Header Image overlay
Vrije-Basisschool-De-Vlinder-logo

Vrije Basisschool De Vlinder ontpopt digitaal

De basisschool ging op zoek naar een partner om de nodige ICT infrastructuur fundamenteel in de school te integreren en aan te bieden aan de kinderen.
Vrije-Basisschool-De-Vlinder-logo

“Een hedendaagse school heeft een degelijk onderbouwde visie en infrastructuur nodig op gebied van ICT. Onze kinderen groeien op in een steeds meer digitale wereld waarin de ontwikkeling van hun mediabesef (mediawijsheid, mediageletterdheid en mediavaardigheid – technische en instrumentele kennis) moet worden ondersteund vanuit een toekomstgerichte blik op de samenleving. Een niet zo eenvoudige opdracht voor een basisschool in een voortdurend ontwikkelende maatschappij.”
vertelt Wim Van den Heuvel, Zorgcoördinator bij VBS de Vlinder.

“Wij zochten 3 zaken in onze zoektocht naar een nieuwe ICT partner: ten eerste moet de firma samen met ons kunnen nadenken op maat van de school, daarnaast zochten we enkel degelijke oplossingen voor de vereisten van de school en tot slot zochten we naar een professioneel en efficiënt contact.

Omdat VanRoey.be aan die drie vereisten voldeed besloten we onze digitale infrastructuur via zowel bedraad als draadloos netwerk sterk uit te bouwen met behulp van oplossingen van zowel Ruckus, Fortinet als HPE  . We kozen voor grote touchscreens van CTOUCH, als digitaal leermiddel ter ondersteuning van een eigentijdse leef- en leeromgeving. Het mooiste aan de zaak is dat dit alles eenvoudig centraal beheerd kan worden door elke ICT-coördinator met de nodige technische vaardigheden. Gebruiksvriendelijkheid, degelijkheid, performantie stabiliteit… Er waren tal van grote troeven om voor deze oplossingen te kiezen. Bovendien spelen we zo kort op de bal en zijn we niet afhankelijk voor ondersteuning noch configuratie.”

Over Vrije Basisschool De Vlinder

Als ‘brede school’ wil Vrije Basisschool De Vlinder (onderdeel van KOBA) een sociale ruimte zijn, een ontmoetingsplaats in Baarle-Hertog. Dag in dag uit, samen, een open en zorgzame school voor de kinderen. Een werkplaats vol van menselijkheid waar kwaliteitsvol onderwijs gegeven wordt. Samen met 142 kleuters (6 klassen) en 233 leerlingen in de lagere school (12 klassen) gaan 42 medewerkers, ondersteund door een grote groep vrijwilligers, deze uitdaging voortaan aan in een nieuwe school.

deel dit bericht:

“Het is erg fijn samenwerken met VanRoey.be. De specifieke kennis van het team onderwijs, zorgt er voor dat alle oplossingen op maat van onze school zijn. We spreken dus met gelijkgestemden en dat is zeer fijn.”
Wim Van den Heuvel
Directeur bij Vrije Basisschool De Vlinder
Wim Van den heuvel Zorgcoördinator bij Vrije basisschool de Vlinder

Wil je net als Wim Van den Heuvel van Vrije Basisschool De Vlinder samenwerken met ons?

Ongeacht je uitdaging(en), schrijf ons gerust aan met je open vragen.

btw nr.*

In deze CTOUCH Riva trainingsvideo behandelen we vele basisfunctionaliteiten, UboardMate 2, UboardMate CC, EShare en vele andere tools!

Ook interessant:

Waarom VanRoey?

Waarom VanRoey

Onze Oplossingen

ESG

Ons eigen Inspiration Center in Geel biedt de perfecte setting om je dit najaar te verwelkomen en mee te nemen in de nieuwste trends binnen de IT-wereld.

Opgelet: beperkt aantal plaatsen!