Header Image overlay

StorMagic SvSAN maakt virtual storage eenvoudig en betaalbaar

Data wordt alsmaar waardevoller voor elk bedrijf en elke organisatie. Het veilig bewaren en gemakkelijk beheren ervan vormen dan ook steeds grotere en belangrijkere uitdagingen. Daarvoor bestaan tal van oplossingen. Die hebben echter vaak een zwak punt, een single point of failure. Er hoeft niet veel mis te gaan om belangrijke data te beschadigen of verliezen. Redundantie is een oplossing, maar staat niet altijd garant voor een foutloze duplicatie. Dikwijls is ook de hardware zelf de achilleshiel, als die vertraagt, hapert of stuk gaat.

StorMagic StorMagic biedt met SvSAN een state-of-the-art, doch eenvoudige en betaalbare virtuele storage oplossing. SvSAN is een virtueel storage area network (SAN), dat prima geschikt is voor edge computing en kleine datacenters zoals die typisch bij o.a. KMO’s of in IoT toepassingen te vinden zijn. Het is een software gebaseerde oplossing die eenvoudig te installeren en te beheren is. StorMagic SvSAN werd uitvoerig getest en gecertifieerd op HPE servers. Het partnership tussen StorMagic en HPE staat garant voor eenvoudige, betaalbare en betrouwbare storage en geconsolideerde computing oplossingen op maat van kleine en middelgrote ondernemingen.

Synchrone mirroring met witness agent

SvSAN wordt op de populaire en betrouwbare HPE servers ingezet in een cluster van twee opslagnodes. Diverse data dragers (HDD’s, SSD’s en PCIe Flash-geheugen) worden samengevoegd tot een gemeenschappelijke opslagpool. Deze capaciteit wordt gedeeld met de VM’s die op de hypervisor op elke node draaien. De data wordt synchroon tussen beide nodes gemirrord.

Met behulp van een lokale of remote witness agent die op een andere computer draait, kunnen de StorMagic-clusters worden uitgebreid naar duizenden locaties. Die worden allemaal bestuurd vanuit één centraal punt. Beide nodes kunnen zich op dezelfde locatie bevinden of op verschillende locaties, binnen de grenzen van synchrone mirroring.

De technologie van synchrone mirroring met een witness agent die SvSAN toepast staat garant voor een feilloze redundantie. Split-brain fouten – waarbij beide instanties niet identiek hetzelfde zijn –  die in klassieke mirroring vaak voorkomen, zijn bij SvSAN uitgesloten. De witness agent zorgt er ook voor dat de data continu gesynchroniseerd wordt en steeds beschikbaar is.

Bron: bitcon.be

Ideaal voor edge computing

HPE Gold Partner Solution Provider | VanRoey.beDeze hypergeconvergeerde configuratie is ideaal om een geconsolideerde oplossing te bieden voor edge computing omgevingen. Typische use cases zijn bijvoorbeeld bedrijven met meerdere filialen, externe teams of partners en IoT-toepassingen. SvSAN kan ook een alternatief bieden voor traditionele SAN-gebaseerde opslagarrays, waarbij capaciteit wordt gedeeld met externe serverclients. Organisaties die gebruik maken van het populaire StoreVirtual, dat sinds 2019 End of Life is, kunnen nu vertrouwen op SvSAN.

Als voor de hand liggende oplossing voor vroegere StoreVirtual gebruikers, is het nauwe partnership van StorMagic met HPE vanzelfsprekend. De HPE servers vormen bovendien de meest geschikte hardware voor betrouwbare storage en geconsolideerde computing die er in de markt beschikbaar is. Het partnership staat bovendien garant voor een sublieme kwaliteit, security en support.

Vergelijk
Schakel de juiste oplossingen in op de juiste plaats. On-premise of de cloud? Vergelijk hier de verschillende mogelijkheden.

Eenvoudig, redundant en kosteneffectief

Gemak van installatie en beheer

SvSAN is gemakkelijk te configureren en heeft geen grote hardware vereisten. Het kan als eenvoudige twee-node-cluster of als multimode-cluster worden geconfigureerd. Dat biedt de flexibiliteit om te voldoen aan veranderende capaciteits- en prestatiebehoeften. Dit wordt bereikt door extra capaciteit toe te voegen aan bestaande servers of door het SvSAN-cluster te laten groeien. Scaling kan centraal beheerd worden en heeft geen impact op de prestaties en de beschikbaarheid.

Toegevoegde redundantie

StorMagic biedt een hoge beschikbaarheid en kan online worden gehouden tijdens routineonderhoud. Daarentegen moeten fysieke SAN’s offline worden genomen om onderhoudswerkzaamheden en routinematige updates uit te voeren. Met SvSAN is deze downtime geëlimineerd.

Kosteneffectief

SvSAN elimineert fysieke SAN’s door het convergeren van computing en storage naar een lichtgewicht commodity server. Daardoor worden de kosten drastisch verlaagd.

btw nr.*

“HPE servers vormen bovendien de meest geschikte hardware voor betrouwbare storage en geconsolideerde computing die er in de markt beschikbaar is.”

deel dit bericht:

Geschreven door:

Steve Willemse
Solution Architect Infrastructure

Sinds 2014 maakt Steve het infrastructure team bij VanRoey.be compleet. Eerst als System Engineer en ondertussen als Solution Architect Infrastructure met focus op HPE, Veeam & VMWare.

Gerelateerde info

Onze Oplossingen

ESG

Ons eigen Inspiration Center in Geel biedt de perfecte setting om je dit najaar te verwelkomen en mee te nemen in de nieuwste trends binnen de IT-wereld.

Opgelet: beperkt aantal plaatsen!