Header Image overlay
LAG Trailers Logo

LAG Trailers extra veilig met multi-factor authentication

LAG Trailers, een bekende constructeur van tankwagens uit Bree, koos samen met EuroSys voor een extra security layer met multi-factor authentication. Deze authenticatiemethode zorgt ervoor dat je naast een wachtwoord nog een tweede stap moet voltooien om ergens toegang toe te krijgen. “Dankzij AuthPoint van WatchGuard werken we nu veel veiliger en het is nog eens gebruiksvriendelijk ook”, vertelt Ronny Kelchtermans, systeembeheerder bij LAG.
LAG Trailers Logo

LAG is al veel langer bezig met security en had al een multi-factor authentication oplossing, maar deze software was verouderd en erg omslachtig. “We hadden extra hardware nodig om te kunnen inloggen. Die hardware authenticator leek op zo’n kaartlezer om in te loggen bij de bank. We moesten dus altijd zorgen dat we dat bij hadden. Op de koop toe draaide deze software ook nog op een Windows 2008 R2 server, die nu sinds 14 januari niet meer ondersteund wordt”, aldus Ronny Kelchtermans. “Zelf updates uitvoeren of aanpassingen doen aan de software was te complex. Dat moesten we altijd uitbesteden aan onze partner. Het was hoog tijd voor een andere oplossing.”

LAG Trailers Ronny Kelchtermans

WatchGuardONE Platinum Partner Voor deze oplossing riep LAG de hulp in van EuroSys. “EuroSys heeft enkele jaren geleden onze volledige IT-infrastructuur vernieuwd, dus we hebben al ervaring met hen. Deze samenwerking loopt zeer vlot en daarom zijn we niet op zoek gegaan naar andere partijen. Qua security hebben we via hen trouwens ook al firewalls van WatchGuard. We zijn zeer tevreden en hun prijzen zitten ook goed”, vertelt Ronny Kelchtermans.

Verschillende voordelen

Ronny Kelchtermans was meteen overtuigd van het voorstel van EuroSys om de multi-factor authentication oplossing Authpoint van WatchGuard te installeren. “Aangezien we al jaren klant zijn bij WatchGuard, was de keuze niet moeilijk. Authpoint heeft bovendien verschillende voordelen. Zo is het een cloudoplossing, dus moeten wij ons geen zorgen meer maken over de updates. Daar zorgt WatchGuard zelf voor. Het programma heeft ook een app voor op de smartphone en ook die app houdt zichzelf natuurlijk up-to-date. Dat is veel veiliger dan hoe we vroeger werkten”, vindt de systeembeheerder.

“Een ander groot voordeel is dat Authpoint ons helpt om aan de GDPR te voldoen. Deze extra security laag is echt wel vereist om onze data op een goede manier te beveiligen. We gebruiken multi-factor authentication nu vooral om in te loggen op Citrix en ook voor de computers van de IT-afdeling. Deze computers zijn afgescheiden van de rest en hebben hogere eisen qua beveiliging”, vult Ronny Kelchtermans aan. Authpoint beveiligt daarnaast ook andere applicaties zowel in de cloud (Office 365, Teamleader…) als op de eigen serveromgeving.

LAG Trailers Multifactor Authentication Een grote vooruitgang

De medewerkers van LAG zijn opgetogen met de nieuwe MFA-oplossing. Ronny Kelchtermans: “Ze vinden het allemaal een vooruitgang, zeker qua gebruiksvriendelijkheid. Nu moeten ze geen extra hardware meer meenemen om in te loggen. Ze hebben, naast hun gebruikersnaam en wachtwoord, alleen hun smartphone nodig. En die hebben ze toch altijd bij zich. Ook is het gemakkelijk dat er verschillende methoden zijn om aan te loggen. Zo kunnen ze kiezen voor pushmeldingen, eenmalige wachtwoorden of QR-codes. We merken dat ze het meest gebruik maken van de pushmeldingen.” Deze pushmeldingen zijn veel veiliger dan SMS-berichten die onderschept kunnen worden, dus ook op deze manier werkt LAG nu heel veilig.

Ook voor het beheer van Authpoint zijn ze bij LAG heel tevreden van de werking van de software. “We kunnen eender waar ter wereld inloggen en aanpassingen doen. De console verandert voortdurend en wordt alleen maar beter. De software heeft ook een goede rapportering. We kunnen eenvoudig zien wie waar en wanneer ingelogd heeft. Authpoint werkt heel rechttoe rechtaan, wat fijn is om mee te werken”, verduidelijkt Ronny Kelchtermans.

Bovendien heeft Authpoint ook een oplossing voor onverwachte situaties waarin iemand niet kan inloggen. Ronny Kelchtermans legt uit: “Stel dat iemand zijn smartphone vergeten is of dat de batterij leeg is. Dan kan hij eigenlijk niet inloggen. Maar dan lossen we dat op door zelf in te loggen en voor die persoon een code te genereren die hij tijdelijk kan gebruiken om in te loggen. Van zodra hij met deze code inlogt, wordt de multi-factor authentication voor een bepaalde periode uitgeschakeld. Hoe lang deze periode duurt kunnen we zelf instellen. Meestal hebben ze na enkele uren hun smartphone wel terug.”

Een geslaagde samenwerking

Bij LAG zijn ze niet alleen tevreden van Authpoint, maar ook de samenwerking met EuroSys was voor hen weer geslaagd. “Van de voorbereiding tot de installatie was het hele proces een succes. Hun sympathieke en ervaren technieker kreeg de installatie vlot voor elkaar en ook de implementatie met Citrix verliep heel vlot. We zijn zeker tevreden over hun manier van werken.”

Een must voor elk bedrijf

Multi-factor authentication is een noodzakelijke oplossing voor elk bedrijf. Een wachtwoord alleen geeft vandaag de dag te weinig bescherming om data en applicaties te beschermen. Door de toevoeging van multi-factor authentication heeft men dit beter in de hand. Dat kan Ronny Kelchtermans beamen. “Multi-factor authentication is een echte must, zeker om van buitenaf in te loggen. Bovendien zouden alle belangrijke pc’s die meer rechten hebben zeker uitgerust moeten zijn met multi-factor authentication. Je moet natuurlijk wel licenties betalen, maar een goede beveiliging is echt zo belangrijk.”

Over LAG Trailers

LAG Trailers is een belangrijke constructeur van opleggers, voornamelijk brandstofwagens, tankopleggers en intermodale producten. Het bedrijf, met hoofdzetel in Bree, stelt 430 mensen tewerk. LAG maakt deel uit van de Chinese CIMC groep, een wereldspeler in de container-, oplegger- en tankindustrie. De groep heeft in China, Australië, de VS en Europa 60.000 mensen in dienst.

“Van de voorbereiding tot de installatie was het hele proces een succes. Hun sympathieke en ervaren technieker kreeg de installatie vlot voor elkaar en ook de implementatie met Citrix verliep heel vlot. We zijn zeker tevreden over hun manier van werken.”
Ronny Kelchtermans
Systeembeheerder
Ronny Kelchtermans

Wil je net als Ronny Kelchtermans van LAG Trailers samenwerken met ons?

Ongeacht je uitdaging(en), schrijf ons gerust aan met je open vragen.
Van specifieke ondersteuning tot volledige ontzorging… In een open gesprek bekijken we alle mogelijkheden. Alvast tot dan!

btw nr.*

Ook interessant:

Waarom VanRoey?

Waarom VanRoey

Wat brengt de toekomst? Krijg een exclusieve rondleiding & tal van inspirerende sessies in het vernieuwde Living Tomorrow. Het belooft weer een geweldig en leerrijk eindejaarsevent te worden! See you there?

Opgelet: beperkt aantal plaatsen!