Header Image overlay

Rockfon gaat hybride met CTOUCH en Microsoft

Rockfon produceert prachtige akoestische plafond- en wandoplossingen die zorgen voor extra concentratie in klaslokalen, meer plezier in restaurants en meer rust in een werkomgeving. In oktober 2022 kende het Belgische hoofdkantoor en de fabriek van Rockfon in Wijnegem een heuse renovatie. Aan ons werd gevraagd om ook het digitale luik te ‘renoveren’.

Hybrid Proof – Meer concentratie, plezier én rust

De fabriek van Rockfon bevindt zich net naast het Albertkanaal in Wijnegem. Na een grondige renovatie werd het Belgische kantoor omgevormd tot een state-of-the art faciliteit dat in 2022 door Vlaams minister-president Jan Jambon officieel heropend werd.

Net als het ganse gebouw zijn ook de vergaderzalen van hoge kwaliteit. Via Group Jansen – aannemer in het renovatieproject – werd VanRoey.be geselecteerd om de innovatieve meeting rooms in te richten. Rockfon investeerde in verschillende interactieve CTOUCH schermen aangevuld met de ‘Teams-certified’ producten van Yealink. Deze combinatie faciliteert onder meer het hybride vergaderen en ‘whiteboarden’ via Microsoft Teams.

Geen dure en lange verplaatsingen meer

Gezien het internationale karakter van het bedrijf vonden er vaak lange en dure verplaatsingen plaats. Vandaag moeten werknemers en bezoekers van Rockfon zich niet langer verplaatsen voor vergaderingen en opleidingen. Medewerkers kunnen nu – vanaf gelijk welke locatie (binnen- of buitenland) – videobellen, chatten, bestanden delen of samenwerken aan documenten. Minder stress, meer concentratie, plezier én rust!

Daarnaast kan ook de vaste waarde aan de balie, Suzy, aan de slag met een interactief infoscherm aan de ingang. Bij evenementen, bezoek of voor interne weetjes kan er in real-time content worden overgezet naar het infoscherm.

High-end meeting rooms – Geïntegreerd met MS Teams

De interactieve CTOUCH-schermen brengen innovatie en teamwork tot leven. Concreet mocht VanRoey.be 5 vergaderzalen inrichten:

Ctouch | VanRoey.be

  • Grote vergaderzaal (opleidingslokaal): 2x CTOUCH Riva 75″
  • Middelgrote vergaderzalen (2): CTOUCH Riva 65″
  • Kleinere vergaderzalen (2): CTOUCH Riva 55″

In iedere ruimte zorgden we voor de ophanging, installatie en afwerking. In totaal installeerden we 6 schermen tegen de muur en werd er 1 scherm op een mobiel verrijdbare voet geplaatst. Dit mobiele scherm staat in de showroom en doet dienst naargelang de nood. Deze CTOUCH Riva 86″ kan voor diverse toepassingen worden ingezet en is makkelijk opnieuw te configureren waar nodig.

Feilloze integratie met Microsoft Teams Lydis Platinum Partner

Zowel op het mobiele scherm als in iedere vergaderzaal werd een Yealink MVC 400 videoconferentiesysteem geïnstalleerd dat feilloos integreert met Microsoft Teams. Door elke ruimte een ‘uniek ID’ te geven in Microsoft Exchange kunnen ruimtes eenvoudig via Outlook gereserveerd worden en is er ook duidelijkheid wie welke ruimte geboekt heeft.

Deze info wordt ook op de kleine Yealink schermen aan de buitenkant getoond. Handig voor wie snel even een lokaal wil induiken voor een korte bespreking. Met behulp van de kleine schermen kan je meteen een lokaal reserveren.

Kortom, vandaag kan het hele Rockfon team proactief, efficiënt en volledig digitaal vergaderen en samenwerken!

Over Rockfon

Rockfon is onderdeel van de ROCKWOOL Groep en gespecialiseerd in de productie van akoestische plafondoplossingen. Het bedrijf is opgericht in 1949 en heeft zijn hoofdkantoor in Kopenhagen (Denemarken). Rockfon biedt een uitgebreid assortiment aan producten die bijdragen aan een beter binnenklimaat en verbetering van de akoestiek. Waaronder minerale wol plafonds, plafondtegels en wandsystemen.

 

“In iedere ruimte zorgden we voor de ophanging, installatie en afwerking. In totaal installeerden we 6 schermen tegen de muur en werd er 1 scherm op een mobiel verrijdbare voet geplaatst.”
Aaron Poels
Solution Advisor Unified Communications
Profielfoto Aaron Poels | VanRoey.be

Jouw meeting rooms ook laten transformeren?

Ongeacht je uitdaging(en), schrijf ons gerust aan met je open vragen.
Van specifieke ondersteuning tot volledige ontzorging… In een open gesprek bekijken we alle mogelijkheden. Alvast tot dan!

btw nr.*

Ook interessant:

Waarom VanRoey?

Waarom VanRoey

Wat brengt de toekomst? Krijg een exclusieve rondleiding & tal van inspirerende sessies in het vernieuwde Living Tomorrow. Het belooft weer een geweldig en leerrijk eindejaarsevent te worden! See you there?

Opgelet: beperkt aantal plaatsen!