Header Image overlay

Terugblik Real Estate Lunch in Lamot Mechelen

Wat zijn digitale kansen voor projectontwikkelaars anno 2024? Hoe vermijden we een wildgroei aan Excel Sheets? Welke tools helpen je projectbeheer van acquisitie tot post-constructie efficiënter maken? Wat met artificiële intelligentie? Enkele hot topics op deze Real Estate Lunch in het architecturale Lamot Mechelen.

Eric Goris Real Estate Lunch 2024

Het event stond in het teken van slimme digitalisering binnen de vastgoedbranche. Onze Dynamics 365 for Real Estate specialist, Eric Goris, trapte af met een warm welkom aan een 25-tal projectontwikkelaars in de zaal.

Digitale uitdagingen voor projectontwikkelaars

Als projectontwikkelaar sta je voor de uitdaging om structuur, overzicht en verbinding te brengen in een complex landschap van projecten, processen, afdelingen en locaties. De veelheid aan tools biedt vaak slechts gedeeltelijke oplossingen, wat leidt tot inefficiëntie en gemiste kansen. De kernvraag is: Hoe realiseren we digitale, efficiënte en veilige samenwerking binnen onze organisatie?

We stellen enkele essentiële behoeften vast:

 • Real-time en continu inzicht in geschatte budgetten en werkelijke kosten.
 • Een wildgroei aan Excel sheets vermijden.
 • Naadloze verbinding tussen verschillende systemen en tools.
 • Diepgaande analyses voor betere projectopvolging en besluitvorming.
 • Betrouwbare ondersteuning en bescherming tegen digitale bedreigingen.
 • Toegang tot en beheer van cruciale informatie.
 • Back-ups: Zekerheid van gegevensbehoud en herstel.

Effectieve administratie en projectopvolging

We landen op geavanceerde technologie die al deze aspecten integreert, verder kijkend dan losse platforms en de beperkingen van Excel-sheets.

Business Consultant Dynamics 365, Joey Avondts, deelde vervolgens een blik achter de schermen van onze op maat gemaakte Microsoft Dynamics 365 for Real Estate oplossing. Een all-in-one platform dankzij de naadloze integratie tussen Business Central, Dynamics 365 Sales en Power Apps. Allen top-of-the-line Microsoft tools.

Dit geeft de mogelijkheid tot:

 • Gedetailleerd projectbeheer inclusief mijlpalen, budgetten, contracten, en uitgebreide financiële opvolging.
 • Efficiënte creatie en beheer van units/wooneenheden, gestructureerd binnen een projectenapplicatie.
 • Diepgaande cashflow analyses en rapporteringen via Power BI, met real-time inzicht in kostprijs en projectvoortgang.
 • Complete opvolging van verkoopprocessen en facturatie, in overeenstemming met de Wet Breyne waar van toepassing.
 • Een volledig traject van klantenbegeleiding van begin tot eind, waarbij elke stap zorgvuldig wordt ondersteund.

Artificiële intelligentie: Microsoft Copilot in actie

Als doorgedreven ICT organisatie kon het topic AI en Microsoft Copilot niet uitblijven tijdens deze lunch. Artificiële intelligentie is dan ook van grote meerwaarde voor iedere branche, zo ook voor projectontwikkelaars. Marketing Manager, Tom Hufkens, gaf een live demonstratie van de befaamde virtuele copiloot. Belangrijk om te onthouden is dat het geen plug-and-play is en wij je hierbij graag begeleiden van A tot Z.

Bedrijven die Copilot succesvol implementeren, kunnen een significant concurrentievoordeel behalen door efficiënter en effectiever te werken. Zo kan je onder meer Microsoft Teams meetings laten samenvatten, PowerPoint presentaties laten creëren, belangrijke Outlook mails laten analyseren en specifieke to do’s laten oplijsten. Volg hier onze actuele Microsoft Copilot pagina met de laatste nieuwtjes.

Een digitale brug tussen kopers en verkopers

Tot slot besprak Vincent François, Head of Sales bij Prompto, hoe een digitale brug tussen kopers en verkopers meer verkopen kan realiseren. Hij benadrukte het belang van Prompto logo Prompto’s gestroomlijnde verkoopplatform, dat naadloze leadgeneratie, een geïntegreerde verkoopervaring en innovatieve 3D-visualisaties combineert om de vastgoedsector te moderniseren en de verkoopkansen te vergroten.

Conclusie

In de complexe wereld van projectontwikkeling is het cruciaal om verder te kijken dan losse tools en de beperkingen van traditionele Excel-sheets. Door te kiezen voor een geïntegreerde oplossing die meegroeit met je bedrijf, voorkom je versnippering van informatie en werk je efficiënter. Een samenwerking met VanRoey biedt je real-time inzichten in projecten en cashflow, wat leidt tot betere beslissingen en heldere communicatie tussen alle stakeholders. Dit versterkt de groei van je onderneming en je positie in een competitieve markt.

Bekijk de sfeerbeelden op onze LinkedIn-pagina.

 

Beroep doen op onze expertise?

Wil je net als vele andere toonaangevende projectontwikkelaars en bouwbedrijven beroep doen op onze IT expertise? Laat het ons weten!

btw nr.*

“Slimme technologie tilt je cashflow-analyse naar het volgende niveau. Minder Excel, meer realtime inzicht!”

deel dit bericht:

We komen graag ter plaatse om nader kennis te maken!

Geschreven door:

Emiel Willems
Allround Marketing Specialist bij VanRoey

Emiel is bij ons gestart in januari 2023 en vandaag in de lead voor onze initiatieven op het gebied van Retail, Real Estate en Productiebedrijven. Daarnaast legt hij dankzij zijn brede marketingexpertise de nadruk op eventcoördinatie, leadgeneratie, employer branding en contentcreatie.

Ons eigen Inspiration Center in Geel biedt de perfecte setting om je dit najaar te verwelkomen en mee te nemen in de nieuwste trends binnen de IT-wereld.

Opgelet: beperkt aantal plaatsen!