Header Image overlay
Velda Logo

Veldeman kiest voor continuïteit en flexibiliteit

Veldeman, producent van matrassen, boxsprings, lattenbodems en bedbanken, vernieuwde samen met ons haar serverinfrastructuur: de hardware werd vernieuwd, de serveromgeving gevirtualiseerd en de data en opslagcapaciteit geconsolideerd. Daardoor is de omgeving veel eenvoudiger en flexibeler te beheren en verloopt de back-up sneller en efficiënter. Bovendien is de continuïteit verzekerd door een redundante opstelling.
Velda Logo

Veldeman had vroeger twee servers die op een bepaald moment allebei aan vervanging toe waren. “Het onderhoudscontract zou aflopen en kon niet meer verlengd worden”, vertelt Andy
Stukken, Network & System Engineer ICT bij Veldeman. “We besloten dus om alles te vervangen en te moderniseren. Bij onze zoektocht naar een geschikte IT-partner deed VanRoey| EuroSys, met wie we al eerder hadden samengewerkt aan kleinere projecten, het mooiste voorstel. Ze kwamen daarbij meteen met technische mensen bij ons langs, die precies konden uitleggen wat de mogelijkheden waren.

Ook vroeger heeft VanRoey| EuroSys ons altijd zeer goed begeleid en hebben we gemerkt dat hun medewerkers heel capabele experten zijn. We hebben zelf drie programmeurs en twee netwerk- en hardwarebeheerders maar de kennis voor onze servervirtualisatie hadden we zelf niet huis, vandaar dat we VanRoey| EuroSys hebben ingeschakeld.”

Een geconsolideerde infrastructuur met virtuele servers

In de oude serveropstelling waren er ‘dedicated’ systemen voor bepaalde softwaretoepassingen. Wanneer een van de servers uitviel, lag ook de software die erop draaide volledig stil. Daarom stapte Veldeman over naar een serveromgeving die gevirtualiseerd is met VMWare en waarbij vijf virtuele servers draaien op twee fysieke systemen. Alle resources zoals computerkracht, geheugen en opslagruimte zijn geconsolideerd, zodat ze gemakkelijk te verdelen zijn over de verschillende virtuele servers. Dat werkt veel beter dan vroeger, toen Veldeman telkens afzonderlijk moest uitbreiden.

Dankzij de geconsolideerde, virtuele serverinfrastructuur kan Veldeman de beschikbare resources veel beter benutten, efficiënter beheren en flexibel toekennen aan evoluerende of nieuwe applicaties. De verdeling is namelijk makkelijk en snel aan te passen zonder in extra hardware te investeren. Bovendien gaat de centrale storage intelligent om met de opgeslagen data waardoor performantie en diskverbruik optimaal worden geregeld door het systeem zelf. Daardoor zijn er minder schijven nodig en is de performantie hoger.

Sneller inspelen op businessvragen

De hoge flexibiliteit stelt het salesteam ook in staat om meer te verkopen. Andy Stukken: “De verkopers komen soms met nieuwe commerciële ideeën die leiden tot grote wijzigingen in de IT. Nu het eenvoudiger is om een nieuwe virtuele server toe te voegen of extra resources toe te kennen aan een bestaande omgeving, kunnen we dus commercieel kort op de bal spelen en werken business en IT nog beter samen.”

Altijd productief dankzij fail-over en back-up

VanRoey| EuroSys werkte voor Veldeman ook een fail-over opstelling uit: “Als één onderdeel hapert, kunnen we meteen overschakelen naar een tweede en gewoon doorwerken”, aldus Andy Stukken. “Zo zijn we zeker van de continuïteit. De redundantie is ingebouwd op het niveau van de servers, de storage en de belangrijkste switches. Ook de back-up is door VanRoey| EuroSys geregeld: we hebben een NAS – een externe harde schijf met netwerkfunctionaliteit – die continu gesynchroniseerd wordt met de servers.

Vroeger werkten we met schijven die we elke dag manueel moesten loskoppelen en in een kluis opbergen. De back-up zelf gebeurde ’s nachts, zodat we in het slechtste geval een dag werk konden verliezen. Nu, met de back-upsoftware van Veeam, gebeurt alles automatisch en zijn we dankzij de constante synchronisatie nooit data kwijt.”

Veldeman toonzaal

Eenvoudig beheer en hogere performantie

De uitvoering van het project verliep uiterst vlot. “We zijn erg tevreden over de samenwerking met VanRoey| EuroSys”, zegt Andy Stukken. “We hadden altijd contact met dezelfde personen, zowel voor de technische expertise als voor de commerciële ondersteuning. De migratie zelf was rond op één week, zonder onvoorziene onderbrekingen.”

Na de migratie namen de interne informatici van Veldeman het serverbeheer zelf in handen. “We hebben de implementatie van de nieuwe infrastructuur samen met VanRoey| EuroSys uitgevoerd, waarbij we van hen een ‘training on the job’ kregen”, legt Andy Stukken uit. “Daardoor kunnen we nu zelf alles beheren. Alleen wanneer we echt een probleem zelf niet kunnen oplossen, contacteren we VanRoey| EuroSys. Het beheer is nu ook gemakkelijker dan vroeger. Zo kunnen we zelfs op afstand de resources, servers, storage en back-up opvolgen met behulp van duidelijke dashboards die een overzicht geven op de hele infrastructuur, terwijl we vroeger elke server afzonderlijk moesten beheren.

Per applicatie kunnen we nu een aparte virtuele omgeving creëren, waardoor die beter te beheren en performanter is. Bovendien zijn er minder conflicten tussen de verschillende applicaties. Door dat alles kunnen de eindgebruikers – 120 medewerkers op zes locaties – sneller en efficiënter werken.”

VMWare logoVoor Veldeman is een goed functionerende IT-infrastructuur uiterst belangrijk. “We zijn een productiebedrijf dus als de IT uitvalt is dat een groot probleem”, verklaart Andy Stukken. “Alle vestigingen draaien namelijk op de centrale hardware. Ook het netwerk is afhankelijk van de servers dus dan komt ook productie in gedrang.” Vandaar dat Veldeman blijft investeren in een performante en betrouwbare IT-infrastructuur. Zo ging recent nog een project om het ERP-pakket te vervangen en gedeeltelijk onder te brengen op de virtuele servers. “Daarvoor hebben we wellicht een extra server nodig, waarvoor we zeker weer een beroep zullen doen op VanRoey| EuroSys”, besluit Andy Stukken.

Over Veldeman

Veldeman is een Belgisch familiebedrijf dat matrassen, boxsprings, lattenbodems en bedbanken produceert. Het hoofdkantoor is gevestigd in Oudsbergen, de productie gebeurt in eigen ateliers in België en Frankrijk en in een joint-venture in Polen. Veldeman Group telt ongeveer 400 medewerkers in de verschillende vestigingen samen.

“VanRoey| EuroSys heeft ons altijd zeer goed begeleid en hebben we gemerkt dat hun medewerkers heel capabele experten zijn.”
Andy Stukken
Network & System Engineer ICT

Wil je net als Andy Stukken van Veldeman samenwerken met ons?

Ongeacht je uitdaging(en), schrijf ons gerust aan met je open vragen.
Van specifieke ondersteuning tot volledige ontzorging… In een open gesprek bekijken we alle mogelijkheden. Alvast tot dan!

btw nr.*

Ook interessant:

Waarom VanRoey?

Waarom VanRoey

Wat brengt de toekomst? Krijg een exclusieve rondleiding & tal van inspirerende sessies in het vernieuwde Living Tomorrow. Het belooft weer een geweldig en leerrijk eindejaarsevent te worden! See you there?

Opgelet: beperkt aantal plaatsen!