Header Image overlay

3x 3 goede redenen om voor een HPE Nimble storage oplossing te kiezen

.

3x technologisch vooruitstrevend

Het is ronduit verbazingwekkend welke technologie er achter de HPE Nimble storage oplossingen schuil gaat. Optimaal omgaan met beschikbare resources en zorgen dat het ganse systeem performant en stabiel blijft is werkelijk een huzarenstukje. Artificiële Intelligentie biedt nieuwe perspectieven.

1. Optimale benutting van de beschikbare rekenkracht

HPE Nimble | VanRoey.be In legacy storage oplossingen wordt de snelheid vooral bepaald door het type en aantal disks dat gebruikt worden. Een snelle processor kan zijn performantie niet ten volle benutten in combinatie met trage schijven. Solid State Disks of SSD’s bieden daar een goed technologisch antwoord op en kennen een grote populariteit vanwege hun goede prestaties, vergeleken met klassieke hard disks. Het nadeel van storage oplossingen op basis van SSD’s is echter hun prijskaartje. SSD’s zijn aanzienlijk duurder dan conventionele hard disks en omdat de disks nu eenmaal de meest voorkomende elementen zijn in storage oplossingen, weegt dat prijsverschil serieus door.

HPE Nimble combineert beide technologieën – HD en SSD – en gebruikt die op een slimme manier. Daardoor vormen de disks nooit de bottleneck en kan de rekenkracht van de processoren ten volle benut worden.

2. Artificiële Intelligentie

Het combineren van HD en SSD technologieën gebeurt niet zomaar. Het systeem haalt zijn grote meerwaarde uit een goede allocatie van de resources naar de gebruikte applicaties. Toepassingen die b.v. dikwijls gebruikt worden, worden op een SSD opgestart, zodat ze snel beschikbaar zijn. Toepassingen die minder kritisch zijn, kunnen vanaf een HD draaien. Deze allocatie van resources werkt bovendien dynamisch en wordt aangepast aan de wijzigende behoeften van de gebruikers. Om dit te realiseren werden de HPE Nimble storage oplossingen van een knap staaltje AI voorzien.

Vergelijk
Schakel de juiste oplossingen in op de juiste plaats. On-premise of de cloud? Vergelijk hier de verschillende mogelijkheden.

3. HPE InfoSight

InfoSight is de slimme cloud portal van HPE die de Nimbles in the field continu monitort. Elke HPE Nimble leest een stroom data uit bij de klant en stuurt die door naar InfoSight. Daar wordt de data proactief geanalyseerd met het oog op het vroegtijdig onderscheppen van onregelmatigheden en het bewaken van de performantie van de Nimbles. Als er zich b.v. een probleem voordoet op een Nimble na de installatie van een update, dan kan de snelle terugkoppeling problemen bij andere gebruikers voorkomen. In geval van degradatie worden notificaties verstuurd om de nodige onderhoudsacties te initiëren. Zo wordt er dus, dankzij de toepassing van AI, een lus van predictive support gecreëerd, waarbij het systeem steeds slimmer wordt en accurater kan handelen.

.

3x gebruiksvriendelijk

Het zijn vaak bedrijven die zich midden in een groeifase bevinden die komen aankloppen voor een storage oplossing. Bij hen moeten alle hens aan dek om de core business verder uit te bouwen. Ze hebben dan ook alle baat bij een gebruiksvriendelijke oplossing, waar ze snel mee aan de slag kunnen en dat niet veel aandacht vraagt. Niet enkel alle hens, maar ook alle financiële middelen moeten in groeibedrijven verstandig aangewend worden. Een oplossing die technologisch beantwoordt aan de huidige vereisten en gemakkelijk met de organisatie kan meegroeien is dus wat er nodig is.

1. Opzetten is kinderspel

Als een klant voor een HPE Nimble storage oplossing kiest, dan is die heel snel up and running. Eenmaal de configuratie bepaald is, dan is het opzetten van de servers een kwestie van enkele uren tijd. Het vergt dus slechts een eenmalige interventie on-site om alles te installeren en online te brengen.

2. VMware gebaseerde layout

InfoSight en de ganse Nimble interface zijn gebaseerd op de VMware layout. Dit is een geniale zet van HPE, want veel gebruikers zijn al vertrouwd met deze eenvoudige en intuïtieve manier van werken. Dat zorgt ervoor dat je snel aan de slag kunt met HPE Nimble storage oplossingen, zonder er een diepgaande kennis over te hebben.

3. Schaalbaar in alle richtingen

Bij schaalbaarheid denken we meteen aan het aanpassen van de storage capaciteit aan de nood. Dat kan uiteraard met de HPE Nimble oplossingen, gaande van 10 TB tot 2 PB met scale-out tot wel 8 PB. Bovendien gaat HPE Nimble heel efficiënt om met de beschikbare capaciteit. Door de intelligentie en de toegepaste decompressietechnieken konden we op reeds geïnstalleerde installaties besparingen in datavolume tot wel 80% waarnemen.

Schaalbaarheid betekent voor HPE Nimble echter nog veel meer. Zo kan behalve de capaciteit ook de performantie geschaald worden, door processorkracht toe te voegen. Dit kan gaan van 35.000 IOPS (I/O operaties per seconde) tot 300.000 IOPS en zelfs een scale-out tot 1.2M IOPS.

Ten derde kan er ook geschaald worden in de mate van redundancy. Geclusterde, redundante controllers voorzien in een koppeling van units, een transparante failover en een gegarandeerd stabiele performantie.

.

3x support van de hoogste plank

HPE Gold Partner Solution Provider | VanRoey.beMet een HPE Nimble storage oplossing van VanRoey.be ben je steeds zeker van de juiste support: vòòr de aankoop, tijdens normaal operationeel gebruik… en mocht het ooit toch eens mis gaan.

1. Buy & Try

Uit voorgaande mag blijken dat VanRoey.be overtuigd is van de voordelen van een HPE Nimble storage oplossing. We luisteren graag naar je noden en configureren voor jou de geschikte oplossing. Als je toch nog meer zekerheid wil en zelf wil ondervinden wat HPE Nimble voor jouw onderneming kan betekenen, dan bieden we een buy & try aan. Beantwoordt de oplossing dan toch niet aan je verwachtingen, dan hang je er ook niet voor jaren aan vast.

2. Troubleshooting

Dankzij de gemakkelijke VMware gebaseerde interface is troubleshooting een straightforward proces. Zaken zoals latency, geheugen- en processorgebruik worden helder gemonitord en je duikt heel eenvoudig in de details als je dat wil. Iemand met een basis IT-kennis geraakt hier al een heel eind mee.

3. HPE Level 3 specialist

Dankzij de proactieve monitoring van je HPE Nimble via Infosight, worden eventuele problemen wellicht onderschept nog voordat je er zelf iets van merkt. In het uitzonderlijke geval dat er een ingreep vereist is die mogelijke impact heeft op de normale werking of waarvoor medewerking vanuit het bedrijf nodig is, krijg je meteen een Level 3 specialist van HPE aan de lijn. Dankzij de certificering van VanRoey.be als Hybrid IT Gold Partner krijg je meteen de beste support die HPE je kan bieden.

“We luisteren graag naar je noden en configureren voor jou de geschikte oplossing. Als je toch nog meer zekerheid wil dan bieden we een buy & try aan.”
Benut de kracht van Big Data en schakel HPE InfoSight in om storingen in je infrastructuur pro-actief op te sporen.

Wat brengt de toekomst? Krijg een exclusieve rondleiding & tal van inspirerende sessies in het vernieuwde Living Tomorrow. Het belooft weer een geweldig en leerrijk eindejaarsevent te worden! See you there?

Opgelet: beperkt aantal plaatsen!