Overlay | VanRoey.be

Einde ondersteuning Windows 7 & Windows Server 2008

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Op 14 januari 2020 zal Microsoft stoppen met het leveren van technische ondersteuning en software updates voor Windows 7 en Windows Server 2008. Met het naderende einde van de ondersteuning loont het de moeite om over te schakelen op recentere oplossingen als Windows 10.

Interessant target voor hackers

Als je de basisregels voor IT-security kent, dan weet je dat het up-to-date houden van je software één van de belangrijkste manieren is om je infrastructuur veilig te stellen. Wanneer Microsoft geen software updates meer aanbiedt, wordt het moeilijk je te wapenen tegen nieuwe dreigingen. Wees er maar zeker van dat Windows 7 en Windows Server 2008 vanaf 14/01/2020 de geliefkoosde targets zullen zijn voor cybercriminelen. Het was niet anders in april 2014, toen Microsoft stopte met de ondersteuning van het populaire Windows XP.

Azure en flexibele oplossingen voor Windows Server 2008

Het einde van Windows Server 2008 kan je best aanpakken als een opportuniteit. Wellicht zijn de behoeftes niet meer hetzelfde dan zo’n 10 jaar geleden? En aangezien de veiligheid niet meer verzekerd is, waarom dan niet meteen grote schoonmaak houden? Kan je misschien (een deel van) je toepassingen naar de cloud migreren? Betaal je niet teveel voor je serverpark en is de performantie nog naar wens?

Draait je server nog op Windows Server 2008? Dan is de kans groot dat je configuratie geoptimaliseerd kan worden. VanRoey.be is als Microsoft én Hewlett Packard Enterprise Gold Partner de geknipte Hybrid IT partner om samen met jou de noden van je bedrijf in kaart te brengen. Met Microsoft Azure kunnen cloud oplossingen op maat geconfigureerd worden. Met HPE kunnen we ook een on-premise of hybride oplossing aanreiken.

Dergelijke herconfiguratie resulteert sowieso in een performanter systeem dat beter afgestemd is op de specifieke noden. Daarnaast bespaar je wellicht nog flink wat kosten en verschuif je capex investeringen naar opex uitgaven. Om nog maar te zwijgen van de impact van een virus dat je verouderde Windows Server 2008 systeem kan binnensluipen.

Microsoft 365: Office 365 + Windows 10 + Beveiliging

Sinds de introductie van Windows 7 tien jaar geleden, is onze manier van werken drastisch veranderd. We werken veel meer mobiel, met verschillende mensen samen aan projecten en gebruiken daarbij meerdere tools door elkaar. Microsoft heeft zijn producten aangepast aan die gewijzigde situatie en integreert de essentiële office en business toepassingen in Microsoft 365.

Zoek je een oplossing voor je verouderde Windows 7? Dan loont het zeker te moeite om Microsoft 365 te bekijken. Handige Office 365 toepassingen (SharePoint, Planner en Teams) worden gecombineerd met Windows 10 en tal van interessante beveiligingsfeatures.

VanRoey.be beschikt over het Microsoft Gold Partnership

“Sinds de introductie van Windows 7 tien jaar geleden, is onze manier van werken drastisch veranderd.”

Geschreven door:

Stijn Dockx
Microsoft Security & Azure Consultant

Sinds 2012 aan de slag bij VanRoey.be. Eerst zich verdiept in licenties, nadien uitgegroeid tot onze Microsoft Security & Azure Specialist.

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerde info

Office 365 + Windows 10 + beveiliging en zoveel meer… in één voordelige suite al vanaf amper €16,9 per gebruiker per maand.
Of bezoek webstore.be om producten te vinden en te bestellen