Overlay | VanRoey.be

Patch je Wifi apparatuur tegen FragAttacks

FragAttacks (fragmentation and aggregation attacks) is een verzameling van nieuwe beveiligingslekken die van invloed zijn op alle WiFi-apparaten. Inderdaad, àlle WiFi-apparaten, en dat zijn er nogal wat: computers, smartphones, tablets, maar ook printers, moderne microgolfovens, ijskasten, koffiemachines, fototoestellen… noem maar op.

Met FragAttacks wordt gebruikersinformatie gestolen en kan malware geïnstalleerd worden.

Gelukkig kan dat niet zomaar op afstand. De aanvaller moet zich binnen het bereik van het WiFi-netwerk bevinden waar het apparaat op verbonden is. Die aanvaller moet ook wel wat kennis van zake hebben en de kwetsbaarheden van de specifieke WiFi-producten kennen.

Maar dat zijn er wel wat, die kwetsbaarheden! En die hebben invloed op alle moderne beveiligingsprotocollen van Wi-Fi, inclusief de nieuwste WPA3-specificatie. Ook low-end firewalls kunnen niet veel doen tegen FragAttacks.

Onze boodschap: updates goed bijhouden!

Wie dat consequent doet, zal hoogstwaarschijnlijk niet getroffen worden door FragAttacks.

Ben je toch onzeker over de beveiliging van je WiFi-netwerk? We kunnen dit snel voor je controleren en de juiste patches hiervoor installeren via remote interventie. Maak vlug een afspraak door een mail aan vulnerabilities@vanroey.be.

“Ons team van security en wifi experten kan je vrijwaren van FragAttacks”
Laten we bijpraten over cybersecurity. Zeker nu thuiswerkers steeds vaker geviseerd worden. Na het bekijken van dit event ben je weer helemaal bij met de nieuwste technologieën.

Geschreven door:

Hans Van Ballaer
Network Solution Architect

Sinds 2007 aan de slag bij VanRoey.be als Network Solution Architect, met focus op Functional Analysis, On-site implementatie en Presales. Zijn gedrevenheid maakt van hem een echte Networking Expert. Hij is één van de weinigen ter wereld met het ‘Certified Wireless Network Experts (CWNE)‘ certificaat op zak!

Gerelateerde info

Een snel & stabiel (draadloos) netwerk beheren vereist de juiste expertise. Onze collega's zijn maximaal gecertificeerd om je hierin bij te staan
Vertrouw op onze ervaring in duizenden omgevingen om de puzzel van specifieke oplossingen ook bij jouw organisatie fundamenteel juist te leggen
Of bezoek webstore.be om producten te vinden en te bestellen

Onze Oplossingen