Header Image overlay
Koba Logo | VanRoey.be

VanRoey plaatst 500 interactieve touchscreens bij KOBA

In 2019 koos het Katholiek Onderwijs Bisdom Antwerpen (KOBA) voor VanRoey en CTOUCH om haar klaslokalen te digitaliseren. Nu, 3,5 jaar later, hebben meer dan 500 interactieve touchscreens hun weg gevonden naar de scholen, waar duizenden leerlingen dagelijks genieten van de voordelen van interactief lesgeven. Hieronder delen enkele tevreden scholen graag hun ervaringen!
Koba Logo | VanRoey.be

De Vlinder: ‘Interactief en boeiend leren’

Vrije-Basisschool-De-Vlinder-logoEén van de eerste scholen die profiteert van dit innovatief project is Vrije Basisschool De Vlinder. Met de implementatie van de CTOUCH Riva-schermen heeft De Vlinder de traditionele krijtborden vervangen door digitale leermiddelen. Deze geavanceerde schermen werken naadloos met alle onderwijssoftware en bieden een vlotte schrijfervaring met talloze toepassingen.

Dit heeft het lesgeven interactiever en boeiender gemaakt, waarbij leerlingen actiever betrokken worden bij de leerstof. Bovendien hebben docenten toegang tot een breed scala aan educatieve software en online bronnen die hun lesmateriaal verrijken en aanpassen aan de individuele behoeften van de leerlingen. De feedback van zowel docenten als leerlingen is buitengewoon positief. Ze geven aan dat de lessen veel levendiger, interactiever en motiverender zijn.

Bij Vrije Basisschool De Vlinder zijn 13 schermen geïnstalleerd. Zij deden overigens ook beroep op ons om hun ICT infrastructuur te optimaliseren.

CLW Antwerpen: ‘Visuele verrijking en flexibiliteit’

Ook CLW Antwerpen plukt de vruchten van deze digitale transformatie. Met de geavanceerde touchscreens kunnen docenten naadloos overschakelen tussen verschillende presentatiemodi, zoals het tonen van interactieve video’s, het delen van digitale notities en het maken van annotaties op het scherm. Hierdoor wordt de leerstof visueler en begrijpelijker voor de leerlingen.

Daarnaast geeft het de mogelijkheid om content op te slaan en te delen met leerlingen. Wat zorgt voor flexibiliteit en vlot lesgeven in een digitale omgeving. Zowel docenten als leerlingen ervaren een hogere betrokkenheid en betere resultaten sinds de implementatie van de CTOUCH-schermen.

CLW Antwerpen ging voor 30 Riva schermen.

‘Actief leren en samenwerken’ bij Sint-Pieter, HT2O en Sint-Gummarus

Al deze scholen erkennen dat interactief lesgeven een cruciale rol speelt bij het betrekken van leerlingen en het stimuleren van hun leerproces. “Met deze installatie kunnen we eenvoudiger samenwerken aan diverse projecten, interactieve oefeningen uitvoeren en boeiende presentaties geven.”

“Deze vorm van actief leren stelt ons in staat om waardevolle, hedendaagse vaardigheden te ontwikkelen die essentieel zijn voor ons toekomstige succes. Door middel van samenwerkingsactiviteiten worden leerlingen aangemoedigd om te communiceren, te delen en ideeën uit te wisselen. Dit versterkt hun sociale en communicatieve vaardigheden.”

Logo HT2O Kortom, we zien een verhoogde motivatie en een dieper begrip van de leerstof. De scholenkoepel speelt een voorbeeldrol op het gebied van innovatief onderwijs dankzij de mogelijkheden van de CTOUCH-schermen. Leerlingen worden succesvol voorbereid op de uitdagingen van de 21e eeuw.

Bij Sint-Pieter zijn er intussen 49 schermen geplaatst. HT2O start met 15 schermen en Sint-Gummarus geniet van 58 exemplaren!

Bedankt voor jullie vertrouwen!

De raamovereenkomst tussen Koba scholenkoepel en CTOUCH heeft geleid tot een grootschalige modernisering van talloze scholen. Meer dan 500 interactieve touchscreens van CTOUCH zijn geïnstalleerd. Deze werken naadloos met alle onderwijssoftware, hebben krachtige speakers, bieden een nauwkeurige schrijfervaring en zijn voorzien van wifi-connectiviteit.

De voordelen van digitalisering zijn duidelijk zichtbaar, met een verhoogde betrokkenheid, verbeterde resultaten en de ontwikkeling van essentiële vaardigheden. Door de continue samenwerking tussen VanRoey, Koba Scholenkoepel en CTOUCH zetten deze scholen een belangrijke stap in de toekomst van het onderwijs.

Onze oprechte dank aan Koba en CTOUCH voor deze fijne en duurzame relatie. Samen blijven we ons inzetten om het digitaal onderwijs te verbeteren!

Over KOBA

KOBA voorziet 9 schoolbesturen in bisdom Antwerpen van financieel, bouwkundig en administratief advies. Hierdoor kunnen de scholen zich volledig concentreren op hun kerntaak: het verstrekken van hoogwaardig en inspirerend onderwijs. KOBA streeft naar een omgeving waarin jongeren alle mogelijkheden hebben om zichzelf te ontwikkelen. Ze geloven net als ons steevast dat samenwerking ons sterker maakt dan wanneer we alleen opereren.

“Een hedendaagse school moet meegroeien met de digitale wereld en ondersteuning bieden aan de ontwikkeling van mediabesef bij kinderen. Dank aan het onderwijs expertise team van VanRoey!”
Wim Van den Heuvel
Directeur bij Vrije Basisschool De Vlinder
Wim Van den heuvel Zorgcoördinator bij Vrije basisschool de Vlinder

Wil je net als Wim Van den Heuvel van KOBA samenwerken met ons?

Ongeacht je uitdaging(en), schrijf ons gerust aan met je open vragen.
Van specifieke ondersteuning tot volledige ontzorging… In een open gesprek bekijken we alle mogelijkheden. Alvast tot dan!

btw nr.*

In deze CTOUCH Riva trainingsvideo behandelen we vele basisfunctionaliteiten, UboardMate 2, UboardMate CC, EShare en vele andere tools!

Ook interessant:

Waarom VanRoey?

Waarom VanRoey

Wat brengt de toekomst? Krijg een exclusieve rondleiding & tal van inspirerende sessies in het vernieuwde Living Tomorrow. Het belooft weer een geweldig en leerrijk eindejaarsevent te worden! See you there?

Opgelet: beperkt aantal plaatsen!