Header Image overlay

Breakout rooms, Picture-in-picture en nieuwe together modus voor Microsoft Teams

Ondertussen zijn we allemaal wel vertrouwd met Microsoft Teams. Online meetings zijn de normaalste zaak van de wereld geworden. Corona of geen corona, Teams is een schitterende oplossing om efficiënt samen te werken.

Echter brengen online meetings nog net niet dezelfde interactie. Een spontane reactie, een gefronste wenkbrauw, een handgebaar, … Subtiliteiten die nuttige informatie kunnen bijbrengen, maar in de virtuele wereld vervagen. Microsoft maakte haar huiswerk en pakt uit met enkele nieuwe features die Teams interactiever maakt.

Lay-out features voor een realistischere beleving

De screenshots van gezichten, elk in hun eigen vakje worden gretig gedeeld op sociale media. Verwacht je aan een nieuwe trend: iedereen samen in één aula, aan één tafel of zelfs aan dezelfde bar. Met deze nieuwe Together modus bepaal je zelf het thema om een bepaalde setting te creëren, waardoor deelnemers zich meer betrokken voelen.

Een andere lay-out feature die de beleving ten goede komt, is de mogelijkheid om de spreker in de voorgrond van een presentatiescherm in beeld te brengen (picture-in-picture). Op deze manier kan die spreker de boodschap beter overbrengen. Bijvoorbeeld door non-verbale communicatie of bepaalde zaken te demonstreren. Als je bijvoorbeeld een sales presentatie brengt over een nieuw product, is het een extra troef om dat product fysiek te tonen.

Teams picture-in-picture tijdens presentatie | VanRoey.be

Deelnemers engageren via breakout rooms

Breakout rooms zijn een andere interessante feature. Daarmee splits je een meeting op in kleinere groepjes, om zo meer interactie te bekomen. Handig voor bijvoorbeeld brainstormsessies. Als presentator kan je de verschillende breakout rooms bezoeken of je kunt ervoor kiezen om groepen weer samen te brengen of anders in te delen. Handig om iedereen actief in de meeting te betrekken.

Onze collega toont je in deze video hoe het werkt:

Heb je nog vragen over samenwerken of efficiënt vergaderen met Teams? Stel dan hieronder je vraag en ik of mijn collega’s staan je graag te woord.

btw nr.*

“Microsoft maakte haar huiswerk, na een eerste boost van online meetings, en pakt uit met enkele nieuwe features die Teams nog toegankelijker maken.”

Wat brengt de toekomst? Krijg een exclusieve rondleiding & tal van inspirerende sessies in het vernieuwde Living Tomorrow. Het belooft weer een geweldig en leerrijk eindejaarsevent te worden! See you there?

Opgelet: beperkt aantal plaatsen!