Header Image overlay

Puur Belgisch: VanRoey.be & Sensolus slaan handen in elkaar!

Gent, 16 november 2021 – IT-dienstverlener VanRoey.be slaat de handen in elkaar met Gentse scale-up Sensolus, specialist in traceer- en IoT-technologie.

De logistieke, industrie- en bouwsector hebben er alle belang bij om te weten waar waardevolle spullen zoals containers, kranen of dure instrumenten zich bevinden en -minstens even belangrijk- b.v. hoe vaak deze ingezet worden of wat de doorlooptijd van een productieproces is.

Sensolus GPS tracker module Dankzij de eenvoudig te installeren trackers van Sensolus komt deze kostbare data eindelijk binnen handbereik. Je kan er logistieke bottlenecks mee identificeren, gebruik meten, leveranciers opvolgen, klanten accuraat informeren of deze laten doorvloeien naar je ERP omgeving.

Karin Vermissen | VanRoey.be Karin Versmissen, Sales en Marketing Director bij VanRoey.be, licht met fierheid de 100% Belgische samenwerking toe: “Data inzetten om operationele processen te optimaliseren? Daar worden we bij VanRoey.be altijd wild van. Men stelt wel eens: “Data is the new oil”, maar da’s gemakkelijker gezegd dan gedaan. De kunst is om relevante data eenvoudig te vergaren en helder te presenteren. En dat is de echte kracht van Sensolus.

Hun cloudplatform is al even eenvoudig in gebruik als de installatie van de trackers zelf. Een digibeet kan er meteen mee aan de slag en waardevolle informatie verschaffen. Een container of kraan die al te lang stil staat? Een onderdeel dat op een verkeerde locatie aankwam? Is de temperatuur in een trailer te hard gestegen?… Alles komt naar boven en jij kan snel gefundeerde beslissingen nemen of geautomatiseerde flows laten starten.

SensolusFilip Van Lancker, Head of Partnerships bij Sensolus gaat verder: “Ons bedrijf werd in 2013 opgericht door vier IoT-enthousiastelingen, daarom zochten we naar een partner die onze oplossing verder kon integreren en visualiseren in de bestaande systemen van de klant. Gezien VanRoey.be al twintig jaar complexe ERP omgevingen bij hun klanten ontwerpt en ijzersterk is in o.a. netwerkoplossingen, konden we ons geen betere partner voorstellen.

Karin: “Dat klopt. Data uit het Sensolus platform kunnen wij dankzij een API laten doorvloeien in bestaande Microsoft 365 en/of Dynamics 365 omgevingen. Dit opent vele deuren naar extra inzichten en automatisering. We kunnen interactieve dashboards bouwen of bij een trackerupdate geautomatiseerde flows laten starten. Zo wordt bv. een productfiche in je ERP aangepast, een medewerker of klant ingelicht, een stock of beschikbaarheidsstatus aangepast… zonder dat je daar nog iets voor hoeft te doen.

Wij mikken bij projecten altijd op ‘ontzorging’… Automatisatie is daar een belangrijke troef is, en het feit dat zo’n trackers 5 à 7 jaar mee gaan op een batterijlading minimaliseert onderhoud en kopzorgen. We zagen meteen hoe deze oplossing bij vele van onze klanten als muziek in de oren zou klinken.

Complementair

Voor VanRoey.be betekent dit partnerschap bovendien een complementaire aanvulling op hun bestaande expertise. Wij hebben kennis en ervaring van netwerken, beveiliging en ERP systemen… Sensolus is expert in connected asset management en digital supply chains. Met meer dan 120.000 actieve trackers en klanten als Airbus, AB Inbev en Atlas Copco zijn ze niet aan hun proefstuk toe.

Nieuwe en bestaande klanten van Sensolus of VanRoey.be profiteren via het partnerschap van ons ‘one stop shop’ principe. Bij VanRoey.be hadden ze al één single point of contact voor al hun vragen en support omtrent ICT. Van netwerken tot servers, van beveiliging tot digitale werkplek en ERP… en daar komt nu dus ook digital asset tracking/management bij.

Karin: “Organisaties die VanRoey.be nog niet kennen of eens willen zien hoe bv. Sensolus werkt en integreert, nodigen we graag uit voor een voor- of namiddagrondleiding in ons Experience Center in Geel. Hier komen ze in een informele, interactieve omgeving in contact met vele slimme oplossingen in contact en kunnen ze gericht vragen stellen over hun eigen uitdagingen. Dat bezoek betekent -net als dit partnership- meestal het begin van iets moois!

btw nr.*

“Wij mikken bij projecten altijd op ‘ontzorging’… Automatisatie is daar een belangrijke troef is, en het feit dat zo’n trackers 5 à 7 jaar mee gaan op een batterijlading minimaliseert onderhoud en kopzorgen. “
Maak kennis met
Ontdek hier onze nieuwbouw. Eeen klimaatneutrale innovatiehub die de stevige groei van VanRoey.be zal ondersteunen.
Michiel Raat, Business Development bij Sensolus, de oplossing uiteen. Zo ontdek je hoe eenvoudig en nuttig het is om GPS tracking in te zetten in je organisatie!

Geschreven door:

Karin Versmissen
Integratie & Directiecoördinator

Karin is al jarenlang een vertrouwd gezicht bij VanRoey. Na HR Director (2010-2020) en Sales & Marketing Director (2020-2022) is ze momenteel Integratie & Directiecoördinator

Wat brengt de toekomst? Krijg een exclusieve rondleiding & tal van inspirerende sessies in het vernieuwde Living Tomorrow. Het belooft weer een geweldig en leerrijk eindejaarsevent te worden! See you there?

Opgelet: beperkt aantal plaatsen!