Header Image overlay
LAG Trailers Logo

LAG Trailers bespaart kosten en verhoogt productiviteit met nieuwe Dell infrastructuur

LAG, bekende constructeur van opleggers, werkte samen met VanRoey voor de overstap naar een compleet nieuwe IT-infrastructuur. Die is een pak krachtiger en sneller zodat de pc-gebruikers productiever zijn. VanRoey is nu de vaste hardwareleverancier van LAG, dat graag een beroep doet op de expertise van een betrouwbare externe IT- partner.
LAG Trailers Logo

Een uiterst betrouwbare IT-infrastructuur is een must voor LAG, aangezien alle cruciale bedrijfsprocessen daarop steunen. Ook de gegevens mogen absoluut niet verloren gaan. Vandaar dat de onderneming na zes jaar op zoek ging naar nieuwe technologie.

Trager werken door verouderde infrastructuur 
“Na vijf jaar gebruik hadden we gekozen voor een extra jaar ondersteuning omdat onze oude infrastructuur toen nog perfect dienstdeed, maar daarna werd de verlenging van die service erg duur”, vertelt Ronny Kelchtermans, systeembeheerder bij LAG. “Bovendien bleek na een performance-meting door VanRoey dat er een lichte vertraging – latency – zat op de pc’s door een overbelasting van het netwerk. Daarom hebben we de offertes van zes verschillende partners naast elkaar gelegd, waarna de keuze viel op VanRoey. De combinatie van de voorgestelde technologie, het budget en hun expertise gaf daarbij de doorslag.”

Nieuwe partner en nieuwe technologie
Dell Titanium PartnerVanRoey had twee mogelijke oplossingen voorgesteld voor de vernieuwing van het netwerk. Ronny Kelchtermans: “De opstelling van Dell was veel performanter en tegelijk merkelijk goedkoper. Het was dus erg logisch dat we beslisten om over te stappen naar Dell. We wisten natuurlijk ook dat Dell technisch erg goed was en dat de overstap geen problemen zou opleveren. De mensen van Dell zijn zelf ook rond de tafel komen zitten en hebben ook geholpen bij de migratie. Erg handig was dat de drivers al vooraf geïnstalleerd waren. Wat VanRoey betreft: we hadden vroeger al met hen samengewerkt, daarna waren we bij een andere partner maar met dit grote project heeft VanRoey ons opnieuw kunnen overtuigen. Zij zijn dus nu weer voor minstens vijf jaar onze vaste hardwareleverancier.”

VanRoey is in Limburg een van de weinige Dell-leveranciers en LAG wist ook al dat het kon rekenen op de uitgebreide expertise van VanRoey. “Over de ondersteuning die ze ons zouden geven, hadden we geen enkele twijfel,” aldus Ronny Kelchtermans, “en dat is voor mij nog belangrijker dan het prijskaartje.”

Probleemloze migratie
De uitvoering van het project verliep inderdaad erg vlot: de migratie was rond op amper anderhalve week tijd. De verschillende hardwarecomponenten werden besteld en in afwachting van de levering maakten VanRoey en Dell samen met LAG een planning met een duidelijk stappenplan en een taakverdeling. “We zijn heel tevreden over het werk dat VanRoey voor ons heeft geleverd”, verklaart Ronny Kelchtermans. “Ze hebben ons een vaste technicus toegewezen – Hafid, een fantastische kerel – die het hele project heeft opgevolgd en ons ook nu nog ondersteunt voor de back-up. Het is erg fijn dat we altijd kunnen communiceren met dezelfde contactpersoon.”

Lagere TCO
Veeam Value-Added Reseller Gold PartnerDe opstelling van de infrastructuur is grotendeels gelijk gebleven maar op het vlak van de back-up software is er toch iets veranderd: vroeger waren er twee softwareproducten – een voor de virtuele machines en een voor individuele componenten zoals de mailboxen en de SQL database – maar VanRoey heeft die vervangen door één product van Veeam software. Dat werkt veel eenvoudiger en efficiënter. Ook het aantal fysieke servers is gedaald, van vier naar drie.

“Dat komt doordat de nieuwe servers veel krachtiger zijn”, legt Ronny Kelchtermans uit. “Daardoor volstaan nu drie Dellsystemen waarop onze – met VMWare gevirtualiseerde systemen draaien. Een van de drie servers is er louter als uitwijkmogelijkheid ingeval van problemen met de andere twee. Doordat we van vier naar drie servers zijn gegaan, betalen we nu een pak minder voor softwarelicenties en back-up. Op dat vlak zijn de totale eigendomskosten – de TCO – duidelijk gedaald.”

Sneller werken
Minstens even belangrijk als de kostenbesparingen is de grotere snelheid van de nieuwe serveromgeving. “We merken een duidelijke performantiewinst”, zegt Ronny Kelchtermans. “De computergebruikers – een 125-tal medewerkers – reageren dan ook erg positief want ze merken zelf dat ze sneller kunnen werken en dus productiever zijn.” De vernieuwde infrastructuur kan zeker nog vijf jaar mee gaan, zelfs wanneer het bedrijf zou groeien. Al die tijd blijft VanRoey de vaste IT-partner van LAG. “Het dagelijkse onderhoud doen we zelf, maar voor zeer technische vragen, problemen of projecten contacteren we hen”, verduidelijkt Ronny Kelchtermans. “VanRoey heeft nu eenmaal alle nodige expertise in huis. De IT-mogelijkheden evolueren zo snel dat we dat onmogelijk allemaal intern kunnen volgen. Onze ervaring met VanRoey is alvast zeer positief: de communicatie verloopt erg vlot, ze zijn stipt, nauwkeurig en professioneel, en we kunnen altijd op hen rekenen.”

Over LAG Trailers

LAG Trailers is een belangrijke constructeur van opleggers, voornamelijk brandstofwagens, tankopleggers en intermodale producten. Het bedrijf, met hoofdzetel in Bree, stelt 430 mensen tewerk. LAG maakt deel uit van de Chinese CIMC groep, een wereldspeler in de container-, oplegger- en tankindustrie. De groep heeft in China, Australië, de VS en Europa 60.000 mensen in dienst.

“Doordat we van vier naar drie servers zijn gegaan, betalen we nu een pak minder voor softwarelicenties en back-up. Op dat vlak zijn de totale eigendomskosten – de TCO – duidelijk gedaald.”
Ronny Kelchtermans
Systeembeheerder
Ronny Kelchtermans

Wil je net als Ronny Kelchtermans van LAG Trailers samenwerken met ons?

Ongeacht je uitdaging(en), schrijf ons gerust aan met je open vragen.
Van specifieke ondersteuning tot volledige ontzorging… In een open gesprek bekijken we alle mogelijkheden. Alvast tot dan!

btw nr.*

Ook interessant:

Waarom VanRoey?

Waarom VanRoey

Wat brengt de toekomst? Krijg een exclusieve rondleiding & tal van inspirerende sessies in het vernieuwde Living Tomorrow. Het belooft weer een geweldig en leerrijk eindejaarsevent te worden! See you there?

Opgelet: beperkt aantal plaatsen!