Header Image overlay
Mathieu Gijbels logo

Kwalitatieve en veilige printers voor Mathieu Gijbels

Bij Mathieu Gijbels, een bekende aannemer in de bouwsector, wordt er ondanks de toegenomen digitalisering ook nog steeds op papier afgedrukt. Daarvoor hebben ze betrouwbare en kwalitatieve printers nodig. Dankzij VanRoey en de printers van HP verloopt het printen nu heel vlot. En bovendien goedkoper dan voorheen.
Mathieu Gijbels logo

Bart Maes, ICT-manager bij Mathieu Gijbels, vertelt hoe hun zoektocht naar een nieuw printerpark begon: “Ons vorige printerpark was 5 jaar oud en 4 toestellen waren einde garantie. Hierdoor kwam de continuïteit in het gedrang. We hebben ons toen de vraag gesteld of we alleen die 4 toestellen zouden vervangen of dat we ineens voor een volledig nieuw printerpark zouden kiezen. Omdat in die 5 jaar de afdrukkosten flink gedaald waren, hebben we na overleg besloten om ineens alle printers te vervangen.”

HP Amplify Power Services Partner | VanRoey.beZe wisten heel goed tegen welke problemen ze liepen met hun oude printers en wat ze van hun nieuwe printers verwachtten. Met die kennis in het achterhoofd contacteerden ze een aantal verschillende partijen. “Gewapend met een USB-stick zijn we op pad gegaan naar verschillende demoruimten om de toestellen te kunnen testen. Zo kwamen we ook bij VanRoey langs. We hebben er vooral op gelet of deze toestellen onze problemen konden oplossen en of de kleurechtheid in orde was. Na ons bezoek aan de HP-demoruimte bij VanRoey wisten we meteen: dit zijn de toestellen die we moeten hebben”, vertelt Bart Maes.

Samenwerking met een partner

En zo werd het traject bij VanRoey in gang gezet. Op basis van de afdrukken van de afgelopen maanden, deed de accountmanager een voorstel welke printers het best bij het bouwbedrijf zouden passen. “De accountmanager legde alles goed uit, to-the-point en zonder toeters en bellen. Heel fijn om zo samen te werken”, herinnert Bart zich. Het was voor Mathieu Gijbels trouwens niet de eerste samenwerking met VanRoey. “We hadden al een samenwerking met VanRoey voor hardware. We zien VanRoey niet als een leverancier, maar als een partner. Een partner die ons ontzorgt zoals wij onze klanten in de bouw ontzorgen. Een printer moet gewoon printen, zodat wij ons op andere zaken kunnen concentreren.”

Bart Maes van Mathieu Gijbels

Veilige kwaliteit

Op basis van het voorstel van VanRoey, koos Mathieu Gijbels 14 nieuwe printers. Deze nieuwe printers blinken niet alleen uit in kwaliteit, ze zijn ook heel gebruiksvriendelijk. “Vroeger liet de kleurechtheid te wensen over, terwijl dat voor bepaalde documenten wel echt van belang is. We moesten dan elke keer de instellingen aanpassen, terwijl dat de printers dat nu zelf doen. Bovendien staat op elk toestel dezelfde interface, dus elk toestel heeft dezelfde bediening. Dat is heel gemakkelijk voor onze medewerkers. En we kunnen nu ook dubbelzijdig scannen in één doorgang van de pagina’s. Dat is echt een merkbaar voordeel in tijden van digitalisatie. Ook is alles nu gestandaardiseerd”, zegt Bart.

Een ander groot voordeel van de printers van HP is dat het heel veilige printers zijn. Ook dat kan Bart beamen: “Het is mooi meegenomen dat het naast kwalitatieve printers ook nog eens heel veilige printers zijn. Een printer is tegenwoordig een kleine computer, dus die moet ook goed beveiligd zijn.”

Goedkoper printen

Mathieu Gijbels koos ervoor om de printers via een huurformule in huis te halen. En dat blijkt een goede zet te zijn geweest. Bart Maes: “Vroeger werden de machines aangekocht, maakten we gebruik van een onderhoudscontract en betaalden we een vaste prijs per afdruk. Via de huurformule die we nu hanteren betalen we een vaste huurprijs en een afdrukkost in functie van verbruik. Zonder investering hebben we nu splinternieuwe toestellen en toch is onze totale printkost lager dan voorheen.

Gebouw van Mathieu GijbelsSnel geconfigureerd en netjes opgeruimd

Ook de levering en configuratie van de printers verliep van een leien dakje. “Op voorhand werd een planning opgemaakt en daar hebben VanRoey en HP zich netjes aan gehouden. De toestellen werden hier binnengebracht en meteen in elkaar gezet. Alle afval en rommel werd netjes opgeruimd en de volgende dag werden alle toestellen geconfigureerd. Beter kan je toch niet hebben,” aldus een tevreden ICT-Manager.

Over Mathieu Gijbels

Mathieu Gijbels is een aannemer gespecialiseerd in kantoor- en industriebouw, en dit zowel nieuwbouw als renovatie. Ze bieden ook service achteraf aan om de gebouwen in goede conditie te houden. Daarnaast doen ze ook aan projectontwikkeling. Bij Mathieu Gijbels werken 320 medewerkers, waarvan de helft arbeiders en de helft bedienden. Ze hebben 3 vestigingen, maar de hoofdzetel is gelegen in Oudsbergen.

“We zien VanRoey niet als een leverancier, maar als een partner. Een partner die ons ontzorgt zoals wij onze klanten in de bouw ontzorgen.”
Bart Maes
ICT-manager
Bart Maes van Mathieu Gijbels

Wil je net als Bart Maes van Mathieu Gijbels samenwerken met ons?

Ongeacht je uitdaging(en), schrijf ons gerust aan met je open vragen.
Van specifieke ondersteuning tot volledige ontzorging… In een open gesprek bekijken we alle mogelijkheden. Alvast tot dan!

btw nr.*

Ook interessant:

Waarom VanRoey?

Waarom VanRoey

Wat brengt de toekomst? Krijg een exclusieve rondleiding & tal van inspirerende sessies in het vernieuwde Living Tomorrow. Het belooft weer een geweldig en leerrijk eindejaarsevent te worden! See you there?

Opgelet: beperkt aantal plaatsen!