Van Next Genner naar Internal Sales: collega Philip in de kijker

In een wereld waar fysiek en digitaal steeds meer naar elkaar toegroeit, is het als organisatie cruciaal om te investeren in de juiste achterliggende infrastructuur. Scholen hierbij assisteren is de specialiteit van Philip Coppens. In september 2021 bij VanRoey.be gestart en sinds begin dit jaar het aanspreekpunt voor alle scholen van het Katholiek Onderwijs Bisdom Antwerpen (KOBA).

Wij vroegen hem naar z’n achtergrond en hoe het leven als ‘Internal Sales KOBA’ bij VanRoey.be hem bevalt:

Achtergrond in IT & economie

“Na mijn middelbare studie Economie Moderne Talen leek een technische richting in de IT-sector me wel interessant. Ik ging daarom Toegepaste Informatica studeren aan de Thomas More Hogeschool. Na anderhalf jaar had ik door dat deze richting misschien niet helemaal m’n ding was. Toch maakte ik de richting af en ging ik daarna voor een bijkomende bachelor ‘Business & Ondernemen’.

Bij VanRoey.be krijg ik nu de kans om beide diploma’s met elkaar te combineren. Ik ben dan wel actief op de Sales-afdeling, toch is mijn achtergrond in de IT mooi meegenomen tijdens verkoopgesprekken.”

Philip kiest voor Sales, net als z’n vader én grootvader

Vanwaar heb je die ‘passie voor Sales’ dan Philip? “Wel mijn vader was Account Manager en vaak op de baan om klanten te bezoeken. Ik ging regelmatig mee en vond het fascinerend om te zien hoe hij die klantenrelaties wist te onderhouden. Ook m’n grootvader was actief in de verkoop. Hij was CEO van Astra Sweets, een snoepfabriek in Turnhout. Dus we kunnen wel stellen dat ik de passie voor Sales met de paplepel heb meegekregen.”

Gestart via het Next Gen Traject

“Toen ik mijn diploma behaalde, deed ik een spontane sollicitatie bij VanRoey.be. Ik voelde al snel dat er een klik met het bedrijf was. Door de ontspannen sfeer voelde ik me snel op m’n gemak.

Ik koos te starten via het ‘Next Gen Traject’. Een intensief traject boordevol opleidingen op maat van starters. Door deze opleidingen heb ik onder andere mijn soft skills kunnen bijschaven. Je doorloopt dit traject samen met andere starters waarmee er toch snel een band ontstond.”

Katholiek Onderwijs Bisdom Antwerpen

Ondanks dat hij nog relatief nieuw is, werd Philip begin 2022 hét aanspreekpunt voor alle KOBA-scholen. “KOBA is de scholenkoepel van het Katholiek Onderwijs Bisdom Antwerpen. VanRoey.be voorziet daar onder andere interactieve touchscreens van CTOUCH. Ik ben verantwoordelijk om de contacten met de verschillende scholen te onderhouden. Op zich wel fijn omdat ik mij zo op één sector kan focussen.”

Takenpakket Philip:

  • Administratie: bv. beheren van de KOBA-mailbox
  • Orderverwerking: nieuwe orders invoeren en bestaande opvolgen
  • Commerciële taken: offertes opmaken + opvolgen
  • Prospectie: commerciële opportuniteiten spotten
  • Relatiebeheer: contacten die ik al tijdje niet meer gehoord heb even opbellen
  • Intern overleg: afstemmen met de betrokken Account Manager(s)

A Great Place To Work

Tenslotte vroegen we Philip ook om VanRoey.be te omschrijven in drie woorden:

  • Bedrijf met kansen
  • Goede teamgeest
  • Great Place To Work

“Ik voel dat je ook als pas afgestudeerde bij VanRoey.be op kansen kan rekenen. Het feit dat ik na enkele maanden bij het bedrijf al gevraagd werd als KOBA-contactpersoon vond ik zeker fijn!

Daarnaast heerst er zeker een goede teamgeest. We zijn altijd bereid om elkaar te helpen waar mogelijk. De familiale sfeer op de werkvloer helpt hier uiteraard bij.

Certified Great Place To Work | VanRoey.beAls derde woord kies ik voor ‘Great Place To Work’. Het officiële label dat VanRoey.be vorig jaar in ontvangst mocht nemen als resultaat van een bijhorende audit. Ik kan getuigen dat het hier ook effectief een leuke werkomgeving is. Op enkele maanden tijd voel ik mij hier echt op m’n gemak. Met dank aan de vele collega’s die mij hierin begeleid hebben.”

Vind jij het contact met klanten ook zo fascinerend?

Bekijk dan snel de openstaande vacatures.

“Pas afgestudeerd of niet, binnen VanRoey.be kan je rekenen op kansen om te groeien!”

Geschreven door:

Caitlin De Gendt
Stagiaire Marketing

Met al een diploma Orthopedagogie op zak, koos Caitlin voor een bijkomende opleiding Bachelor Bedrijfsmanagement met als specialisatie ‘Digital Marketing’. Om haar opgedane theoretische kennis aan de Artesis Plantijn Hogeschool om te zetten in de praktijk, koos ze voor een stageplaats bij VanRoey.be.

Onze Oplossingen

ESG