Header Image overlay

Onze favoriete features in Microsoft EMS

Een medewerker moet overal en vanop ieder apparaat veilig kunnen werken. Dat brengt zowel qua beheer als qua beveiliging grote uitdagingen en risico’s met zich mee. De Microsoft Enterprise Mobility & Security suite, kortweg Microsoft EMS biedt een brede waaier van geavanceerde beheerstools, om deze uitdagingen te beantwoorden. Microsoft EMS bevat bovendien erg intelligente cloud-security oplossingen.

 

Onze specialist licht zijn favoriete features in Microsoft EMS toe. Het zijn quick-wins die je erg weinig moeite kosten om mee aan de slag te gaan, en toch een grote return opleveren. De impact van deze features op de gebruikers is bovendien zeer beperkt. Daardoor worden ze sneller aanvaard en plukt je organisatie er meteen de vruchten van.

1. Multi-factor authentication

Een veilig wachtwoord kiezen en er veilig mee omgaan is niet meteen het sterkste punt van de gemiddelde eindgebruiker. De tijd dat we met één username en wachtwoord gesteld waren ligt al ver achter ons. We consulteren steeds meer gegevens in de cloud en daar krijgen we meestal toegang toe via eenvoudige username/wachtwoord combinaties. Voor hackers is het dan niet erg moeilijk om in te breken.

Met MFA wordt er een extra veiligheid ingebouwd. De gebruiker kan pas aanmelden na de bevestiging van de login op een ander toestel, meestal via een authenticatie app op je smartphone.

2. Password Writeback

Een goed beveiligd portaal vraagt frequent om je wachtwoord te wijzigen. De manier waarop dit dient te gebeuren is echter niet altijd eenduidig. Is het via een beveiligde VPN of Citrix verbinding of kan het enkel op het hoofdkantoor?

Password Writeback laat toe om via een eenvoudig portaal je wachtwoord te wijzigen, met een terugkoppeling naar de lokale servers. Dankzij de eenvoud van deze werkwijze worden er minder accounts geblokkeerd en krijgt de helpdesk van je bedrijf minder tickets te verwerken.

3. Device Management

Het beheer van alle toestellen binnen je organisatie kan een hele klus zijn, maar met Device Management van Microsoft EMS kan je er snel mee aan de slag. Device Management is typisch zinvol vanuit security oogpunt voor bedrijven die met externe medewerkers werken die niet vaak binnen komen. Of misschien heb je gewoon veel mobiele toestellen in circulatie waarover er geen goede controle is.

Microsoft EMS Device Management laat een beheer vanuit de cloud toe en geeft via een handig dashboard controle over alle toestellen. Je kunt dan b.v. met Microsoft InTune de configuratie van je toestellen beheren of updates pushen zonder dat de medewerkers daarvoor naar het kantoor moeten komen.

Een andere leuke toepassing die dankzij Device Management gebruikt kan worden is Cloud App Security. Dit is een online tool die het gedrag van gebruikers in kaart brengt. Verdachte applicaties, shadow IT en abnormaal gedraag (b.v. wanneer een account gehackt is) worden meteen gedetecteerd en gemeld.

4. Conditional Access

Zoals de naam het zegt, krijg je met Conditional Acces toegang op een bepaalde voorwaarde. De voor de hand liggende toepassing is om medewerkers toegang te geven tot bepaalde accounts en data op voorwaarde dat ze zich op kantoor bevinden gedurende de kantooruren. Dit bespaart je medewerkers van herhaaldelijk inloggen. Voor mensen die vooral mobiel werken is het een aanvulling op MFA, als ze dan toch eens binnen zijn.

Conditional Acces is een populaire feature, want de office worker met een vaste stek op kantoor is nog lang niet uitgestorven. Bovendien verzekert dit de work-life ballance van je medewerker, want die kan vanuit zijn knusse zetel niet aanmelden op zijn professionele e-mail account.

Microsoft EMS biedt nog veel meer dan deze quick-wins. Specialisten van VanRoey.be analyseren graag wat dat concreet voor jouw organisatie kan betekenen. Met Microsoft EMS zet je de stap naar een volledig Modern Management zonder over al te hoge drempels te struikelen.

“Het zijn quick-wins die je erg weinig moeite kosten om mee aan de slag te gaan, en toch een grote return opleveren.”

Wat brengt de toekomst? Krijg een exclusieve rondleiding & tal van inspirerende sessies in het vernieuwde Living Tomorrow. Het belooft weer een geweldig en leerrijk eindejaarsevent te worden! See you there?

Opgelet: beperkt aantal plaatsen!