Header Image overlay

EuroSys haalt ICT-raamcontract voor Vlaamse provinciale scholen binnen

Alle onderwijsinstellingen van de Vlaamse provincies kunnen voor de aankoop van hun ICT voor scholen voortaan terecht bij EuroSys. Als ICT-specialist met een specifieke onderwijsafdeling, YES.be, sleepte EuroSys het raamcontract voor de ICT-dienstverlening aan provinciale scholen in de wacht. Het Europees aanbestede raamcontract kadert in de ‘Digisprong’, het investeringsprogramma van de Vlaamse overheid om de digitalisering van het onderwijs te versnellen.

De overeenkomst met de provinciale scholen is niet het enige recente succes van YES.be. Ook de scholen die vallen onder de aanbesteding van het katholiek onderwijs (DOKO) mogen tegenwoordig bij YES.be hun bestellingen plaatsen.

De Vlaamse scholen zijn steeds intensiever bezig met het uitbouwen van hun ICT-infrastructuur. Die trend is het logische gevolg van het almaar toenemende belang van digitale toepassingen in onze maatschappij, maar komt nu in een stroomversnelling door de Digisprong, het investeringsprogramma van de Vlaamse regering. Om de provinciale scholen te ondersteunen bij hun ICT-taken, heeft de overheid een Europese aanbesteding uitgeschreven. ICT-specialist EuroSys heeft met haar gespecialiseerde onderwijsafdeling YES.be deze opdracht weten binnen te halen.

Veel meer dan aankoop van laptops

Bij het uitbouwen van een degelijke ICT-infrastructuur komt veel meer kijken dan de aankoop van laptops alleen. Joeri Rubens, Sales en Marketing Manager bij EuroSys: “Alleen al door het aantal leerlingen kan de ICT in heel wat scholen nog het best worden vergeleken met die van een groot, internationaal bedrijf. Vaak gaat het om honderden, soms zelfs over meer dan duizend laptops. Dan is niet alleen een goede prijs voor een uitstekende laptop belangrijk, maar ook de dienstverlening en een goede en snelle ondersteuning voor onderhoud en herstellingen.”

Het aanbod van EuroSys bood blijkbaar de beste combinatie van prijs, kwaliteit en dienstverlening en haalde het raamcontract voor maximaal 4 jaar binnen. Alle Vlaamse provinciale scholen kunnen nu een beroep doen op EuroSys voor de aankoop van laptops, de uitrol en de support voor de aangekochte toestellen.

Vertrouwd met onderwijs, getraind in het bedrijfsleven

Danny Verdonk, Manager YES.be: “Met YES.be hebben we een specifieke kennis en ervaring opgebouwd rond de ICT-noden van onderwijsinstellingen. Tegelijkertijd zijn we ook een onderdeel van EuroSys, dat heel erg thuis is in het bedrijfsleven. Dat betekent ook dat we gewoon zijn aan grote volumes én dat we erop gericht zijn om snel hulp te kunnen verlenen. We kijken er dan ook naar uit om weldra duizenden laptops aan scholen van Voeren tot Kortrijk te leveren en hen te ondersteunen in de uitrol en de support hiervan.”

EuroSys is al jaren een betrouwbare ICT-partner voor scholen, maar richtte een aparte afdeling op maat van onderwijsinstellingen op: YES.be. Via YES.be biedt EuroSys niet alleen laptops aan, maar ook software, diensten en de YES Academy, een platform met trainingen in digitale kennis en vaardigheden voor leerkrachten. De Academy helpt leerkrachten om de digitale middelen vlotter te kunnen gebruiken en zo de digitalisering van het onderwijs een extra duwtje in de rug te geven.

Dit persbericht is opgepikt door Made in Limburg, Computable en Digimedia.

“Via YES.be biedt EuroSys niet alleen laptops aan, maar ook software, diensten en de YES Academy, een platform met trainingen in digitale kennis en vaardigheden voor leerkrachten.”

Wat brengt de toekomst? Krijg een exclusieve rondleiding & tal van inspirerende sessies in het vernieuwde Living Tomorrow. Het belooft weer een geweldig en leerrijk eindejaarsevent te worden! See you there?

Opgelet: beperkt aantal plaatsen!