Header Image overlay

Van Next Genner naar account manager: collega Philip in de kijker

Collega Philip Coppens, oorspronkelijk gestart in september 2021, is onlangs opnieuw gepromoveerd. Lees verder om meer te weten te komen over zijn indrukwekkende groeitraject bij VanRoey.

Wij vroegen hem naar z’n achtergrond en hoe het leven als intussen ‘Account Manager voor KOBA’ bij VanRoey hem bevalt:

Achtergrond in IT & economie

“Na mijn middelbare studie Economie Moderne Talen leek een technische richting in de IT-sector me wel interessant. Ik ging daarom Toegepaste Informatica studeren aan de Thomas More Hogeschool. Na anderhalf jaar had ik door dat deze richting misschien niet helemaal m’n ding was. Toch maakte ik de richting af en ging ik daarna voor een bijkomende bachelor ‘Business & Ondernemen’.

Bij VanRoey krijg ik nu de kans om beide diploma’s met elkaar te combineren. Ik ben dan wel actief op de Sales-afdeling, toch is mijn achtergrond in de IT mooi meegenomen tijdens verkoopgesprekken.”

Philip kiest voor Sales, net als z’n vader én grootvader

Vanwaar heb je die ‘passie voor Sales’ dan Philip? “Wel mijn vader was Account Manager en vaak op de baan om klanten te bezoeken. Ik ging regelmatig mee en vond het fascinerend om te zien hoe hij die klantenrelaties wist te onderhouden. Ook m’n grootvader was actief in de verkoop. Hij was CEO van Astra Sweets, een snoepfabriek in Turnhout. Dus we kunnen wel stellen dat ik de passie voor Sales met de paplepel heb meegekregen.”

Gestart via het Next Gen Traject

“Toen ik mijn diploma behaalde, deed ik een spontane sollicitatie bij VanRoey. Ik voelde al snel dat er een klik met het bedrijf was. Door de ontspannen sfeer voelde ik me snel op m’n gemak.

Ik koos te starten via het ‘Next Gen Traject’. Een intensief traject boordevol opleidingen op maat van starters. Door deze opleidingen heb ik onder andere mijn soft skills kunnen bijschaven. Je doorloopt dit traject samen met andere starters waarmee er toch snel een band ontstond.”

Katholiek Onderwijs Bisdom Antwerpen

Ondanks dat hij nog relatief nieuw is, werd Philip begin 2022 hét aanspreekpunt voor alle KOBA-scholen. “KOBA is de scholenkoepel van het Katholiek Onderwijs Bisdom Antwerpen. VanRoey voorziet daar onder andere interactieve touchscreens van CTOUCH. Ik ben verantwoordelijk om de contacten met de verschillende scholen te onderhouden. Op zich wel fijn omdat ik mij zo op één sector kan focussen.”

In een wereld waar fysiek en digitaal steeds meer naar elkaar toegroeit, is het als organisatie cruciaal om te investeren in de juiste achterliggende infrastructuur. Scholen hierbij assisteren is de specialiteit van Philip Coppens.

Update 2023: Van Inside Sales naar Account Manager!

Bij VanRoey geloven we sterk in het groeipotentieel van onze medewerkers. “Bij ons doen mensen wat ze graag doen en gaan we dit ook stimuleren.” Deze bedrijfscultuur heeft Philip Coppens in staat gesteld om te excelleren. Gestart in september 2021 als Next Genner, groeide hij door naar Inside Sales en werd hij het primaire aanspreekpunt voor alle KOBA-scholen.

Dit jaar, 2023, heeft Philip een nieuwe mijlpaal bereikt: hij is gepromoveerd tot Account Manager! Zijn toewijding, passie voor sales en het vermogen om sterke klantrelaties op te bouwen, weerspiegelen de kansen die VanRoey biedt. We zijn ervan overtuigd dat hij in deze nieuwe rol nog meer successen zal behalen. Gefeliciteerd, Philip!

A Great Place To Work

Tenslotte vroegen we Philip ook om VanRoey te omschrijven in drie woorden:

  • Bedrijf met kansen
  • Goede teamgeest
  • Great Place To Work

“Ik voel dat je ook als pas afgestudeerde bij VanRoey op kansen kan rekenen. Het feit dat ik na enkele maanden bij het bedrijf al gevraagd werd als KOBA-contactpersoon vond ik zeker fijn!

Daarnaast heerst er zeker een goede teamgeest. We zijn altijd bereid om elkaar te helpen waar mogelijk. De familiale sfeer op de werkvloer helpt hier uiteraard bij.

Certified Great Place To Work | VanRoey.beAls derde woord kies ik voor ‘Great Place To Work’. Het officiële label dat VanRoey vorig jaar in ontvangst mocht nemen als resultaat van een bijhorende audit. Ik kan getuigen dat het hier ook effectief een leuke werkomgeving is. Op enkele maanden tijd voel ik mij hier echt op m’n gemak. Met dank aan de vele collega’s die mij hierin begeleid hebben.”

Vind jij het contact met klanten ook zo fascinerend?

En wil je graag aan de slag bij een officiële Great Place To Work, vol doorgroeimogelijkheden? Bekijk onze openstaande vacatures & solliciteer!

Voor welke functie(s) wil je solliciteren?
“Pas afgestudeerd of niet, binnen VanRoey kan je rekenen op kansen om te groeien!”

Wat brengt de toekomst? Krijg een exclusieve rondleiding & tal van inspirerende sessies in het vernieuwde Living Tomorrow. Het belooft weer een geweldig en leerrijk eindejaarsevent te worden! See you there?

Opgelet: beperkt aantal plaatsen!