Header Image overlay
E-Max Logo

E-Max vernieuwt IT-infrastructuur met fail-over en back-up

Bij aluminiumproducent E-MAX zorgde VanRoey voor een sterke verbetering van de IT-infrastructuur op het vlak van back-up en disaster recovery. Door een productieserver binnen elke fabriek en de geautomatiseerde back-up van de gegevens in een andere vestiging, is de continuïteit verzekerd en kan geen data meer verloren gaan.
E-Max Logo

Na een aantal overnames nam E-MAX een gemeenschappelijk ERP-systeem met een centrale database in gebruik. Zo’n centrale oplossing maakt de samenwerking en het beheer een pak efficiënter, maar mag absoluut niet uitvallen aangezien de hele onderneming er afhankelijk van is. Ook de gegevens mogen nooit verloren gaan. In het ERP-systeem zit namelijk cruciale informatie zoals de boekhouding, klantgegevens, leveranciersgegevens, informatie over de aankoop en verkoop, de bestellingen en de voorraad.

“Aangezien alle IT centraal georganiseerd is, wilden we de zekerheid inbouwen dat we onze data altijd kunnen recupereren en dat we zelfs na een ramp zoals een brand toch altijd kunnen herstarten”, vertelt Mario Nardozza, IT Infrastructure Manager bij E-MAX. “Daarom vroegen we VanRoey om ons te helpen met een oplossing voor failover, back-up en disaster recovery.

Synchrone back-up en extra servers

E-Max Bureau grafieken De back-up en disaster recovery van de omgeving en de data uit Dilsen wordt nu gemaakt in de vestiging van Kerkrade, en vice versa, en hetzelfde gebeurt met de data uit de vestigingen van Gullegem en Moorsele. “Alles is gesynchroniseerd. Op die manier zijn we er zeker van dat we onze data nooit kwijt zijn, zelfs wanneer er een gigantische brand zou uitbreken in één van de vestigingen”, legt Mario Nardozza uit. “VanRoey heeft voor die opstelling alle infrastructuur voorzien en geconfigureerd, inclusief de switches en een snel en veilig MPLS-netwerk.”

VanRoey installeerde ook extra failover servers die het kunnen overnemen wanneer een server door technische problemen zou uitvallen. De failovers bevinden zich binnen dezelfde vestiging als de server die in gebruik is, maar op termijn wil E-MAX kunnen overschakelen naar een systeem in een andere vestiging, wat de continuïteit nog zal verhogen.

Snel weer up-and-running

“Stel dat we, in het slechtste geval, een volledige site verliezen door een brand, dan kan VanRoey ons wel heel snel weer up-and-running krijgen”, zegt Bart Claes, ICT Manager bij E-MAX. “Die disaster recovery is momenteel niet automatisch maar kan door VanRoey | EuroSyS manueel uitgevoerd worden. Het voordeel hiervan is dat er een extra controle is. Is er wel echt een probleem die een disaster recovery vereist of is het probleem niet te wijten aan een ander issue met minder impact? We zijn dan in ieder geval niet onze IT-omgeving en onze belangrijke data kwijt. We kunnen de disaster recovery opstarten in een andere locatie binnen een aantal uren zodat we de administratieve processen en de productie kunnen verder zetten op de andere locatie.”

Continue monitoring

Over de dagelijkse beschikbaarheid van de servers maakt E-MAX zich geen zorgen meer: “VanRoey monitort onze systemen de klok rond via hun Managed Services”, legt Bart Claes uit. “Als er een probleem is met één van de servers weten ze het nog voor we er zelf iets van merken. De mensen van VanRoey staan altijd paraat: Ze krijgen automatische meldingen en ze schieten direct in actie als er iets hapert. Ze werken zelfs een nacht door als het nodig is.”

Snel data terugvinden

Veeam Value-Added Reseller Gold PartnerVoor de back-up gebruikt E-MAX nu Veeam-technologie met Wan-optimalisatie voor de off-site disk-to-disk back-up in plaats van tapes. “Vroeger moesten we elke dag manueel een tape in de server steken en de tape van de vorige dag naar een andere plaats in het bedrijf brengen om te bewaren”, aldus Mario Nardozza. “We winnen dus heel veel tijd nu we werken met online back-ups en harde schijven. We kunnen gegevens ook makkelijk recupereren, bijvoorbeeld wanneer iemand per ongeluk iets heeft gewist. Van die mogelijkheid maken we regelmatig gebruik. Vroeger moesten we dan manueel gaan zoeken naar de juiste tape, en daarna het precieze bestand opzoeken en terughalen.”

Externe expertise nodig

E-MAX werkt intussen al vele jaren samen met VanRoey. “Toen we de vestiging in Kerkrade – in Nederland – overnamen, hebben jullie de IT-infrastructuur op slechts enkele weken tijd volledig voor ons geconfigureerd, van de servers tot het netwerk”, verklaart Bart Claes.

“Jullie werkwijze is ons zo goed bevallen dat we sedertdien altijd met jullie hebben samengewerkt. We kunnen met onze eigen IT-afdeling, waar vijf mensen werken, niet alles zelf doen. Het is nu eenmaal onmogelijk om alle kennis in huis te hebben. Vandaar dat we een beroep doen op de expertise van VanRoey als strategische partner. We zijn erg tevreden over hun IT-kennis en de snelheid van hun interventies.”

“Standaard werkt iemand van VanRoey één keer per maand een hele dag voor E-MAX. De ene maand komt hij bij ons langs, de andere maand werkt hij offsite vanuit het kantoor in Houthalen. De technieker kijkt dan alles na, bespreekt dat met ons, controleert de back-ups en beantwoordt onze vragen”, voegt Mario Nardozza toe. “We werken altijd samen met een vaste contactpersoon, wat erg aangenaam is en zeer vlot verloopt.”

E-Max medewerkers met Sven

Neutraal IT-advies

E-Max Voorgevel In de toekomst wil de aluminiumproducent absoluut blijven samenwerken met VanRoey. “E-MAX is een groeiend bedrijf en we hebben jullie nodig om die groei op het vlak van IT te ondersteunen”, stelt Bart Claes. “Ze staan in voor alles wat onze IT-infrastructuur betreft, inclusief de VoIP-centrales, de Wifi-oplossing, bekabeling pc’s, schermen en telefoontoestellen. Door voor alle aspecten samen te werken met dezelfde partner weet je meteen waar je kan gaan aankloppen als er problemen zijn. Ook als we servers moeten vervangen of extra capaciteit nodig hebben, bekijken ze de mogelijkheden en geven ze ons neutraal advies over de ideale oplossing. Daarbij kunnen we erop rekenen dat we niets kopen dat we niet nodig hebben. We hebben dan ook het volste vertrouwen in EuroSys als partner.”

Oog voor duurzaamheid

E-MAX hecht ook veel belang aan de inspanningen van VanRoey op het vlak van duurzaamheid. “Ook bij E-MAX zetten we sterk in op duurzaamheid, onder meer met zonnepanelen en een eigen windmolen, en met een productieproces dat zo milieuvriendelijk mogelijk is”, legt Bart Claes uit. “We werken daarom ook graag samen met partners die dezelfde visie uitdragen en dat vinden we duidelijk terug bij VanRoey.”

Over E-MAX

E-MAX levert duurzame, hoogwaardige aluminiumprofielen aan diverse bedrijfstakken zoals de bouw, automotive en kassenbouw, de elektronische industrie, producenten van klimmaterialen, machinebouwers en andere marktsegmenten. De onderneming heeft drie vestigingen in België en één in Nederland, samen goed voor ongeveer 400 medewerkers.

deel dit bericht:

“Het is nu eenmaal onmogelijk om alle kennis in huis te hebben. Vandaar dat we een beroep doen op de expertise van VanRoey als strategische partner. We zijn erg tevreden over hun IT-kennis en de snelheid van hun interventies.”
Bart Claes
ICT Manager

Wil je net als Bart Claes van E-MAX samenwerken met ons?

Ongeacht je uitdaging(en), schrijf ons gerust aan met je open vragen.

btw nr.*

Ook interessant:

Waarom VanRoey?

Waarom VanRoey

Onze Oplossingen

ESG

Ons eigen Inspiration Center in Geel biedt de perfecte setting om je dit najaar te verwelkomen en mee te nemen in de nieuwste trends binnen de IT-wereld.

Opgelet: beperkt aantal plaatsen!