Header Image overlay

Ontdek de Kracht van Copilot in Dynamics 365 Business Central

Microsoft 365 Copilot Icoon vectorCopilot wordt komende maanden binnen Microsoft Dynamics 365 Business Central (SaaS) beschikbaar gesteld als digitale assistent. Gratis! Deze innovatieve AI vertaalt complexe bedrijfsprocessen naar eenvoudige instructies en omgekeerd. Benieuwd naar hoe het werkt? Dan is deze blog voor jou…

DDynamics 365 Business Central logoe Rol van Copilot in Jouw Dynamics 365 Business Central SaaS Omgeving

Copilot wordt beschikbaar als gratis aanvulling binnen Business Central en helpt je bij dagelijkse, vaak complexe taken. De krachtige AI verbetert werkprocessen door je medewerkers ondersteuning te bieden in de meest uitdagende situaties als ze zich binnen je Dynamics 365 Business Central SaaS-omgeving bevinden.

.

Waar helpt Copilot Conversational Chat?

Microsoft Copilot is gebaseerd op geavanceerde Large Language Model (LLM) technologie zoals ChatGPT, waardoor het vragen in natuurlijke taal kan interpreteren. Daarbovenop integreert het diep binnen jouw organisatie. Je kan Copilot namelijk toegang geven tot een breed scala aan interne bronnen om relevante antwoorden te bieden. Documenten in SharePoint, communicatie in Teams, mailverkeer, Dynamics 365…

Copilot in Business Central overzicht

Het kan dus helpen met tal van uitdagingen. Van het opvragen van specifieke offertes tot het genereren van productbeschrijvingen. Copilot zal zelfs vragen over het gebruik van Business Central beantwoorden. Het is dus zoveel meer dan een zoektool, eerder een interactieve gids die proactief ondersteuning biedt en je hele omgeving vanbinnen en vanbuiten kent.

Copilot Conversational Chat

Vraag het aan Copilot

De ‘Ask Copilot’-functie verrijkt de standaardfunctionaliteiten van Dynamics 365 Business Central met direct toegankelijke, contextuele hulp. Door simpelweg met je muis over een veld te bewegen, verschijnt er gedetailleerde informatie, waardoor de behoefte aan traditionele ondersteuning vermindert. Wat vroeger de ‘Learn more’ link was, zal nu vervangen worden door ‘Ask Copilot’.

Stel vragen zoals: “Hoe verstuur ik een product van onze vendor direct naar de koper”, of “Hoe maak ik een drop shipment?”. Copilot zal zelfs je volgende vragen anticiperen en je een prompt voorstellen voor meer uitleg. Dit verbetert dus zowel de zelfstandigheid als de efficiëntie binnen jouw team.

Betalingen efficiënt koppelen

Matchen van betaalinformatieCopilot breidt zijn functionaliteit uit naar financiële processen door slimme herkenning en koppeling van digitale documenten aan de juiste betalingen.

Dankzij intelligente matching van informatie zoals betaalcode, factuur- en rekeningnummers, naam… worden betalingen accuraat en efficiënt verwerkt en meteen gekoppeld aan de juiste klanten of leveranciers, wat bijdraagt aan een vlottere financiële administratie binnen organisaties.

Copilot automatiseert orders

Voorstel order met Copilot in Business CentralEen van de meest veelbelovende aspecten van Copilot is het vermogen om het invoeren van orders te vereenvoudigen door gebruik te maken van natuurlijke taalbeschrijvingen of het uploaden van een bestand. Formuleer de opdracht in natuurlijke taal, denk: “Klant X wilt graag stoel Y, geleverd tegen 1 juli” en Copilot gaat ermee aan de slag… Ook als je een Excel, een bullet list of zelfs een ongestructureerd tekstbestand uploadt, zal Copilot dit uitlezen en met die info de orders automatisch invullen. Ook kan je suggesties doen op basis van gegevens in je omgeving: “Stel voor klant x een order voor op basis van onze meest populaire producten”…

Deze AI-gestuurde aanpak minimaliseert invoerfouten en optimaliseert het orderproces, waardoor tijd wordt bespaard en de klanttevredenheid wordt verhoogd.

Geavanceerde data-analyse met draaitabellen

Draaitabellen. Het woord alleen al doet vele mensen huiveren. Medewerkers weten vaak wel wat ze willen zien, maar kunnen de data niet gestructureerd uit hun ERP of CRM halen. Gelukkig kan Copilot je medewerkers ook ondersteunen bij complexe data-analysetaken zoals het creëren van draaitabellen.

Door gedetailleerd in jouw eigen woorden te beschrijven wat je nodig hebt, zal Copilot een op maat gemaakt model genereren, waardoor je snel en efficiënt inzichten verkrijgt.

Genereer Draaitabellen met Copilot in Business Central

Copilot: Verantwoord omgaan met data

De (voorlopig enkel) Engelstalige interface, is geworteld in Microsoft’s toewijding aan ‘Responsible AI’. Dit houdt in dat Copilot nooit zonder jouw expliciete goedkeuring gegevens zal wijzigen of ingrijpende handelingen zal doen. De eindverantwoordelijkheid ligt dus altijd bij de gebruiker.

Ontwerp je eigen AI-oplossingen, samen met VanRoey

Met Copilot als basis, biedt Business Central ongekende mogelijkheden om op maat gemaakte AI-oplossingen te ontwikkelen die aansluiten bij specifieke behoeften binnen jouw organisatie. Ook is het mogelijk om externe databronnen, denk aan zelfontwikkelde applicaties of databases buiten de ‘Microsoft Dataverse’ op te nemen in het model van Copilot. Zo maak je zelf nieuwe AI-gestuurde processen. Spreek ons hier zeker over aan voor meer info, want dit kan ongeziene productiviteitswinst opleveren!

Het voorbeeld hieronder zal automatisch een takenplan opstellen aan de hand van vorige soortgelijke processen.

Conclusie

Copilot is een gamechanger voor bedrijfsprocessen. Met een voortdurende stroom aan nieuwe functies in het vooruitzicht, belooft Copilot werkzaamheden steeds verder te vereenvoudigen en te automatiseren, wat een aanzienlijke meerwaarde biedt voor jouw organisatie.

Wil je meer weten of heb je hulp nodig bij het implementeren van Business Central en Copilot in jouw omgeving? Dan helpen we graag:

btw nr.*

 

“Vereenvoudig het invoeren van orders door gebruik te maken van natuurlijke beschrijvingen. Formuleer de opdracht in natuurlijke taal: “Klant X wilt graag stoel Y, geleverd tegen 1 juli” en Copilot gaat aan de slag.”
Opname
Onze Marketing Manager Tom Hufkens toont jullie in een 35-tal minuten de mogelijkheden van Copilot for Microsoft 365.
Copilot biedt veel licenties. Maar welke versies van Office 365, Microsoft 365 en/of Dynamics 365 heb je nodig? Wat zijn de kostprijzen?

Geschreven door:

Thomas Van Gansen
Technical Consultant Business Applications bij VanRoey

Thomas is een technical consultant met programmeerervaring in verschillende talen, sinds kort versterkt hij de ERP afdeling bij VanRoey. Hij is leergierig en gedreven door technologie en gaat elke uitdaging aan met een lach op het gezicht.

Wat brengt de toekomst? Krijg een exclusieve rondleiding & tal van inspirerende sessies in het vernieuwde Living Tomorrow. Het belooft weer een geweldig en leerrijk eindejaarsevent te worden! See you there?

Opgelet: beperkt aantal plaatsen!