Header Image overlay

Terugblik IT Inspiration Day bij Living Tomorrow

Het vernieuwde Living Tomorrow vormde het decor voor onze tweede IT Inspiration Day. Hoe werken, leven en wonen we in de toekomst en welke rol speelt technologie hierin? Dat waren de boeiende thema’s waar onze inspiratoren Gerty Seutens (HP), Dirk Gaudeus (Living Tomorrow), Pat Van Roey (VanRoey) en Rik Vera (Keynote spreker) ons in mee namen.

Vooruit kijken in plaats van in de achteruitkijkspiegel

Living Tomorrow, opgericht in 1995 in Vilvoorde, België, staat bekend als een innovatief platform dat de toekomst van leven, wonen en werken visualiseert. Dit ‘living lab’ is een broedplaats voor nieuwe technologieën en ideeën, waarbij partners variërend van start-ups tot multinationals samenwerken aan het stimuleren van innovatie.

Onze IT Inspiration Day werd meer dan een showcase van technologische innovaties; het was een platform om samen met klanten en collega’s de digitale kansen van 2035 te ontdekken. In een wereld waar technologische vooruitgang zich in een ongekend tempo voltrekt, wilden we onze deelnemers voorzien van de kennis en inspiratie die nodig zijn om vooruit te blijven kijken in deze dynamische sector. #Forward is dan ook één van onze bedrijfswaarden.

Verrijkende inzichten van vakexperten

Om alles aan elkaar te knopen in duidelijke, klare taal konden we rekenen op gastsprekers van formaat. Ook uit eigen huis! Elk met jaren opgedane expertise in IT, technologie en ondernemen.
Op ieders eigen manier wijzen ze de weg naar een gedurfde toekomst:

Mark Aerts, Sales Director bij VanRoey, sprak over de reis van technologische evolutie en de impact ervan op de verkoop- en marketingstrategieën.
Dirk Gaudeus, Innovation Coach bij Living Tomorrow, liet zien hoe technologieën zoals Artificiële Intelligentie en 3D printen onze manier van leven en werken zal transformeren.
Pat Van Roey, CEO VanRoey, benadrukte het belang van voortdurende anticipatie en innovatie in de IT-sector, en hoe we bij VanRoey deze principes in de praktijk brengen.
Rik Vera, Keynote, auteur en bedrijfsfilosoof, bood een blik op de toekomst met zijn presentatie over relevant blijven in een snel veranderende wereld. Zijn boodschap: ‘Anticipeer op de toekomst door vandaag te innoveren en bezig te zijn met 2035’.

Lessons learned #Forward

Om de inzichten van de dag kort samen te vatten kiezen we voor de volgende lessen:

1. Anticipeer op verandering en blijf niet vastklampen aan één plan: De toekomst van IT is niet alleen het omarmen van nieuwe technologieën, maar ook het anticiperen op hoe deze technologieën evolueren en onze wereld zullen vormgeven.
2. Blijf klantgericht en omarm hiervoor technologie: In een tijdperk van digitalisering is het essentieel om de klant centraal te stellen en technologie te gebruiken om de klantbeleving te verbeteren. Dat geldt niet alleen voor retailers.
3. Denk altijd duurzaam, ook bij innovatie: Innovatie is niet alleen het creëren van nieuwe producten, maar ook het duurzaam inzetten van technologie voor een betere toekomst.
4. Handel vandaag voor morgen: Kijk vooruit (niet in de achteruitkijkspiegel) en durf stappen te zetten met volle focus op de toekomst!

A.I. zal een belangrijk onderdeel vormen van deze toekomst. Stel jezelf daarom ook eens de vraag: “Hoe sta ik er tegenover?

Hoe sta jij tegenover AI?

Conclusie: Zet stappen richting de toekomst

De IT Inspiration Day 2023 bij Living Tomorrow in Vilvoorde gaf een belangrijke inkijk in de wereld van morgen. De kernboodschap voor bedrijfsleiders en IT managers: anticipeer op verandering, blijf klantgericht, denk duurzaam bij innovatie en handel vandaag voor morgen.

Do’s omvatten het omarmen van technologieën zoals artificiële intelligentie (augmented) voor oa. gepersonaliseerde klantervaringen, efficiënter werken (Copilot) en voorraadbeheer. Zorg wel voor een duidelijke strategie met focus op de toekomst want het verleden komt niet meer terug.

Bij VanRoey hebben we een sterke focus op Cybersecurity, Networking, Infrastructure en Microsoft producten op maat.  We beveiligen IT-infrastructuren, bouwen robuuste netwerken en bieden op maat gemaakte Microsoft-oplossingen. Deze expertise stelt ons in staat om organisaties te ondersteunen bij het navigeren door de dynamische wereld van IT, ook in tijden waar aanvallen, gedreven door A.I. het ons moeilijker dan ooit zal maken… Gelukkig kunnen we hier, ook dànkzij A.I. op inspelen.

Ga samen met VanRoey vol vertrouwen de uitdagingen van de toekomst aan en een speel een leidende rol in de voortdurende evolutie van technologie.

 

GRATIS BOEK - Rik Vera The Guide to the Ecosystem EconomyVerkrijg je gratis exemplaar van Rik Vera’s boek “The Guide to the Ecosystem Economy”

Waar we het allemaal over eens waren: Een van de meest inspirerende momenten van de IT Inspiration Day was de presentatie van Rik Vera, auteur van “The Guide to the Ecosystem Economy”. Dit boek is een essentiële leeservaring voor iedereen die geïnteresseerd is in de toekomst van technologie en bedrijfsstrategieën.

Rik Vera spreekt op IT Inspiration Day bij Living Tomorrow Een exclusieve aanbieding voor jou als lezer is een exemplaar van Rik Vera’s boek! Dit boek is niet alleen een bron van inspiratie, maar ook een gids voor het navigeren in de snel veranderende wereld van IT en business.
Hoe kan je het ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf tegelijkertijd ook op de hoogte van ons laatste nieuws en aankomende evenementen! (opgelet: OP=OP)

 ؜

Partners IT Inspiration day

.

Benieuwd naar onze expertises?

Wil je net als vele andere grote bedrijven beroep doen op onze IT kennis? Contacteer ons!

btw nr.*

“Denk eens aan een rusthuis: de meesten verkiezen een mens als verzorger… tot je het woord luier en incontinentie vermeldt, dan verkiest iedereen opeens toch een robot. Intrigerend, nietwaar? – Rik Vera”

deel dit bericht:

Meer weten?
We verwelkomen je graag in ons gloednieuw klimaatneutraal gebouw!

Geschreven door:

Emiel Willems
Allround Marketing Specialist bij VanRoey

Emiel is bij ons gestart in januari 2023 en vandaag in de lead voor onze initiatieven op het gebied van Retail, Real Estate en Productiebedrijven. Daarnaast legt hij dankzij zijn brede marketingexpertise de nadruk op eventcoördinatie, leadgeneratie, employer branding en contentcreatie.

Ons eigen Inspiration Center in Geel biedt de perfecte setting om je dit najaar te verwelkomen en mee te nemen in de nieuwste trends binnen de IT-wereld.

Opgelet: beperkt aantal plaatsen!