catalogus kan samenstellen met informatie en gegevens die centraal worden bewaard,” vertelt Kevin.

“Dat programma stond eerst op een lokale server, waardoor het soms uren duurde voordat we een nieuw samengestelde catalogus geëxporteerd kregen. Dergelijke files zijn eigenlijk veel te zwaar voor een normale computer. Nu werken we dus met de rekenkracht van een speciale computer die virtueel door iedereen kan worden gebruikt. Opmaakprogramma’s zoals InDesign en Catalogger staan daar nu op. Files exporteren doen we nu veel sneller op die machine. Hierdoor blijft je laptop wel nog steeds werken en kan je ondertussen andere taken afwerken. We hebben sinds kort onze mensen van marketing ook geleerd hoe ze die virtuele machine kunnen bedienen. Dat is makkelijk want dan hoeven wij geen tussenpersoon meer te spelen.”

Vlotte en snelle service

Riho is tevreden over hoe de uitrol van deze, toch wel ingrijpende, ICT-veranderingen is verlopen. “Wanneer je een project start, weet je dat er altijd wel wat problemen zullen opduiken”, vertelt Guy. “Voor de e-mailmigratie wisten we echter zeker dat we op problemen zouden stuiten omdat we geen idee hadden hoe de toepassing in Oost-Europa initieel werd opgezet. We hebben dat samen met EuroSys uitgezocht. Het was in alle eerlijkheid een positieve ervaring want eigenlijk is alles heel vlot verlopen, en dat hebben we zeker te danken aan EuroSys.”

“Op dit moment is onze firewall nog in het beheer van een andere IT-partner. EuroSys heeft contact opgenomen met hun collega en ze heeft zeer professioneel met hen samengewerkt. Ja, hier hebben ze ons een grote zorg uit handen genomen. Wij zouden normaal tussenpersoon zijn. EuroSys heeft voor een rechtstreeks contact gezorgd waardoor wij ons konden focussen op andere taken.”
“Wij zijn dus heel tevreden over EuroSys”, besluit Guy. “De kennis en ervaring van EuroSys is een mooie aanvulling op de knowhow die we in huis hebben. Hun kijk werpt soms toch een heel ander licht op een aantal dingen. Ze komen regelmatig met voorstellen die de dingen echt verbeteren.”

Kevin beaamt: “De mensen van EuroSys doen niet gewoon wat je vraagt, maar kijken mee wat je wil bereiken en hoe je dat wil bereiken. Vaak zien ze andere oplossingen die echt veel beter of gemakkelijk werken. En dat is echt één van hun sterke punten.”

Kijken naar de toekomst

Op de vraag of ze ook al enkele toekomstplannen kunnen verklappen, wordt er volmondig ‘ja’ geantwoord: “Nu de ICT-ruggengraat van Riho grondig onder handen is genomen, willen we ook aan de slag met het optimaliseren van onze productielijn. We onderzoeken nu hoe we robots in ons productieproces kunnen integreren. Dat zou de productietijd van een bad bijvoorbeeld, enorm kunnen verlagen. Maar die robots moeten natuurlijk ook aansluiten op de rest van onze ICT. Dus je kan stellen dat het verhaal hier nog niet volledig is afgerond”, glimlacht Guy.

“En meer algemeen zullen we verder blijven automatiseren. Nu zijn heel veel mensen bezig met het invoeren van informatie. Die tijd kunnen ze beter besteden aan klantencontact en het controleren van informatie. We komen uit een wereld waarin we een buiten- en binnendienst hadden. De buitendienst verkoopt en de binnendienst doet de afhandeling. Deze structuur is aan verandering toe. Digitale technieken maken een grotere wisselwerking tussen beiden mogelijk. Daar gaan we naartoe. We zijn overtuigd dat we qua service naar klanten en snelheid qua dienstverlening nog stappen kunnen zetten. En in de wereld waarin we nu zitten – met een tekort aan grondstoffen, lange levertermijnen en hoge transportkosten – is die optimalisering echt wel nodig.”

Over Riho

Riho is een fabrikant van baden, douches en badkamermeubelen met vestigingen in maar liefst 6 landen.

““Wij zijn dus heel tevreden over VanRoey. Jullie kennis en ervaring is een mooie aanvulling op de knowhow die we in huis hebben. Jullie kijk werpt soms toch een heel ander licht op een aantal dingen en komen regelmatig met voorstellen die de dingen echt verbeteren.””
Guy Claesen
Group CEO
Guy Claesen

Wil je net als Guy Claesen van Riho samenwerken met ons?

Ongeacht je uitdaging(en), schrijf ons gerust aan met je open vragen.
Van specifieke ondersteuning tot volledige ontzorging… In een open gesprek bekijken we alle mogelijkheden. Alvast tot dan!

btw nr.*

Ook interessant:

Waarom VanRoey?

Waarom VanRoey

Onze Oplossingen

ESG

Wat brengt de toekomst? Krijg een exclusieve rondleiding & tal van inspirerende sessies in het vernieuwde Living Tomorrow. Het belooft weer een geweldig en leerrijk eindejaarsevent te worden! See you there?

Opgelet: beperkt aantal plaatsen!