Header Image overlay

Copilot Studio: Bouw je eigen AI!

Met Copilot Studio bouw en train je in een mum van tijd zelf AI-chatbots, of verrijk je de kennis van Copilot for Microsoft 365 met extra databronnen die je voorhanden hebt. Je nieuwe AI kan jou, je medewerkers of klanten ondersteunen met specifieke vragen, guided selling en zelfs complexe handelingen uitvoeren.

Copilot Studio integreren in Teams Bouw je eigen AI chatbot of breid Copilot for Microsoft 365 uit met Copilot Studio

Beeld je in dat je een eigen AI kan bouwen, even veelzijdig en slim als ChatGPT, maar dan extra getraind op basis van al je documentatiemateriaal, je website en unieke interne/externe databases…

Met Microsoft Copilot Studio beschik je over een ‘low-code’ tool voor het trainen en bouwen van zo’n eigen AI’s. Ook kun je je bestaande Copilot for Microsoft 365 verder verrijken met eigen data door koppelingen te leggen.

Een bot voor ieder scenario met Copilot Studio

Belangrijk om te weten is dat jouw data in dit AI-model nooit gebruikt zal worden door Microsoft. Je kunt dus zo ver gaan als je wilt en zelfs gevoelige gegevens benaderen.

Wil je een HR-bot die medewerkers kan helpen met zeer specifieke vragen over hun loonbrief of evaluatiegesprekken? Een technische virtuele assistent die diepgaande kennis heeft van al het IP van je organisatie? Of liever een AI die je cliënten begeleidt bij interacties, de nodige vragen stelt en bepaalde processen in gang kan zetten? Het kan allemaal.

  • Je kunt zelf extra nauwkeurigheid of controlelagen toevoegen aan je bot;
  • Formuleer en beheer zelf antwoorden voor specifieke soorten vragen;
  • Maak werkstromen van een set stappen die vereist zijn in een procedure om onvolledigheden te vermijden;
  • Je nieuwe Copilot kan zorgvuldig omgaan met gevoelige onderwerpen (bijv. met betrekking tot persoonlijke gegevens of juridisch advies).

Kortom, je kunt op maat gemaakte Copilots ontwerpen voor tal van scenario’s. Zo navigeer je collega’s of klanten eenvoudig door complexe zakelijke processen door ze deels te automatiseren.

Je hoeft je ook niet te beperken tot één AI. In Copilot Studio vind je vele voorbeelden waar je meteen mee aan de slag kunt of die je kunnen inspireren.

Copilot Studio screenshot

Zet Copilot Studio aan het werk met Extensies en ‘Chaining’

Een van de krachtigste functies van Copilot Studio is ‘chaining’. Hiermee kun je meerdere commando’s of acties aan elkaar koppelen om met behulp van AI complexe taken uit te voeren. Door deze ketens te gebruiken, kunnen anders moeilijke of tijdrovende processen geautomatiseerd en gestroomlijnd worden.

Microsoft Power PlatformCopilot Studio is gebouwd op de fundamenten van (en vervangt) Power Virtual Agents & AI Builder. Dat maakt dat het naadloos integreert met het Power Platform. Een eigen AI bouwen met ‘Chaining’ binnen Copilot Studio is dan ook relatief eenvoudig, maar gezien het ‘low code’ is, zal het alsnog enige kennis of ondersteuning vereisen om geavanceerdere zaken te configureren. Vergelijk het gerust met het bouwen van PowerApps, werkstromen in Power Automate of dashboards in Power BI. De mogelijkheden zijn eindeloos… Je kan zien hoe het werkt in onze korte demo. Gezien we hier al veel ervaring in hebben kunnen onze ontwikkelaars je hier zeker bij helpen.

Je nieuwe Copilot kan niet alleen verbonden worden met (bestaande of nieuwe) werkstromen, dashboards en analyses, maar hij kan ook handelingen uitvoeren. Excel-bestanden aanvullen, PO’s aanmaken, SharePoint-lijsten bewerken, bestanden aanpassen… Daarvoor zul je beroep moeten doen op plugins die ter beschikking worden gesteld. Ook kun je je Copilot For Microsoft 365 uitbreiden door je eigen invoegtoepassingen te bouwen en deze te verrijken dankzij meer dan 1.200 vooraf gebouwde connectors, waaronder toepassingen zoals Salesforce.

Copilot Studio Screenshot Chaining

Copilot inschakelen, binnen en buiten je bedrijfsmuren

Het is eenvoudig om jouw nieuwe Copilots over meerdere kanalen te distribueren. Hij kan je collega’s ondersteunen via Teams of een mobiele app, maar ook externe bezoekers kunnen deze in natuurlijke taal aanspreken via je website, sociale media of kanalen die worden ondersteund door Azure Bot Service. Uiteraard kan een gesprek altijd voortgezet worden met echte collega’s.

Microsoft Gold Partner | VanRoey.beOpgelet, elke Copilot die je met Copilot Studio maakt, wordt door Microsoft beschouwd als je eigen nieuwe dienst. Je wordt dus ook helemaal verantwoordelijk gesteld voor het ontwerp, de data-input en -output van deze Copilot. Je zult dus zelf de nodige disclaimers moeten voorzien. Copilot Studio wordt daarom door Microsoft voorlopig ook niet aangeboden voor organisaties die AI willen inschakelen voor bijvoorbeeld medische diagnoses en advies, of ter vervanging van noodoproepcentrales.

Copilot Studio prijs, implementatie & licenties

Al vanaf €187,20/maand kan jouw organisatie aan de slag met Copilot Studio. Je beschikt dan ook meteen over uitgebreide beleidsregels, toegangsbeheer en omgevingsbeheer in het beheercentrum. Indien gewenst, via Microsoft Purview, krijgen administrators ook diepgaande inzichten in het gebruik binnen de tenant, logbestanden, en welke nieuwe Copilots (weinig/niet) gebruikt worden om daarop in te spelen.

Onze experts kunnen je helpen met al je vragen, het bouwen van je eigen Copilots en een verantwoorde integratie van Copilot for Microsoft 365 en/of Copilot Studio. Daarnaast kan je op onze licentiespecialisten rekenen voor het verkrijgen van de juiste Copilot-licentie(s) en advies hieromtrent.

btw nr.*

“Een eigen AI bouwen met ‘Chaining’ binnen Copilot Studio is relatief eenvoudig, maar gezien het ‘low code’ is, zal het alsnog enige kennis of ondersteuning vereisen om geavanceerdere zaken te configureren.”

deel dit bericht:

Duidelijk overzicht
Zie jij het bos door de bomen nog? In deze slides zie je alle vereiste licenties + kosten voor verschillende copilot modellen.
In deze Copilot Studio Demo brengen we de inhoud van allerlei bronnen samen om een eigen AI bot te trainen. We tonen hoe eenvoudig het werkt.

Geschreven door:

Matthias Sanne
Marketing & design @ VanRoey

Is 15 jaar aan de slag als marketeer, designer, webmaster, copywriter, PowerPoint-goeroe en tal van andere zaken. Hij haalt zijn energie uit het vereenvoudigd brengen van complexe materie. Dat tracht hij o.a. ook te doen in zijn Techblog PowrUsr.com waar hij handige oplossingen voor uitdagende problemen brengt.

Ons eigen Inspiration Center in Geel biedt de perfecte setting om je dit najaar te verwelkomen en mee te nemen in de nieuwste trends binnen de IT-wereld.

Opgelet: beperkt aantal plaatsen!