Header Image overlay
Berghoff Worldwide Logo

Berghoff Worldwide innoveert haar IT-infrastructuur

Berghoff Worldwide internationaal producent en verdeler van keukenmateriaal uit Heusden-Zolder, vernieuwde dit jaar samen met EuroSys haar volledige server IT-infrastructuur en breidde haar centrale storage uit. “Al onze hardware en backup is weer op kruissnelheid”, zegt Berghoff Worldwide IT-manager, Lambert Bollen.
Berghoff Worldwide Logo

Berghoff Worldwide had begin 2019 concrete plannen om de serverinfrastructuur en de centrale storage te vernieuwen. De storage had eind februari 2019 vijf jaar op de teller en dreigde bijgevolg zonder hardwaregarantie te vallen. De kans om enkele dagen uit te liggen bij een kritische hardware-panne werd daardoor reëel. De storage voldeed niet meer aan de behoefte. Er was meer opslagruimte en performance nodig. “Na een zoektocht naar de geschikte partner voor dit project kwam EuroSys als beste match uit de bus”, verduidelijkt IT-manager Lambert Bollen. ‘Ik kende EuroSys eigenlijk van de periode dat zij nog in de retail werkten. Maar ondertussen zijn ze uitgegroeid tot een IT-diensten center voor bedrijven, overheden en scholen. Het was voor mij dus een aangename verrassing vast te stellen dat zij hun diensten op een hoog professioneel niveau aanbieden.”

Service van presales tot afwerking

Samen met EuroSys werden de verschillende fases van het project doorlopen; van presales tot een op maat gemaakte offerte. “Door deze oefening samen met EuroSys te doorlopen zijn er meerdere mogelijkheden uit de bus gekomen”, zegt Lambert Bollen. “Het slagen van een project is grotendeels afhankelijk van de mensen die de implementatie verzorgen. De system engineers van EuroSys beschikken over de nodige expertise om dit op een professionele manier af te werken. Ze kennen hun vak. Zo hadden we op het einde van het project nog voldoende tijd en budget om ook de bestaande firewalls kritisch onder de loep te nemen en te optimaliseren. Dat die mogelijkheid er was, is natuurlijk heel leuk en interessant voor ons. We hebben dan ook dankbaar gebruik gemaakt van hun kennis. Hetzelfde geldt voor de presales en de aftersales.”

Up-and-running

Berghoff Worldwide telt 40 medewerkers en beschikt over twee grote magazijnen, één groot officegebouw met twee aanpalende kantoren. Het bedrijf koos dan ook voor een grondige vernieuwing. “De computerruimte werd volledig heringericht samen met onze IT Support engineer, Joris Vandael”, aldus Bollen. “We hebben een nieuwe backup server voorzien om de backup zo efficiënt mogelijk te laten lopen. Alle servers draaiden al op een VMware hypervisor, zo was het mogelijk om de servers integraal te migreren naar de nieuwe omgeving.”
EuroSys zorgde ook voor de ondersteuning bij de migratie van de VM’s naar de nieuwe central storage. “Concreet betekende dat voor ons dat er drie nieuwe poweredge R640 servers met failover voorzien werden”, zegt Bollen. “Een redundante centrale storage met snelle SSD disken voor maximale performantie van de systemen en een tier van capaciteit disken om ons groot volume aan data op te slaan hierdoor werd ook het beschikbare budget bewaakt. De vernieuwing van onze zes switchen en twee noodvoedingen was ook nodig, want de vorige noodvoedingen waren al tien jaar oud. Stel dat de stroom zou uitvallen, dan hadden we exact tien minuten om alles terug up-and-running te krijgen. Dat was uiteraard niet ideaal. We moesten dus ingrijpen.”

Andere locatie voor backup

Bij de upgrade van de infrastructuur werd ook eerst het netwerk tussen onze verschillende gebouwen helemaal vernieuwd. Dat zorgt ervoor dat de verbindingen nu tussen de verschillende gebouwen geoptimaliseerd is, voor elke aansluiting werd een testrapport voorzien zo zijn we zeker van perfecte bekabeling. “We hebben de backup hierdoor op een andere locatie kunnen zetten, zodat er bij een mogelijke uitval van ons primair systeem onze backup altijd veilig is”, zegt Lambert Bollen. “Nu kunnen we de backup van onze data op een andere locatie doen dan waar alle infrastructuur zich bevindt. Door de implementatie van fiber is ook de connectiviteit tussen de verschillende gebouwen veel sneller.”

Verbeterde performantie grafische bestanden

Berghoff Worldwide is tot op de dag van vandaag marktleider in het segment van het betere keukenmateriaal. Het Limburgse bedrijf werkt met gerenommeerde ontwerpers om designartikelen bereikbaar te maken voor het grote publiek. Talrijke ontwerpen werden bekroond met internationale prijzen. “Het ontwerp gebeurt in onze eigen grafische en designafdeling”, verklaart Lambert Bollen. “Onze grafici werken met grote bestanden en moeten toegang hebben tot zware softwarepakketten. De snelheid waarmee zij nu kunnen werken is duidelijk verbeterd. Maar ook voor onze niet-grafische medewerkers is het aangenaam werken.”

Feilloze documentatie

Last but not least werd alle netwerkdocumentatie van het project tot in de puntjes neergepend. “Hierdoor is het nu veel gemakkelijker om problemen op te zoeken”, aldus Lambert Bollen. “Ook de ruimtes waar de hardware zich bevindt zijn nu volledig opgeruimd. De servers en netwerkapparatuur zijn nu gemakkelijker toegankelijk. Als we in het verleden nieuwe functionaliteiten wilden implementeren, zoals het verkrijgen van toegang tot een ander systeem of extra storage toevoegen, dan moesten we een oplossing zoeken tussen een wirwar van kabels waartussen we moesten ingrijpen om het probleem op te lossen. Dat is nu verleden tijd.”

Blijvende samenwerking

Ook in de toekomst blijft Berghoff Worldwide met EuroSys samenwerken. “We hebben voor een onderhoud op afroep gekozen”, verduidelijkt Lambert Bollen. “Dit is een soort supportpack waarmee we x-aantal keren per jaar gedurende 4 uren een technieker van EuroSys kunnen inschakelen. Het hele systeem is wel redundant opgesteld. Dat wil zeggen dat bepaalde onderdelen zijn dubbel, of nog vaker, aanwezig zijn, zodat het geheel goed blijft functioneren wanneer een onderdeel zou uitvallen. Maar toch willen we blijvend beroep kunnen doen op de expertise EuroSys, mocht dat nodig zijn.”

Over Berghoff Worldwide

Berghoff Worldwide is een Belgisch bedrijf en zit tegenwoordig in 65 landen, met 3000 verkooppunten en maar liefst 60 warenhuizen. De producent en verkoper van kook-, eet en tafelgerei heeft haar hoofdkantoor in Heusden-Zolder en is actief in alle werelddelen. Kern van het bedrijf is het aanbieden van betaalbare kwaliteitsproducten met een hoog design gehalte. “Wat mooi, goed en betaalbaar is, is begeerd. Overal ter wereld, ook op plaatsen waar onze producten nog niet op de markt zijn, staan wij bekend als leverancier van high end-producten”, zo klinkt het officieel.

deel dit bericht:

“Het hele systeem is wel redundant opgesteld. Dat wil zeggen dat bepaalde onderdelen zijn dubbel, of nog vaker, aanwezig zijn, zodat het geheel goed blijft functioneren wanneer een onderdeel zou uitvallen”
Lambert Bollen
IT-manager
Lambert Bollen van Berghoff Worldwide

Wil je net als Lambert Bollen van Berghoff Worldwide samenwerken met ons?

Ongeacht je uitdaging(en), schrijf ons gerust aan met je open vragen.

btw nr.*

Ook interessant:

Waarom VanRoey?

Waarom VanRoey

Onze Oplossingen

ESG

Ons eigen Inspiration Center in Geel biedt de perfecte setting om je dit najaar te verwelkomen en mee te nemen in de nieuwste trends binnen de IT-wereld.

Opgelet: beperkt aantal plaatsen!