Header Image overlay
Mireille Logo

Jarenlange samenwerking geeft Mireille vertrouwen voor nieuwe servers

De jarenlange samenwerking tussen Mireille nv, de industriële wasserij uit Heusden-Zolder, en EuroSys gaf Mireille het vertrouwen om ook bij de vernieuwing van hun servers en storage beroep te doen op EuroSys. Het resultaat is niet enkel een betere beveiliging en performantie, maar ook een tevreden en geruste klant.
Mireille Logo

Verouderd serverpark

Koen Vandevenne, CEO bij Mireille, vertelt: “Ons vorige serverpark was verouderd en de garantie zou weldra gaan verlopen. Na de initiële 5 jaar hadden we de garantie al eens met 2 bijkomende jaren verlengd waarmee we op het maximum zaten en het dus echt wel tijd was voor een vervanging.”

Voor deze vervanging deed Mireille zonder twijfel beroep op EuroSys. Koen Vandevenne: “We hebben geen concurrerende offertes opgevraagd. Wij hebben een heel specifieke IT-omgeving die je toch echt wel moet kennen. Wij laten niet zomaar iedereen op onze omgeving los omdat er toch wel wat servers, randapparatuur en software aan elkaar gekoppeld zijn. Bovendien communiceren wij over een MPLS glasvezelverbinding van Destiny met onze tweede vestiging. Daar moet allemaal goed rekening mee gehouden worden. We weten dat we hiervoor op EuroSys kunnen vertrouwen. Zij kennen het hier vanbinnen en vanbuiten.”

Voordelen van de nieuwe servers

De keuze voor EuroSys als partner bleek de juiste te zijn. De servers en storage werden zonder moeite geïnstalleerd en zo goed als zonder enige downtime voor hun medewerkers en processen. “Onze bedrijfszekerheid en flexibiliteit is verhoogd met deze nieuwe apparatuur. Ook de performantie is een stuk verbeterd door de nieuwe servers en de upgrade van het netwerk. Onze servers zijn nu allemaal via redundante 10gbit verbindingen aangesloten op de primaire Switchen. Van daaruit werden ook ontdubbelde 10gbit glasvezelverbindingen voorzien naar alle secundaire switchen. Een hele verbetering. Dit alles maakt dat we heel gemakkelijk real-time bijkomende virtuele servers kunnen installeren of migreren met weinig tot geen impact op de productie,” vertelt de CEO.

Altijd support beschikbaar

Naast de nieuwe apparatuur koos Mireille ook voor een uitgebreider serviceplan bij EuroSys. “Sinds 2020 is het bestaande serviceplan uitgebreid. Enerzijds hebben we op advies van de service engineer het onderhoud uitgebreid van een halve dag per keer naar een hele dag. Dit gedeeltelijk omdat de oude en de nieuwe software omgeving nog naast elkaar gebruikt worden omwille van een ERP migratie. Anderzijds hebben we ook ingetekend op de 24/7 support zodat we ook buiten de kantooruren beroep kunnen doen op hun technische dienst,“ zegt Koen Vandevenne. En die beslissing heeft hen nog geen windeieren gelegd.

Koen verduidelijkt: “We zijn er zeer tevreden van dat we dat gedaan hebben. Het onderhoud toont ook meer en meer zijn waarde aan. Zo wordt er bijvoorbeeld heel kort op de bal gespeeld bij updates, wat ons al verschillende problemen bespaard heeft. IvITa is bij ons levensnoodzakelijk. Die tool heeft ook al echt zijn waarde bewezen. Zo kregen wij vb. recent ‘s nachts een alarm bij een grootschalige internetpanne alsook in een weekend bij een stroompanne wegens wateroverlast.”

De start van de samenwerking

Hoe is het verhaal van Mireille en EuroSys eigenlijk begonnen? Die start gaat heel lang terug. Koen Vandevenne: “Toen Mark Lens nog vanuit zijn garage werkte, zijn wij begonnen met randapparatuur (printers, switchen…) bij EuroSys aan te kopen. Zo hebben we het bedrijf leren kennen. In 2014 hebben we onze eerste servers bij hen aangekocht en geïnstalleerd.”

Samenwerking vol vertrouwen

Sindsdien is de samenwerking alleen maar beter geworden. “Vanaf we onze eerste servers bij EuroSys kochten, hebben we nog altijd dezelfde service engineers die hier over de vloer komen. In een omgeving waarin alles aan elkaar hangt en waarin verschillende processen draaien – waarbij vaak meerdere partijen betrokken zijn – gebeurt altijd wel iets. Logisch, maar dan is het belangrijk dat je snel en efficiënt geholpen wordt. Dat je de juiste mensen ter beschikking krijgt die je kunnen verder helpen en dat je de mensen kan bereiken. Daar zijn wij zeer tevreden van.”

Ook het contact met de account manager loopt goed. Koen Vandevenne: “We vinden elkaar en hebben nauw contact. Als we met vragen zitten, doen we een call of komt hij langs. Aan de hand van de verkregen informatie kunnen wij weer verder en kunnen we beslissingen nemen. Ik vind het belangrijk dat dat erbij hoort. Dat we de situatie eens kunnen bespreken zonder dat daar onmiddellijk een verkoop aan vasthangt. Gewoon de kennis delen. Dat is ook een stuk waarvoor wij op EuroSys rekenen. Het vertrouwen is in de jaren zodanig opgebouwd en wij merken ook dat we de juiste informatie krijgen. Daarom zijn wij niet geneigd om daar derden tussen te laten komen.”

Over Mireille nv

Mireille is een industriële wasserij met drie activiteiten: textielverzorging, vloerhygiëne (schoonloopmatten aan de inkom van winkels, horeca en bedrijven) en verkoop van persoonlijke beschermingsmiddelen (werkkledij van top tot teen). Het bedrijf is in 1995 begonnen als particuliere wasserij, maar sinds dit jaar werken ze 100% B2B. Mireille heeft twee vestigingen. De hoofdzetel en de productie is gevestigd in Heusden-Zolder en in Merchtem beschikt het bedrijf nog over een distributiecentrum en callcenter. Mireille stelt 250 medewerkers tewerk, waarvan 2/3e vrouwen, en werkt voor bijna 10.000 ondernemingen.

“Dat je de juiste mensen ter beschikking krijgt die je kunnen verder helpen en dat je de mensen kan bereiken. Daar zijn wij zeer tevreden van.”
Koen Vandevenne
CEO bij Mireille nv

Wil je net als Koen Vandevenne van Mireille nv samenwerken met ons?

Ongeacht je uitdaging(en), schrijf ons gerust aan met je open vragen.
Van specifieke ondersteuning tot volledige ontzorging… In een open gesprek bekijken we alle mogelijkheden. Alvast tot dan!

btw nr.*

Ook interessant:

Waarom VanRoey?

Waarom VanRoey

Wat brengt de toekomst? Krijg een exclusieve rondleiding & tal van inspirerende sessies in het vernieuwde Living Tomorrow. Het belooft weer een geweldig en leerrijk eindejaarsevent te worden! See you there?

Opgelet: beperkt aantal plaatsen!